ERR_INSECURE_RESPONSE: kaj je ta napaka in kako jo popraviti?

Sistemi Windows, kot jih omenjajo številni uporabniki, niso zavarovani pred napakami. Eden od teh je prejemanje in poročanje ERR_INSECURE_RESPONSE. Kaj je napaka, ne vedo vsi. Toda težavo lahko rešimo preprosto. Dovolj je, da sledite spodnjim navodilom, ki so, mimogrede, lahko uporabna v drugih primerih, ko operacijski sistem zavrne delo.

ERR_INSECURE_RESPONSE: kaj je ta napaka?

Narava napake je napaka zahtevka za uporabniški terminalski strežnik. Če pogledate običajen prevod izraza, lahko razumete, da je to notranji problem.


Vsaj to dokazuje INSECURE, ki je povsem notranja varnostna služba. Dejstvo, da se ne ujema, pomeni besedo RESPONSE. Tako boste dobili sporočilo o napaki, ki označuje vrstico ERR_INSECURE_RESPONSE. Kaj je ta napaka je bolj ali manj jasna. Zdaj pa poglejmo, kako jo popraviti.

Neuspeh in glavni razlogi za njegov pojav

Menijo, da je glavni razlog za takšen problem uporaba poldupleksne povezave v omrežje, ko je povezava izvedena, tako rekoč, nad protokolom TCP.
Po drugi strani pa lahko brskalnik, če imate namensko gostovanje, tudi blokira dostop do njega. To je posledica neveljavnega potrdila. Največji problem pa je v tem, da je vmesnik za osebni računalnik blokiran in da takšnega certifikata ni.

ERR_INSECURE_RESPONSE: kako popraviti napako?

Zdaj neposredno o tem, kakoodpravite težavo. Poglejmo algoritem delovanja na primeru brskalnika Yandex. Morate zagnati čarovnika za uvoz potrdil.


Po tem boste morali uporabiti funkcijo shranjevanja datoteke CRT (privzeto je shranjevanje na namizju). Nato znova zaženite stran. Certifikat bo pritrjen samodejno.
Toda tukaj predlagana rešitev morda ne bo pomagala in problem se bo ponovno pojavil v obliki sporočila ERR_INSECURE_RESPONSE. Kakšna je ta napaka v tem primeru? Napaka je lahko povezana s storitvijo za preverjanje veljavnosti potrdil, ki je aktivirana v sistemu Windows. Tukaj je nekaj, kar je treba izklopiti. To je enostavno. Kadar pa je storitev sama in proces, povezan z njo, zaključen, je priporočljivo uporabiti upravitelja opravil, ki tako ali drugače zaključi delo vseh programov, povezanih z glavno storitvijo. Seveda, če želite deaktivirati vse te procese, lahko uporabite tako ukazno vrstico kot lupino Windows Shell, vendar je to neobvezno, čeprav je ta tehnika videti veliko boljša.

Sorodne publikacije