Najboljši profesionalni tiskalnik: uvrstitev in ocene

Tiskalniki se že dolgo pojavljajo na trgu. Njihovo število se iz leta v leto povečuje v geometrijskem napredovanju. Uporabniki najdejo model za domačo ali poklicno uporabo. Najenostavnejše naprave so primerne za tiskanje dokumentov ali esejev. Dragi modeli se najbolje kažejo pri tiskanju fotografij in prikazovanju besedil v širokih formatih.

Profesionalni tiskalnik je manj priljubljen, vendar vedno najde svojega kupca. Tako so te naprave zanimive za velika podjetja ali majhne pisarne. Te modele odlikuje kakovost tiskanja, vsestranskost in visoka hitrost.


Izbira

Izberite profesionalni tiskalnik za enostavno tiskanje. Dovolj je definirati cilje in proizvajalca. Najprej mora kupec razumeti, kaj potrebuje: tiskalnik ali MFP. Če je naprava izbrana za dom, potem pogled na večnamensko napravo nima smisla. Če potrebujete tiskalnik in optični bralnik, jih je bolje kupiti in kupiti ceneje posebej. Za majhno pisarno si lahko ogledate polprofesionalne modele. To je najboljši način za uporabo laserskega MFU s črno-belim tiskanjem. Seveda, če vam ni treba sodelovati pri fotografskem tiskanju, kopirajte in natisnite dokumente. Za veliko pisarno ali velika podjetja se običajno izbere profesionalni laserski tiskalnik. Je hiter, večfunkcijski, čeprav potrebuje veliko prostora, opravlja popoln seznam nalog.

Ocena

Če se boste fotografirali ali fotokopirali, sevedaizbirati med dragimi modeli. Bolje je, da pogledate laserske naprave, čeprav so med nizi tiskalniki profesionalni. Taki modeli vključujejo tudi tiskalnike za fotografije in večnamenske naprave. Ocena takšnih naprav ni lahka, vendar pa bomo pogledali najbolj priljubljene modele preteklega leta.


Med laserskimi tiskalniki so:
 • Kyocera FS-9530DN.
 • Ricoh SP C250DN.
 • HP Color LaserJet Professional CP5225 (CE710A).
 • Ricoh SP C440DN.
 • Med brizgalnimi tiskalniki:
 • Epson L1800.
 • HP PageWide 352dw.
 • Canon PIXMA Pro-1 je odličen foto tiskalnik. To je subjektivna ocena, ki temelji na pregledih uporabnikov in položajev na internetu.

  Dve črno-beli alternativi

  Prvi v naši oceni je bil profesionalni tiskalnik Kyocera FS-9530DN. To je velika naprava s precejšnjo ceno 108 tisoč rubljev. Pravilno se lahko imenuje tiskalni center, saj v samo eni minuti natisne 51 strani formata A4. Deluje ne s kartušami, ampak s tonerjem. On je v posodi. Količina običajnega črnila je dovolj za 40 tisoč strani, v ekonomičnem načinu pa lahko porabite do sto listov A4 na mesec.
  Ta laserski tiskalnik je lahko prilagodljiv pod celotnim uradom. Deluje lahko v določeni konfiguraciji. Če je potrebno, dopolni s posebnim finišerjem, ki je, na primer, odgovoren za šivanje papirja ali izvajanje dela luknjača. Drug velik model je bil tiskalnik Ricoh SP C250DN. Kot je za prejšnje, stroški tega je le 20 tisoč rubljev. Seveda je to drago za domačo uporabo, ampak zamajhna pisarna se bo odlično ujemala. Tiska počasneje kot prejšnji model - le 20 strani na minuto, vendar je tudi odličen rezultat.

  Mnenja o Kyoceri in Ricohu

  Jasno je, da Kyocera ni mogla stati manj kot 100 tisoč rubljev, toda to je bila tudi glavna pomanjkljivost naprave. Tudi v nekaterih primerih ni bilo dovolj vgrajenega pomnilnika, ki ga je bilo treba kupiti. Za tiskalnik je veliko prednosti. Obstajajo številne funkcije in konfiguracije, ki so prilagojene za pisarniške potrebe. Toner zadošča za velike količine tiskanja. Zasnova modela je zanesljiva, razen ščetine. Uporabniki so opozorili tudi na nizke stroške tiskanja. Ricoh - Možnost je enostavnejša. Na to kažejo njegova velikost, stroški in hitrost tiskanja. Kljub temu so uporabniki ugotovili prisotnost treh načinov povezovanja, obojestranskega tiskanja in drugega pladnja za papir s 500 listi. Edina stvar, za katero se je izkazalo, da je neprijetno presenečenje, je možnost uporabe 160 g /m 2 papirja.

  Barvne različice

  Profesionalni barvni tiskalniki niso nič manj priljubljeni. Urad ne more vedno narediti običajnega črno-belega žiga. Včasih morate ustvariti barvne knjižice in druge tiskarske izdelke. Eden od teh pisarniških delavcev je bil tiskalnik Ricoh SP C440DN. Prva stvar, ki udari v oči - to je ogromen strošek 90 tisoč rubljev. Toda uporaba naprave vam bo pokazala, da se vsak peni opravičuje.
  Model je hiter - ustvari 40 strani na minuto. Deluje samo s pomnilnikom A4 do 1 GB. V enem mesecu lahko dela s 150 tisoč črkami. Ima večVrste vmesnikov: USB, SD, Ethernet, WiFi. Obravnava široko paleto pisav in dovoljenj. Tiskalnik HP Color LaserJet Professional CP5225 (CE710A) Professional A3 sodi v to kategorijo. Čez minuto natisne 20 strani v črno-beli ali barvni barvi. Mesečno deluje s 75 tisoč črkami. Proizvajalec priporoča, da ne presežete mesečne količine 5.000 strani.

  Pregledi Ricoh in HP

  Obe napravi sta odlični zase v velikih pisarnah. Preprosto obvladovanje zahtevane obremenitve. Hitrost tiskanja je dobra. Glavna pomanjkljivost obeh naprav je cena. Vsi uradi ne bodo mogli porabiti 90 tisoč rubljev za en tak aparat. Toda njihovo delo opravičuje stroške. HP Color LaserJet Professional CP5225 deluje s formatom A3 A4 A5 A6 RA3 SRA3 B4 B510x15 cm, Ricoh SP C440DN pa lahko obdeluje velike količine listov na mesec.

  Tiskalniki za brizgalne tiskalnike

  Uporabniki se že dolgo zavedajo, da je brizgalni tiskalnik dobra alternativa laserju. Poleg dejstva, da so stroški prvega včasih manjši, so njihove zmogljivosti veliko večje. Epson L800 je eden takih modelov, ki zaradi svoje velikosti in vrednosti dvomijo, da bo lahko tekmoval z laserskimi tiskalniki. V resnici pa jih je enostavno obiti s hitrostjo tiskanja in zmogljivostmi. CPR je že dolgo revolucionarni in je bistveno zmanjšal stroške tiskanja. Ta model natisne 38 strani na minuto v barvi, obvladuje najvišje ločljivosti, fotografije so pripravljene v samo 12 sekundah. Stroški tega tiskalnika - 40 tisoč rubljev.
  HP PageWide 352dw je uvrščen kot nepremagljiv. Ima svoj čip, zaradi česar je še hitrejši od prejšnjegamodel 45 strani na minuto je enostavno ustvariti zahvaljujoč mirujočemu bloku glav. Cena tega modela je le 15 tisoč rubljev. To je relativno kompakten in lahko deluje z Wi-Fi Direct.

  Pregledi brizgalnih tiskalnikov

  Ta dva modela sta postala najbolj priljubljena v preteklem letu. Njihova glavna prednost je seveda enak sistem kontinuirane oskrbe s črnilom. Kljub temu so odlični vložki, hitrost in kompaktnost omogočili prvakom, da pobegnejo od svojih tekmecev.

  Fotografije doma

  Canon PIXMA PRO-1 je profesionalni tiskalnik za tiskanje fotografij. To je priljubljen model, ki velja za vodilnega med konkurenti. Naprava je bila opremljena z 12 ločenimi kozarci za črnilo, zaradi katerih je bila vsaka fotografija bogata, svetla in realna. Morda je strošek 56 tisoč rubljev nekoga prestrašil, v resnici pa slike dobijo natančen prenos barv, ki ga bodo cenili fotografi in umetniki. Proizvajalec vztraja, da bodo fotografije tudi po 100 letih ostale "sočne" in žive. Vendar je to trditev še vedno težko preveriti.

  Recenzije Canon-a

  Ta kompaktna naprava je lepo oblikovana. Ima dobro osnovno tehnično podporo. Z velikostjo listov do A3 lahko enostavno upravljate. Pomanjkljivost je pomanjkanje brezžičnih omrežij in draga oskrba.

  Tridimenzionalni tisk

  No, vredno je govoriti o profesionalnem 3D tiskalniku. Tridimenzionalni tisk je postal priljubljen ne tako dolgo nazaj, zato se skoraj vsak model šteje za profesionalnega,ker ni takšnih naprav za domačo uporabo. Zdaj so vse 3D naprave razdeljene na tiste, ki imajo slojno smer in stereolitografijo (SLA). Zadnja možnost je trikrat dražja in najbolj natančno opravlja nalogo.
  Študentov SLA ni veliko. Za 330 tisoč rubljev boste lahko kupili FORMLABS Form1 +. Za izvedbo zasnovanega, morate tiskalnik povezati z osebnim računalnikom, proces brez povezave pa bo ustvaril želeni izdelek. Glavna prednost tega modela je enostavna uporaba in zanesljiva zasnova. Kakovost tiskanja glede na konkurente je visoka, čeprav ni popolna. Pomanjkljivosti te in podobne naprave so visoki stroški potrošnega materiala in nepovratnost postopka v primeru okvare programske opreme.

  Sorodne publikacije