Ni mogoče inicializirati Tunngle Network Adapter: Namestite in odpravite napako

Odjemalec Tunngle in navidezni vmesnik, ki sta bila nameščena skupaj z njim, sta bila ustvarjena tako, da omogočata igralcem za spletne igre na srečo iz različnih delov sveta, da skupaj igrajo z uporabo internetnega omrežja, ki je bilo ustvarjeno v ta namen. . Vendar, kot se izkaže, ni vse tako preprosto. Ko namestite ali ko poskusite zagnati in uporabiti odjemalski program, sistem pogosto poroča, da ni mogel inicializirati omrežne kartice Tunngle. Zakaj se to dogaja in kako rešiti problem, preberite naprej. Za popolno razumevanje vsebine vprašanja pa začnimo z obravnavanjem možnih vzrokov za takšne situacije.

Napaka "Ne morem inicializirati Tunngle omrežne kartice": kaj to pomeni?

Začnimo z dejstvom, da uporaba tega orodja nujno zahteva ustvarjanje navideznega omrežja VPN. Poleg tega morata biti na računalniku nameščena odjemalska aplikacija in prilagojeni adapter, prek katerih je zagotovljena komunikacija med igralci in zagotovljen dostop do igralnih strežnikov.


V skladu s tem se omrežna kartica, ki je nameščena v računalniku, za to povezavo uporablja le posredno. Glavno vlogo igra le nameščeni adapter - vrsta omrežne kartice, vendar le navidezna. Natančneje, gre za gostitelja, preko katerega se izvaja dostop do interneta. In če na njegovo uporabo sistem poroča, da se ni uspelo inicializiratiOmrežna kartica Tunngle, to samo pomeni, da so težave z njo. Kaj točno, lahko izveste izključno s kodo napake, ki bo omenjena ločeno. Tipičen neuspeh, kot se izkaže, je le eden, vendar razlogi, zaradi katerih se zgodi, lahko veliko štejejo. Navsezadnje bo odvisno od tega, kako se bo rešil problem, prav iz njihove ugotovitve v vsakem posameznem primeru.

Ne morem inicializirati omrežne kartice Tunngle: razlogi

Kar zadeva vzroke tega pojava, jih je lahko precej. Ena najpogostejših se imenuje ločena registracija, ki je potrebna za dostop. Dejstvo je, da je najbolje, da se najprej registrirate na uradnem viru, ampak šele nato namestite odjemalsko aplikacijo in vnesete registracijske podatke, čeprav naj bi domnevali, da lahko v procesu namestitve ustvarite račun. Seveda ni znano, zakaj se to dogaja, vendar dejstva o pojavu napake govorijo sama zase (to nikakor niso osamljeni primeri).

Ampak to ni vse, kar je lahko. Na primer, zrušitev s sporočilom, ki ne more inicializirati omrežne kartice Tunngle (0 je koda napake, ki kaže, da strežnik ni viden v sistemu), se prikaže, če ima nameščena navidezna komponenta nižjo prednost za Dostop do interneta, v primerjavi, na primer, z Ethernetom. Obstaja veliko vrst nesreč, vendar se nanje ne bomo zadrževali, vendar bomo skušali najti splošne rešitve za izboljšanje stanja. V večini predlaganih metod stanjapravilno, razen če pojav napak ni povezan s kršitvami v delovanju samega operacijskega sistema ali virusnega vpliva.

Odpravljanje težav pri namestitvi s strani odjemalca in adapterja

Med fazo namestitve odjemalca in pretvornika se lahko pojavijo napake, povezane z dejstvom, da v določeni fazi ni mogoče inicializirati omrežne kartice Tunngle.
Zdi se, da se monter začne brez težav, namestitev se nadaljuje v običajnem načinu in se približuje zaključku. Toda na zadnji stopnji nenadoma poroča, da namestitev Tunngla ni uspela. Zakaj tako? Ampak samo zato, ker v vseh različicah Windows, začenši s sedmim, morate zagnati namestitveni program izključno v imenu skrbnika, tudi če je zagon možen brez njega.

Prvi zagon in ustavitev zaklepanja

Po zaključku namestitve se izvede popoln ponovni zagon računalniškega sistema, po katerem se predpostavlja, da je prvi zagon. Idealno bi bilo, da se program konfigurira za optimalen način delovanja, uporabi virtualno omrežje in izbere omrežno kartico (v našem primeru Tunngle), ki se bo uporabljala privzeto.
Toda zakaj potem obstaja sporočilo, ki ne more inicializirati omrežne kartice Tunngle (19. koda)? Glavni razlog, zakaj strokovnjaki imenujejo nedokončano namestitev. Z drugimi besedami, komponente, potrebne za zagon programa in vmesnika, niso bile v celoti nameščene. V tem primeru morate v celoti odstraniti vse, kar je bilo nameščeno, in narediti namestitev v njenem imenuadmin. Za popolno odstranitev je bolje, da ne uporabljate orodij Windows, temveč dostopate do vzorčne aplikacije iObit Uninstaller za deinstallerje.

Po drugi strani pa je zelo verjetno, da je pojav sporočil, ki niso uspela inicializirati omrežnega adapterja Tunngle, posledica le dejstva, da aplikacijo in posledično njene povezane komponente blokira protivirusni ali požarni zid. Izhod: izklopite protivirusni program in poskusite znova zagnati odjemalca.

Nastavitev požarnega zidu

Logotip operacijskega sistema Windows se ustavi ločeno. Načeloma se lahko popolnoma in popolnoma onemogoči, tako da se vsakič, ko se ne boste odzvali na njegove zahteve za varen začetek.
Če je treba iz kakršnegakoli razloga ohraniti aktivno, bo potrebno dodati seznam odjemalskih aplikacij na seznam izjem, pri čemer uporabite ustrezen razdelek za to, dodajanje želenega programa na seznam dovoljenih. Včasih se lahko prikaže sporočilo, da sistem ni uspel inicializirati omrežnega vmesnika Tunngle zaradi blokiranja uporabljenih vrat (najdete ga lahko neposredno v nastavitvah programa). Ta vrata je treba dodati tudi na seznam izključitev z ustvarjanjem novega pravila za vrata.

Ponovno zaženite adapter

Ena izmed najbolj preprostih in popolnoma nepomembnih rešitev problema je zaustavitev in ponovni zagon samega adapterja.
Če želite to narediti, v omrežnih lastnostih poiščite povezavo, ki jo uporablja pretvornik, uporabite SMTP, da jo onemogočite, in jo nato ponovno vklopite. MedČe onemogočite in vklopite, lahko uporabite ponovni zagon. Na poti preverite parametre protokola IPv4 za samodejno prejemanje naslovov vseh vrst in nameščenega navideznega vmesnika. V nastavitvah mora biti poleg vrstice z uporabo samodejne metrike kljukica.

Težave s kontrolo računa

Druga tehnika, ki vam omogoča, da se znebite vsiljivega sporočila, ki ga omrežna kartica Tunngle ni uspela inicializirati, je zmanjšanje ravni preverjanja registra uporabnikov, saj sistem nalaga stroge omejitve za uporabo strojne ali programske opreme.
Da bi lahko trajali dlje časa, vnesite okrajšavo UAC v polje za iskanje v meniju Start. V polju na levi je poseben fader, ki določa raven nadzora, ki jo je treba premakniti v najnižji položaj. Če je problem ravno to, je možno, da bo izginil.

Namestitev stare naprave

Zdaj pa poglejmo, kako inicializirati omrežni adapter Tunngle z ne-trivialnimi metodami. Da bi to naredili, potrebujemo upravitelja naprav, ki ga lahko pokličete na nadzorni plošči ali do njega dostopate prek konzole, tako da vnesete ukaz devmgmt.msc. Tukaj morate uporabiti razdelek za ukrepanje na zgornji plošči in izbrati namestitev stare naprave.
Nato se v oknu "Master" ročno izbere namestitev s seznama, ki ji sledi vrstica omrežnih vmesnikov in izbere s seznama.vmesnik TAP-Win32 V9 Adapter (Tunngle), če je na voljo. V odsotnosti tega je potrebno uporabiti namestitev iz diska, nato pa določiti gonilnik, ki je na poti do Programskih datotek - Tunngle - Gonilniki na sistemski pogon, v skladu z arhitekturo operacijskega sistema.

Prednost nalaganja vmesnika

Toda tudi po zgornjih korakih lahko sistem ponovno sporoči, da ni mogel inicializirati omrežnega adapterja Tunngle. Kaj storiti v tem primeru? Prednost naprave morate spremeniti v višjo.
Če želite to narediti, se prijavite v "omrežne povezave", pritisnite tipko Alt, da prikličete zgornjo ploščo, nato pa v razdelku "Napredno" izberite dodatne možnosti. Zdaj, v zavihku vmesnika in povezavah v polju povezave, morate namestitveni adapter premakniti na najvišji položaj s puščico navzgor /navzdol. Po tem morate shraniti spremembe, znova zagnati računalniški sistem in znova zagnati odjemalca.

Posodabljanje gonilnikov za povezane naprave

Nazadnje, težava je lahko v tem, da so za nekatere naprave, ki se bodo uporabljale pri povezovanju ali izvajanju same igre, gonilniki zastareli. Da ne bi našli naprav, ki zahtevajo namestitev posodobljenih gonilnikov, je najbolje, da takoj namestite avtomatizirane programe, kot je Driver Booster, in jih posodobite z njimi. Prednost takšnih programov je, da programsko opremo posodobijo absolutno za vse naprave, ki so na voljo v sistemu (tako "železo" kot "navaden")virtual), in naložite gonilnike neposredno iz virov proizvajalcev strojne opreme ali razvijalcev ustrezne programske opreme.

Nasveti Končno in kratki rezultati

Kot lahko vidimo, opis in rešitev večine napak Tunngla nista tako zapletena, kot se zdi na prvi pogled. V zvezi z dodatnimi priporočili o tem, kako rešiti osnovni problem, je težko reči nekaj posebnega za svetovanje. Vendar se lahko ločeno reče, da različica virusnega vpliva ni izključena. Če pride do napake zaradi kršitve nekaterih sistemskih storitev, je to najverjetneje posledica virusov. Seveda ne gre za dejstvo, ampak za vsak primer poskusite skenirati sistem za viruse s prenosnimi programi, kar je malo. Če na kratko povzamemo, lahko le opazimo, da je zaželeno, da se registrira pred namestitvijo stranke in adapterja. Bolje je, da onemogočite požarni zid na vse (vseeno iz njega ni nobene koristi, ampak le popolno blokiranje aplikacij in vrat). Menijo, da je najboljša rešitev tega problema namestitev stare naprave v sistem. To še posebej velja za muhasto okno desete in osme spremembe. Ni treba posebej poudarjati, da je najpomembnejša vloga, da namestite najvišjo prioriteto za sam adapter, nato pa vgrajene sistemske storitve in nekatere naprave tretjih oseb tudi zavračajo ", da povlečete odejo na sebe."

Sorodne publikacije