Pametni telefon LG Magna: pregledi, specifikacije, pregled

LG Magna Smartphone je eden od štirih cenovnih modelov srednjega razreda, ki je zaradi 5-palčnega zaslona in 4-jedrnega procesorja postal največja in najhitrejša naprava v postavitvi. Okrogla zasnova primera se zgleduje po zgledu serije G, ki spada v višji razred. Poleg tega je telefon našel funkcije, ki so se prej pojavljale izključno v top modelih. LG se je razjezil in opremil pametni telefon s fotoaparatom s 5 milijoni slikovnih pik in več sedif funkcij. LG Magna, ki stane $ 215, ima precej veliko število konkurentov, ki lahko vključujejo nekaj najstarejših modelov. Glavni tekmeci telefona so Motorola Moto G2 Acer Liquid Jade Z in Nokia Lumia 735. Obstajajo tudi drugi kandidati, kot so Samsung Galaxy A3 ZTE Blade S6 ali Amazon Fire Phone.

Primer

Model se odlikuje po rahlo ukrivljeni izvedbi, ki mora zagotavljati dobro ergonomijo. S tem se strinjajo uporabniki, vendar naprava postane najdebelejša (102 mm) vseh primerljivih variant. Na splošno je Magna zelo podobna top modelu LG G4. Namesto usnjene prevleke je poceni plastika podobna brusilni kovini. Prstni odtisi ne ostanejo na mat površini, vendar se praske oblikujejo zelo enostavno. Zadnja plošča je odstranjena in ima dostop do baterije in kombinirane reže za kartice micro-SD in mikro SIM. Poleg črne barve je na voljo tudi bela različica barve ohišja.

Stabilnost naprave je zelo dobra, tako da niti pritiski niti poskusi zvijanja ne povzročajo popačenja slike ali škripanja. Kot G4 na telesu vsegatrije gumbi za strojno opremo in se nahajajo za kamero. Poleg osrednjega stikala je tipka za glasnost. Krmilniki so dobro integrirani, vendar je pritisk na gumb za vklop spremljalo precej glasen zvok.

Povezljivost

LG ponuja dve različici Magne, ki se razlikujeta glede procesorja in podpore za brezžične standarde. Različica 3G uporablja 4-jedro MediaTek MT6582 (13 GHz), različica LTE pa ima Snapdragon 410 s 12 GHz. Ostali modeli so enaki. Poleg 1 GB RAM-a je 8 GB notranjega pomnilnika, od tega je približno 38 GB na voljo uporabniku. Shranjevanje podatkov se lahko podaljša do 32 GB s kartico micro-SD, ki se lahko uporablja za prenos večine aplikacij, predvsem pa jih je treba namestiti v notranji pomnilnik pametnega telefona. Obstajata samo dve vrsti: micro-USB 2.0 za polnjenje in podatki na dnu ohišja ter 35-mm priključek od zgoraj.
Povezljivost je možna z Bluetooth 4.0 MHL, Wi-Fi Direct, vendar ni podpore NFC, Miracast ali USB OTG.

Programska oprema

LG Magna H502F v povezavi s programsko opremo UX 4.0 poganja Android 501 Lollipop. Poleg običajnih Googlovih aplikacij proizvajalec tudi namesti dodatna orodja, vključno s QuickMemo + za pisanje komentarjev ali opomb na zaslonu. Obstaja tudi osebna trgovina pametnih telefonov LG SmartWorld, Polaris Office in storitev za podporo na daljavo. Enostavno jih je odstraniti. Kontrolni gumbi za Android so na zaslonu, tako da zavzamejo prostor na zaslonu. Uporabni prostor je torej omejen na 1184x720 pik namesto na 1280x720. Vendar paŠtevilne aplikacije lahko skrijejo zaslonske gumbe, zato to ne predstavlja velikega problema.

Druga značilnost modela LG Magna je zmožnost odklepanja pametnega telefona s pritiskom na 4 kvadratke od 3 do 6 krat. Prednost te metode je, da lahko aktivirate napravo, ko jo položite na zaslon.
Nad zaslonom je rdeča LED. Njihovo obnašanje lahko nastavite v nastavitvah (na primer pri polnjenju, sprejemanju klicev, sporočilih, pošti itd.).

Komunikacije in GPS

Različica 3G podpira UMTS z največjo dovoljeno hitrostjo prenosa do 21 Mb /s in izhodom 576 Mbps. Dva UMTS in štiri GSM pasova nista zelo velikodušna. Kakovost signala je odvisna od operaterja, 3G pa ni vedno na voljo.
Za modul Wi-Fi ni veliko bolje, saj najhitrejši standard AC ni podprt. Na voljo je samo 80211 b /r /n pri 24 GHz. Kakovost signala je povprečna. Lokacija telefona je mogoče določiti le z GPS-om. GLONASS in Beidou nista podprta. Nekateri sateliti so vidni v prostoru, vendar jakost signala ni dovolj za rezultat. Prva geografska pozicija na prostem je 40 sekund. Merilna natančnost je 10 m
LG Magna: pregled fotoaparata in večpredstavnost
Podjetje spremlja modo in je opremilo pametni telefon s 5 milijoni slikovnih pik s širokokotnim sprednjim objektivom, ki zagotavlja, da v okvir vstopita dva človeka. Obstajale so tudi funkcije za izboljšanje postopka fotografiranja. Vključujejo gesto in glasovni nadzor. Pametni telefon prepozna roko predobjektiv Takoj, ko je fotoaparat stisnjen v pest, začne aplikacija kamere odštevati 3 sekunde in nato posname fotografijo. Funkcija deluje dobro in izboljša uporabo sefijeve palice. Glasovni nadzor se odziva na eno od petih besed: "chiz", "nasmeh", "viski", "kimchi" ali LG. Vendar jih telefon ne prepozna vedno. LG Magna spredaj obrnjena kamera bi lahko bila boljša. Slika ločljivosti 2560x1920 trpi zaradi hrupa, podrobnosti pa so videti zamegljene. Še huje, to je v odsotnosti idealnih svetlobnih pogojev. Namesto bliskavice lahko uporabite zaslon. Slika predogleda se zmanjša, drugi del pa sveti belo. Kakovost je boljša kot brez dodatne razsvetljave, vendar z resnično bliskavico ni mogoče primerjati. Zadnja plošča ima slikovni senzor velikosti 8 milijonov slikovnih pik z največjo ločljivostjo 3264 x 2448 slikovnih pik v formatu 4: 3. Za fotografijo z razmerjem 16: 9 pa lahko uporabljate samo 6MP 3264x1840 slikovnih pik. Aplikacija kamere ne ponuja velikega števila možnosti prilagajanja, vendar je enostavna za uporabo. Poleg prikazovanja lokacije fotografije lahko prikažete mrežo, nastavite časovnik za aktiviranje glasovnega nadzora in izberete ločljivost fotografij in videoposnetkov. Druge možnosti niso na voljo.
Kakovost fotografij podjetja LG Magna je kljub relativno nizki ločljivosti zadovoljiva. V primerjavi z vrhunskimi pametnimi telefoni in konkurenti je za senzor značilna majhna občutljivost in slabši prenos barv. Podrobnosti se hitro povečujejo, kar je posledica nizke ločljivosti. Vendar pa je rezultatPomanjkanje svetlobe za telefon srednjega razreda je dober. Hrup je opazen, vendar so podrobnosti shranjene. Na splošno je kakovost zadostna. Video (MP4) se lahko posname v FullHD formatu pri 30 fps. Na žalost se hitrost sličic ne poveča niti pri fotografiranju z nižjo ločljivostjo HD (1280x720). Zelo priročen gumb za pavzo, ki vam omogoča snemanje vsega v eni datoteki namesto niza posnetkov. Z dobro osvetlitvijo je kakovost fotografiranja zadovoljiva, hitri premiki pa za senzor niso problem. Toda s temo se hrup razlikuje.

Dodatna oprema in garancija

Vključuje baterijo pametnega telefona, modularni napajalnik, kabel USB, slušalke in kratek priročnik za uporabo. Proizvajalec ne ponuja nobenih posebnih dodatkov, vendar podjetje spodbuja QuickCirkle - ohišje za LG Magna, izposojeno pri LG G3. Spredaj ima okroglo luknjo, ki se lahko uporablja za prikaz različnih informacij (čas, klici itd.). LG ima 2-letno garancijo za pametni telefon in 6-mesečno baterijo.

Zaslon

Drsna kakovost stekla LG Magna se imenuje dobra. Med njim in zaslonom ni opazne reže zaradi uporabe tehnologije In-Cell, izboljša ravnanje s telefonom. Na splošno se zaslon na dotik odziva hitro in z minimalno zakasnitvijo. Samodejno vrtenje zaslona deluje zanesljivo in deluje za 1 ts. 5-palčni IPS zaslon ima ločljivost 1280x720 slikovnih pik, kar ustreza gostoti 296 t /cm. Pisave so zelo jasne in posamezne slikovne pike niso vidne pri običajni oddaljenosti gledanja. Svetlost lahko nastavite samodejno z uporabosenzor osvetlitve, ki deluje zanesljivo. In-cell tehnologija integrira senzorske senzorje neposredno na LCD. To pomeni, da med steklom in zaslonom ni moteče vrzeli. Magna pred tekmeci z dovoljenjem in kakovostjo prikaza. Povprečna svetlost zaslona je 438 cd /m 2, njena enakomernost - 89%. Od primerljivih naprav je samo svetlobni telefon Amazon Fire svetlejši, drugi pa so zaostali. Raven črne barve pogosto trpi zaradi tako visoke svetlosti, vendar ne presega 035 cd /m 2, kar zagotavlja popoln kontrast 1263: 1. Črna območja imajo majhen siv odtenek, vendar so barve zelo svetle. Povprečno odstopanje barv in odtenkov sivine v primerjavi s sRGB v referenčnem barvnem prostoru je zelo visoko in je 873 oz. To pomeni, da pametni telefon ne prenaša natančno barve, vendar so bogati in mnogi se zdijo zelo privlačni. Vse barve so prikazane z odstopanji, zato ni prevladujočega odtenka. Če se izognete neposredni sončni svetlobi, lahko telefon uporabljate na prostem. Zaslon prikazuje svetle predmete, vendar to velja za vse naprave s sijajnim zaslonom. Visoka svetlost se ne zmanjša, ko je baterija skoraj prazna. Stabilnost zornih kotov je zelo dobra - vsebina zaslona brez težav se spreminja tudi z velikim nagibom pametnega telefona.

LG Magna: pregled delovanja

Pametni telefon je opremljen s procesorjem MediaTek MT6582 (32 bitov) s 4 jedri, ki deluje na 13 GHz. To je ponavadi poceni nabor čipovuporabljajo v začetnih napravah. Vključuje tudi frekvenco GPU Mali-400 MP2 500 MHz. Procesor podpira 1 GB RAM-a. Verzija LTE ne le omogoča hitro povezavo z mobilnim internetom, ampak tudi čipov. Qualcomm Snapdragon z 410 (64-bitnim) je nekoliko močnejši in uporablja hitro grafično kartico Adreno 306. LG Magna H502F je težko boriti s konkurenti. Procesor je pred Moto G2 (Snapdragon 400) v Geekbenchu ​​3, vendar zaostaja za drugimi napravami. Stanje z GPU je še slabše. Mali-400 je vedno na zadnjem mestu. Notranji pomnilnik LG Magna vam daje najboljši vtis, še posebej hitrost branja. Zaradi omejene zmogljivosti ROM-a se zmanjša zmogljivost zapisovanja.

Igre

LG Magna ima 500 MHz Mali-400 grafični procesor, ki ne tekmuje. Podpira OpenGL ES 2.0 in ne dovoljuje izvajanja vseh testov. Med igranjem je vidna omejena zmogljivost, saj bolj zahtevne podrobnosti skrajšajo podrobnosti. Dober primer je Asphalt 8, ki lahko deluje le pri nizkih nastavitvah. Enostavne igre, kot je Angry Birds, ne predstavljajo težav za pametni telefon. K temu prispevajo tudi natančen zaslon na dotik in dobra zmogljivost senzorjev.

Zvok

Monodinamična enota 1 W je v spodnjem delu hrbtne strani pametnega telefona. LG je ponosen, da promovira svoj vrhunski zvok. Vendar pa uporabniki zvoka niso zelo navdihnjeni, t. osredotoča se na visoke tone, basi in srednji frekvenci pa sploh niso prisotni. Maksimalna prostornina je razmeroma visoka, vendar se popačenje in hripanje začnejo pri 80%. Dinamični položajTo je problematično, ker je zvok zelo tih, ko je naprava na trdni ali slabši površini. Kakovost zvoka preko 35-milimetrskega LG Magna priključka se imenuje dobre ocene, vendar njegova maksimalna glasnost ni zelo visoka. Tiha glasba ali film ostane tiho - pametni telefon ne deluje dobro z vrhunskimi slušalkami. Priložene slušalke se je bolje izogniti. Telefon lahko preprosto povežete z zunanjim zvočnikom Bluetooth, med predvajanjem pa ni nobenega zamika. To je malce nadležno za omejen obseg te vrste brezžične komunikacije, saj se prekinitve začnejo na razdalji 4 m. . Pametni telefon pod obremenitvijo porabi malo in deluje 45 ur, kar enostavno presega konkurente. Samo Nokia Lumia 735 z zaslonom AMOLED ima eno leto več. Ko je svetlost zmanjšana na 150 cd /m 2 (60%), pametni telefon ima 8 ur, predvajanje videoposnetkov je možno 85 ur, tekmeci pa ponovno zmagajo s prednostjo vsaj 1 ure, in le ZTE Blade S6 v obeh primerih nekoliko zaostaja. Izvedeni način varčevanja z energijo, ki se lahko aktivira samodejno z določenim polnjenjem akumulatorja (na primer s preostalo zmogljivostjo 15%). Hkrati se na vrhu in na dnu zaslona pojavijo rdeči pasovi. Poleg zmanjšanja svetlosti ni drugih omejitev. Konkurenčni modeli v zvezi s tem so veliko bolj agresivni. Polnjenje pametnega telefona zahteva potrpljenje, saj traja več kot 35 ur.

Sodba

Telefon LG Magna, katera cenaje $ 215, poskuša prinašati nekatere funkcije in funkcije vrhunskih pametnih telefonov v segment srednjega razreda. Ukrivljena oblika temelji na stabilnosti in kakovosti izdelave modela LG G4, vendar je plastični pokrov odporen na praske in je videti poceni, kar zmanjšuje dober vtis. Uporabnikom so všeč nekatere funkcije, kot je upravljanje z gibi. Android deluje brez težav. Pametni telefon LG Magna uporabnik pregleda pohvale za svetel zaslon, zamenljive baterije in razširitev pomnilnika z micro-SD kartico. Kamere niso povsem upravičene s pričakovanji. Malo razočaranje s 5-megapixel senzor spredaj. To je boljše od standardnih spletnih kamer, toda fotografije, ki jih je ustvarila, žal trpijo zaradi hrupa in nezadostnih podrobnosti tudi pri dobrih svetlobnih pogojih. 8-megapixel senzor za fotografije je povsem dovolj. Očitna pomanjkljivost modela je povprečna zmogljivost - konkurenčni modeli imajo očitno prednost. Grafični procesor je zastarel, kar je še posebej opazno v igrah. Na splošno pametni telefon LG Magna pušča dober vtis, vendar pa zavrnitev upoštevanja ponudb drugih podjetij ne bi smela.

Sorodne publikacije