Mirror site: kaj je to in zakaj se uporablja

Pojem "zrcalno mesto" ali "stran z vzdevki" pomeni, da je isti spletni vir na voljo na dveh naslovih domene.

Danes mnogi podjetniki, ki delajo na področju e-poslovanja, namenoma ustvarjajo za svoje projekte več podobnih naslovov (npr. "Kislorod", "kyslorod" itd.). Tako zavračajo možne poskuse konkurentov, da bi ustvarili podobna področja. Namen takšnih manipulacij je preprečiti nasprotniku uporabo prometa nekoga drugega.

Kaj je ogledalo

Zrcalo spletnega vira se imenuje njegov dvojnik. Izpad je lahko tako celotno območje kot njegov del (ali nekaj delov). V večini primerov, pod izrazom "ogledalo stran" pomeni prisotnost dveh (ali več) enake različice mesta na spletu, naslov enega od katerih vsebuje predpono "www" (čeprav ni nujno).


Kaj je stran "www"?

Zapletene besede WWW so nekoč veljale za sestavni del naslova vsakega spletnega mesta in pomenijo razpoložljivost vira na svetovnem spletu. Zdaj to ni več potrebno - moderni iskalniki so obdarjeni s sposobnostjo indeksiranja vsebine, ne glede na to, ali je v naslovni vrstici "tri davi" ali ne. Mimogrede, po mnenju strokovnjakov, današnji iskalniki "ne marajo" to kratico. Ob opredelitvi dveh popolnoma enakih mest na internetu, ki se nahajata na dveh naslovih (eden od "www", drugi pa - brez), bo bot odstranil eno od različic iz iskalnika. Iskalnikrobot tega ne bo storil, če je spletno mesto zgrajeno nepravilno, in strani, ki se nahajajo znotraj internetnega projekta, vsebujejo obe možnosti URL-ja. Nato se v iskalniku najdejo dve identični lokaciji, kar bo negativno vplivalo na ugled vsakega.

Mnogi sodobni sayotostroiteli jih enkrat imenujejo, ko pišejo črke atavizma in jih uporabljajo predvsem za lepoto, pogosteje pa po navadi.

Zrcalo mesta: načelo dela in koristi

Ko se spletno mesto prikaže "www" (to se lahko na primer zgodi, ko se lastnik spletnega dnevnika odloči, da bo svoji vsebini dodal plačano domeno), se splet pojavi dve identični strani Da ne bi bil zaznan kot dva dela za neodvisen projekt, mora skrbnik spletne strani zalepiti obe domeni. Po lepljenju bodo uporabniki, ki so prišli na brezplačno domeno, preusmerjeni na plačano. Eden od najpogostejših primerov videza dveh naslovov v enem projektu - "premikanje" mesta na nov strežnik. Toda to ne pomeni, da mora drugi naslov vsebovati tri dabe. " Velike informacijske platforme, ki imajo ogromno zahtevane vsebine, del informacij namenoma prenesejo na rezervno različico spletnega mesta (dvojnik). Bodite pozorni! Ogledala spletnega mesta se lahko nahajajo ne samo na več strežnikih, temveč tudi na domenskih območjih različnih držav.

V katerih drugih primerih je treba ustvariti vzdevke spletnega mesta

Drug namen ogledala mesta - ne dovoliti, da se spletna zasnova, ki jo je iskalnik blokiral, nepreklicno izgubi. Tudi tega ne moreš storitiNe pozabite, da se občasno vsak webmaster sooča s potrebo po zapiranju dostopa do glavne strani prek tehničnega dela. Lastnik spletnega mesta ne bo izgubil obiskovalcev zaradi prisotnosti podvojenega spletnega mesta. Če izklopite glavno mesto, promet preprosto preusmeri na sekundarni vir.
Lastniki velikih informacijsko-komercialnih platform, ki so bili vedno zelo razjezeni, in še bolj - ciljni obiskovalci, lastniki konkurenčnih projektov in copy-paste (uporabniki kradejo vsebino) dobijo nekaj koristi od te priložnosti.
Ustvarjanje ogledala spletnega mesta je odličen način za preusmeritev obiskovalcev na manj preneseno platformo in shranjevanje informacij, ki so izginile.

Kako zaščititi mesto pred kopiranjem?

Če zaščita slik ne povzroča težav s spletnimi skrbniki (zaradi možnosti prekrivanja vodnega žiga), potem je težje zaščititi vsebino besedila. Obstaja več varnostnih možnosti, ki ne bodo ustavile vsiljivcev, ampak jih bodo razburile. Obstaja veliko načinov za uvedbo prepovedi kopiranja objavljenih člankov na spletnem mestu. Eden od njih je ustvarjanje ustreznega CSS stila. Spletni skrbnik ustvari slog, ki prepoveduje izbiro vsebine besedila. Ta metoda tudi ne more ustaviti "gostov", ki kradejo vsebino. Bolj ali manj izkušen kopirni stroj ve, kako kopirati vsebino celotne strani, tako da odpre svoj HTML. Vendar pa je to daleč od vsakogar: s kopiranjem HTML-a mora ugrabitelj preživeti veliko časa, tako da osvobodi vsebino izkontekstualne in druge povezave ter promocijska sporočila.

Zaželeno bi bilo opozoriti, da ga bo, če je zaščiten projekt sredi lenjavega tatu besedil, takoj zapustil in odšel iskat dostopnejše izvlečke.

Kako novorojenci ustvarijo stran z vzdevki?

Da iskalniki ne sprejmejo ogledala spletnega mesta kot različni projekti, ki imajo enako vsebino, mora začetni spletni skrbnik najprej ugotoviti, katero ogledalo bo glavna stvar. Ko se sooči z nalogo, mora o tem obvestiti iskalnike z obiskom specializiranega spletnega mesta za spletne skrbnike.
Če pridete do spletnega mesta (na primer na Googlu), lahko graditelj spletnega mesta za začetnike, tudi če naleti na težave, z njimi preprosto ravna tako, da se obrne na tehnično podporo. Ko se prijavite v Google in se prijavite v orodno vrstico, spletni skrbnik poišče zavihek »Konfiguracija«, v njem »Nastavitve« in nato preide v razdelek »Primarna domena«. Z določitvijo naslovov, ki se bodo imenovali glavno zrcalo spletnega mesta, mora graditelj spletnega mesta potrditi lastništvo nad tem naslovom domene. Najprej pa se mora registrirati v sistemu, kjer se mora pojaviti kot lastnik poslovnega mesta. Potrditev lastništva pomeni preklop na ustrezen zavihek v upravni plošči. Postopek je sestavljen iz več stopenj, od katerih je vsaka dobesedno "prepletena" z opisi orodij.

Sorodne publikacije