Mamutov tank: Vse informacije o izmišljenih vojaških vozilih

Težke cisterne so v resnici obstajale, njihov razvoj se je izvajal že od samega začetka podobnega vojaškega stroja in do 60-ih let prejšnjega stoletja. Vsaka država je izdelala svoje modele v tej kategoriji, vendar je bila njihova izpustitev zaradi nizke mobilnosti neprofitna. Ta pomanjkljivost ni nadomestila visoke ravni oklepa, vendar to ni preprečilo uporabe zgodovinskih informacij za ustvarjanje fiktivnih vojaških enot s strani različnih projektorjev. Eden izmed njih je Mamutov rezervoar, v članku je predstavljena zgodovina nastanka in omemba v različnih igrah, informacijski viri in literatura.

Prva omemba

"Mamutov" je bil prvič omenjen v slavni zgodbi bratov Strugatsky z naslovom "Kraje stoletja". Glavni junak Ivan Zhilin je delal kot vesoljski pilot in zdaj dela na Varnostnem svetu. Njegova naloga je širjenje komunistične grožnje po svetu. V njegovih spominih se pojavi ime "Mammoth" tank. Ta vrsta opreme je bila razvrščena kot težka napadalna vozila.


Različica igre

V seriji video iger Command & amp; Conquer predstavlja vaš prevoz s tem imenom. Njegova zgodba se začne z delom modela "Mammoth-2". To je bil hoje stroj, ki zaradi sistema napredovanja ni mogel razviti dokaj visoke hitrosti. Vlada Svetovnega varnostnega sveta se je zato odločila, da jo odstrani iz proizvodnje in razvije model "Mammoth-3". Morala se je premakniti po gosenicah, kar bi omogočiloIzboljšajte mobilnost brez žrtvovanja zaščite. Ta odločitev ni vsakdo všeč, Varnostni svet je nadomestil veliko število inženirjev, ki so specializirani za izdelavo drugega modela. V vsakem primeru se je proizvodnja rezervoarja "Mamont" še začela, trije v imenu so bili odstranjeni, ta model pa se zdaj šteje za edinega pomembnega. V tej obliki se transport pojavlja v različnih delih serije.


Oblika in specifikacije

Svetovni svet za varnost se je pred dogodki druge svetovne vojne odločil, da bo nadomestil modele. Konstrukcija rezervoarja Mammoth je potekala v Ust-Uryupinsku tik pred spopadi, aktivna proizvodnja se je začela že po njej. Kljub dejstvu, da je prehod na gosenico nekoliko povečal gibanje, model visoke hitrosti in se ni mogel razviti. Izkazalo se je, da je manj časa za obračanje, to je očiten plus. Glavna prednost rezervoarja je ostala močan oklep, ki se je lahko udaril v eno samo sovražno orožje. Večfunkcijski komplet pištol je zagotovil priložnost, da se organizira soočenje s katero koli tehniko sovražnika. Namestitev fižola Moonstone je prisotna v količini 2 kosov, strelja v težke rakete, ki dosežejo cilj neverjetno hitro, zaradi česar je zračna obramba neuporabna. Drugi tip topa ima 150 kalibrov, v nekaterih proizvodnih linijah pa ga nadomeščajo Gaussove pištole.

Nekatere dodatne informacije

Opisani igralci vojaške opreme so sedaj na voljo v igri Command and Conquer 3: Kene's Wrath. Tu se pojavi model pajka z zgoraj omenjenim tipomorožja Zaradi prisotnosti Gaussovih topov in "Bean Mammonta" je njegova zmogljivost ena najmočnejših med vsemi vrstami prevoza. Lahko ga primerjamo samo s šobami s polnim polnjenjem, le v njih je popolnoma porabljen, potem pa se lahko težki rezervoar "Mammoth" z njimi enostavno spopade. Zanimivo dejstvo je, da po izpadu telesa rezervoar ne ostane na mestu, ampak preprosto izgine. Ta taktični element lahko pozitivno in negativno vpliva na zavezniške enote. Igralec ne bo mogel obnoviti zrušenega modela, medtem ko sovražnik tega ne bo mogel storiti. Zahvaljujoč temu "Mamuti" se spet ne uporabljajo in se lahko vržejo v dogajanje.

Druge značilnosti tehnologije

Rezervoar Mammoth X 66 je bil izjemno orožje v rokah Sveta za globalno varnost, bratstvo NOD se je balo moči takšnega sovražnika. Avto je bilo težko udariti iz zraka, ker je imel dodatne zaslone, ki so zagotavljali dober oklep školjk, ki so se spuščali z višine. Če primerjate količino zdravja, ki jo ima vsaka enota v tej strategiji, potem rezervoar ni na prvem mestu. Prehajata ga prej omenjena rezila, kakor tudi Skrinovski anihilatorji. Imajo silo polje, zaradi katerega je ta parameter bolj izrazit. Če vzamemo ločeno možnost soočenja s pehoto, potem se "Mamut" kaže slabše kot "Otchistsitel" in "Marauders". Tehnični prototipi so opremljeni z močnimi požarnimi zidovi, ki uničujejo velike valove enot. Tu se "Mamont" kaže slabše, ampak vse soočenjes temi štirimi avtomobili enostavno zmaga.

Naslednja nadgradnja

Ko je bila uvedena serija Tiberium Wars, je bil tank Mammoth X 66 vnovič spremenjen. Namesto X66 se je v Reykjaviku začel nov model 27, imenovan Mammoth Mk III. Že v fazi projektiranja je bila naloga, da se tehnika izvede na dolgih razdaljah od baze. Tiberium Earth zagotavlja težke pogoje za gibanje, ker je bil narejen prehod na staro in preizkušeno shemo s štirimi gosenicami. To je rezervoarju omogočilo, da se bolje manifestira v odprtih bitkah. Sprva je Mammoth 27 opremljen s topom kalibra 150 mm: lahko se izboljša glede na stanje railsotrona, nato pa se bistveno poveča razbremenilna moč. Drugi instrument je dvojni raketni lansirnik, ki lahko razbije tarče v zraku in zagotovi dodatno zaščito pred letečimi agenti.

Sorodne publikacije