Kako onemogočiti Android na telefonu: načine in navodila

Večina lastnikov osebnih računalnikov, prenosnih računalnikov in mobilnih pripomočkov meni, da je oglaševanje zlo, ki ga je treba izkoreniniti. Pred desetimi leti ni bila tako agresivna in ni zdrsnila z vseh mest in aplikacij. Ampak nekdo se je odločil, da je celoten zaslon draži bloki - to je zelo "trgovina motor", ki ni bil dovolj za potrošnika. V zvezi s tem se veliko uporabnikov postavi na vprašanje: "Kako onemogočiti oglase v telefonu v Androidu?" Za lastnike telefonov iPhone in iPads je ta problem na srečo čim manjši, saj Apple temeljito filtrira agresivne neželene vsebine in preprečuje, da bi se pojavil na iTunes. Ni veliko načinov za onemogočanje oglasov na napravi Android, vendar skoraj vsi pomenijo poznavanje platforme, ki je namenjena naprednim uporabnikom. Tukaj je temeljita študija datotek OS za prisotnost virusne kode in njeno nadaljnje uničevanje.


No, za začetnike in tiste, ki se ne želijo zmešati s sistemskimi datotekami in pajkati virusi iz registra, obstaja posebna programska oprema, ki vam omogoča, da odstranite oglase na telefonu Android. Podobni programi začnejo delovati takoj po aktivaciji in zaščitijo vaš mobilni pripomoček iz pojavnih oken, oken in drugih neželenih sporočil. V članku bomo pregledali aplikacije, ki omogočajo onemogočanje oglasov v telefonu Android. Oglejmo si najbolj priljubljene in najpomembnejše - učinkovite aplikacije, ki imajo veliko pozitivnih povratnih informacij od uporabnikov.Takoj je treba opozoriti, da taka programska oprema omogoča, da onemogočite in zaklenete, vendar ne odstranite oglaševalskega virusa iz Androida. Za to se morate obrniti na integrirane izdelke, kot so Kaspersky, Doctor Web in podobno. Naslednje rešitve so natančno blokatorji oken, pasic in drugih neželenih sporočil, ne pa popoln protivirusni program, ki vam omogoča, da odstranite oglaševalske viruse iz telefona Android.


Adblock Plus (ABP)

To je eden najučinkovitejših, a hkrati priljubljenih izdelkov z množico pozitivnih ocen. Pomaga popolnoma onemogočiti oglase na vašem telefonu Android. Aplikacija je splošno znana kot razširitev za namizne brskalnike, od leta 2012 pa se je na mobilnih pripomočkih pojavila popolna različica pripomočka.
Program vključuje veliko filtrov in je zelo prilagodljiv. Torej, če ne potrebujete popolne zaščite pred oglaševanjem, boste morali konfigurirati AdBlock Plus na Androidu. Ta del se nanaša predvsem na fino nastavitev strežnika proxy. Nekateri uporabniki, predvsem tisti, ki so v "sovražnem taborišču" in se ukvarjajo z razporeditvijo transparentov, bo zelo mimogrede. Poleg tega se vsi oglasi ne morejo imenovati agresivni, majhen del pa je resnično koristen.

Pripomoček za zagon

Vmesnik programa je preprost, jasen in kompetentno lokaliziran v ruskem jeziku. Zato pri namestitvi in ​​aktivaciji ne bi smelo biti težav. Če želite odstraniti oglase na telefonu Android, zaženite program in premaknite drsnik v položaj ON. Vsak drug pripomoček bo to storil sam. Če želite videti odobrenoSearch inženirji "Google" in "Yandex" oglaševanje, potem lahko postavite svetilnik na vrstico "Dopustni oglasi".
Po zaprtju glavnega okna aplikacija začne delovati v ozadju. Pripomoček ni prevelik za RAM in procesor, vendar pa imajo lastniki starih in slabih naprav nekatere težave z delovanjem vmesnika. Torej, če imate manj kot 1 GB RAM-a, potem je lažje skrbeti za pripomoček. Prav tako je treba omeniti, da če ne potrebujete popolnega blokatorja za aplikacije, lahko uporabite Adblock Plus kot vtičnik za brskalnik. To bo močno olajšalo obremenitev sistemskih sredstev mobilnega pripomočka. Poleg tega razvijalec ponuja svoj brskalnik Adblock Browser. Je manj funkcionalen kot isti Firefox ali Chrome, vendar je zelo primeren za neuporabne uporabnike.

Adguard

To ni nič manj priljubljeno kot prejšnji pripomoček, aplikacija, ki vam omogoča, da popolnoma blokirate oglase na telefonu Android. Adguard se lahko imenuje integrirana rešitev. Vključuje ne le spam bloker, temveč tudi požarni zid z modulom proti phishingu.
Ena od glavnih prednosti uporabnosti je njena prožnost. Veliko število nastavitev omogoča fino nastavitev vsakega varnostnega modula, kot tudi uporabo posameznih pravil za določene aplikacije. Tukaj lahko uporabite katerokoli povezavo HTTPS in po potrebi vnesete mesta kot beli in črni seznam.

Značilnosti programa

Program deluje kot proxy strežnik in kot lokalni VPN. Uporabnik izbere, kateri algoritem bo zanj boljši.iskanju najbolj kakovostnih in optimalnih za sebe filtriranje prometa. Utility vam omogoča, da popolnoma onemogočite oglase na telefonu Android. Ne samo v aplikacijah, ampak tudi v brskalnikih in drugih orodjih za upravljanje OS. Nikoli ne boste videli vseprisotnega celotnega zaslona Aliexpress na proračunskih pripomočkih in drugih agresivnih oglasih.

Tekoče orodje

Namestitev in aktiviranje programa ne vzame veliko časa. Po zagonu vam bo pripomoček ponudil vaše prednastavitve, kjer boste morali izbrati: blokirati vse, preveriti vsebino na spletnih straneh ali zaščititi pripomoček samo od agresivnega oglaševanja. To je zelo priročno, če ne želite nered z nastavitvami in raje "en klik" plugins.
Vendar pa je treba pojasniti, da takšni integrirani izdelki preprosto ne morejo biti svobodni, zato bo moral Adguard uporabiti nekaj denarja. Toda nakup licence je vreden. Pripomoček za mobilne naprave se bo trajno znebil oglasov in drugih nezaželenih neželenih sporočil.

NetGuard

Razvijalec postavlja svoj pripomoček kot požarni zid za mobilne naprave, ki uporabljajo platformo Android. Program vam omogoča fleksibilno konfiguriranje pravil za dohodni in odhodni promet.

Z najnovejšimi posodobitvami izdelka se je pojavila funkcija blokiranja oglaševanja. Utility ščiti vaš mobilni pripomoček iz pojavnih oken, zlonamerne povezave in vas opozori na nenamerno klikanje na agresivne pasice.

Uporabni pripomoček

Za aktiviranje zaščite, zaženite program in premaknite drsnik na"Prometni filter". Za naprednejše uporabnike je mogoče ustvariti lastno datoteko gostitelja in prilagoditi nekatera posamezna pravila.
Prav tako je treba omeniti, da program porabi minimalne sistemske vire. Orodje deluje pravilno tudi na ultraproračunskih napravah z majhno količino pomnilnika RAM in procesorjev z nizko porabo. Kot žlička katrana je po zaključku požarnega zidu zaključni dotik spletnih strani. Za razliko od zgoraj opisanih pripomočkov, NetGuard preprosto očisti oglas in pusti prazen prostor na strani. Toda popolnoma brezplačna licenca za distribucijo vam omogoča, da zaprete oči pred slabostmi.

DNS66

Ta majhen pripomoček deluje tudi kot požarni zid, pri katerem lokalno VPN onemogoči oglas. Aplikacija deluje s protokoli DNS in filtrira promet le, ko je vzpostavljena povezava. Ta pristop ima svoje prednosti in slabosti.
Očitna prednost delovanja programa z DNS je velik prihranek baterije. To pomeni, da se aplikacija aktivira in uporablja sistemske vire, s tem pa tudi baterijo, samo ko je pripomoček povezan z omrežjem.
Pomanjkljivost je, da je treba pripomoček znova aktivirati, ko gadget preide v stanje mirovanja. Prav tako so slabosti tudi pomanjkanje lokalizacije v ruskem jeziku. Slednje je mogoče najti v specializiranih forumih, vendar lahko program po namestitvi programa leti in sublage.

Uporabni pripomoček

Nekaj ​​zapletenega v vmesnikuPripomočki se ne upoštevajo. Ko zaženete program, boste videli zagonsko okno s tremi razdelki. Glavno orodje za blokiranje oglasov je zavihek Filtri domene. Tu si lahko ogledate seznam razpoložljivih filtrov, od katerih vsak določa naslov strežnika oglasov. Barva pred vsakim filtrom označuje njeno dejavnost: zelena - uporabljena, rdeča - ne, siva - prezrta. Privzeto je prepovedan samo del strežnikov, vendar lahko omogočite razširjeno blokiranje z aktiviranjem vseh različic. Za naprednejše uporabnike je mogoče dodati svoje naslove in pravila. Če želite aktivirati program, morate nekaj časa pritisniti in držati gumb za vključitev na prvem zavihku. Po tem sistemski pripomočki zaganjajo in začnejo blokirati oglase v vašem mobilnem pripomočku. Program je razdeljen popolnoma brezplačno, vendar občasno "zahteva" denar za razvoj projekta. Okno z darovalcem se pojavlja zelo redko, zato tega pristopa ne morete imenovati agresiven. V vsem ostalem je to zelo dober oglasni blokator in požarni zid.

Sorodne publikacije