Kako nastaviti posodobitve strani v različnih brskalnikih?

Osvežitev strani-ni funkcija, ki se običajno uporablja na internetu. Večina jih nikoli ne bo postavljala vprašanj, zakaj ga je postavila. Vendar pa se številni uporabniki srečujejo s potrebo po pogostem posodabljanju strani in ne bi bili proti temu postopku avtomatizacije. Na primer, ko komunicirajo na forumu in so sporočila objavljena zelo hitro, kot v resnični komunikaciji. Prav tako ga potrebuje nekdo.

Ne glede na razlog, bistvo ostaja eno: uporabnik ne želi ročno "klikniti" na ikono osvežitve strani ali tipko F5. Kako nastaviti samodejne posodobitve za priljubljene brskalnike?


Posodobi stran. "Opera"

Posodabljanje strani v operi je lažje kot v katerem koli drugem brskalniku. Dejstvo je, da je funkcija vgrajena samodejno. Uporabnikom ni treba preučevati in nameščati razširitev ali izvajati takšnih dodatnih trikov.
 • Pojdite na želeno stran.
 • Kliknite (desno tipko) kjerkoli.
 • Pojavil se bo pojavni meni, v katerem boste takoj videli želeno postavko: "Posodobi vsakega."
 • Nastavite časovno obdobje, v katerem bo stran posodobljena sama. Odseki se gibljejo od 5 sekund do 30 minut.
 • Postopek se bo začel in bo potekal, dokler ga ne ustavite.
 • Posodabljanje strani v brskalniku Google Chrome

  Posodabljanje strani brskalnika Chrome je prav tako preprosto. Toda za razliko od "Opera", se bo morala zateči k dodatnim trikom. Dejstvo je, da Google Chrome nima vgrajenih orodij za funkcijo samodejnega posodabljanja. Obstaja pa velik izbor različnih razširitev.


  Kar potrebujemo, se imenuje Auto Refresh. Poleg tega programa so tudi analogi. Ampak to je "Auto Osveži" je še posebej priljubljena.
 • Poiščite razširitev na "trgu" in namestite.
 • Na desni je nova ikona, kjer imate ikono za shranjevanje strani v priljubljene.
 • Kliknite nanj in pred vami se bo odprl meni. Omogoča vam, da izberete časovno obdobje med samodejnimi posodobitvami strani.
 • Ko kliknete gumb Start, se začne postopek samodejnega posodabljanja. Aktivna bo tudi, če preklopite na druge zavihke. Postopek ustavite šele, ko v istem meniju pritisnete gumb Ustavi.
 • Posodabljanje strani v "Yandex.Brazer"

  Posodabljanje strani v "Yandex" ("Yandex.Browser") je preprosto kot Google Chrome. Dejstvo je, da sta oba sredstva skoraj enaka. Vsaj v svojem vmesniku. To velja tudi za samodejno nastavitev osveževanja strani - morate najti in namestiti ustrezno razširitev. Ko končate postopek namestitve, poiščite novo ikono v istem zgornjem desnem kotu. Za uporabo programa je lažje: kliknite na ikono, nastavite čas med posodobitvami in začnite postopek z gumbom Start. Lahko varno uporabljate druge strani,dokler je ne potrebujete posodobiti. Če želite postopek prekiniti, kliknite isto ikono. Poleg gumba Start bo prikazan tudi gumb Stop. Kliknite nanjo in samodejno posodabljanje se bo takoj ustavilo. Končno, majhna skrivnost: če omogočite predpomnilnik, preden nastavite posodobitve strani, bo postopek potekal veliko hitreje. Konec koncev bo v tem primeru brskalnik moral "naložiti" le del strani, ki se je od zadnjega prikaza spremenil. Toda vse ostalo bo naloženo s spominom.

  Sorodne publikacije