VAZ-2114: zamenjava jermena krmiljenja. Navodila po korakih

Pri VAZ-2114 se zamenjava jermena krmiljenja izvede ob prekinitvi ali med načrtovanim vzdrževanjem. Življenjsko dobo tega primera ni več kot dve leti, ali če je kilometrina v avtomobilu pomembna, z intervalom največ 60 tisoč km. Uporaba izdelka je bolj tvegano - zlom lahko povzroči, da se ventili ujamejo v bate in pride do njihovega uničenja. Dejstvo je, da se pri prelomu konča prenos vrtenja na odmično gred. Ventili se tako ustavijo. Toda bat se še naprej premika in zgornji del udari v posode ventilov.

Prenos jermena

Mehanizem razdelilnika plina VAZ-2114 poganja fleksibilen pas. In ne glede na to, ali je v motorju 8 ali 16 ventilov. Razlika je ena: zadnji trak je nekoliko daljši in uporablja dva valja (eden za napetost, drugi obvoz). Pogon lahko vrti ne samo jermenico odmične gredi, ampak tudi črpalko za normalno delovanje hladilnega sistema.

Ne pozabite, da mora biti trak nameščen strogo na puščice, ki se nanašajo na njegovo površino. Če puščic ni, potem sledite napisom. Pri zamenjavi razdelilnega jermena VAZ-2114 (8 ventilov) je potrebno odčitati napis z desnega kolesa. Prepričajte se, da preverite stanje črpalke za tekočino - potrebno jo je zamenjati v razmaku 70-90 tisoč km.

Priprava na zamenjavo

Pred začetkom popravila morate pripraviti:
 • Pod zadnjimi kolesi se ustaviteavto med popravilom ni padel.
 • oslabijo privijanja vijakov, ki so zavarovane v napačno kolo na pesto.
 • desno stran stroja za dvig priključka.
 • Kolo popolnoma razstavite.
 • To pomeni, da je vozilo pripravljeno za demontažo stare pas in namestite novega. Časovni zamenjavo pasu VAZ-2114 (8 ventilov) morajo biti na enak način kot motor 16 ventila. Razlika je v tem, da je treba eno nalepko namestiti dlje, trak pa daljši.

  Odstranjevanje starega pasu

  Za odstranitev starega pasu, morate zaklepanje motorne gredi, da preprečite ob zagonu. Zato je potrebno, da bo motila vijak, ki se nahaja na jermenice motorne gredi. To lahko storite na naslednje načine:

 • , ne da bi odstranili kolesa, določi na merilniku nazaj in stisnite ročne zavore. Pidlizty avto in z glavo na "19" in ragljo odvijte vijak.
 • Po odstranitvi kolesa lahko sedi na ustaviti voznikovim sedežem. Pritisne zavorno stopalko, da zaklene pogone. Tudi ročična gred je v tem primeru zagozdena.
 • Uporaba drugih načinov nezaželena, saj je več možno škodo na blok motorja, oljna črpalka pasom za vožnjo neposredno. Timing zamenjava pas VAZ-2114 lahko naredite z rokami v samo nekaj minutah, vendar, če imate izkušnje pri vodenju teh dejavnosti. Po rahljanje vijake jermenice motorne gredi treba odstraniti generator pogon z odvijanjem njeno napetost jermena. Nato ključ v "17" odvijte matico valja in v celotisnemite jermen krmiljenja.

  Nameščanje novega pasu na nalepke

  \ t
  Za namestitev novega traku morate narediti naslednje:
 • Namestite jermenico odmične gredi na etiketo. Če je delo opravljeno na 16-ventilnem motorju, sta oba škripca nameščena na nalepkah, nato pa sta pritrjena z vijaka.
 • Namestite ročično gred na nalepko, zato odprite pregledno okno v ohišju ročice sklopke.
 • Samo sovpadanje vseh oznak zagotavlja stabilno delovanje celotnega mehanizma. Nadaljnji ukrepi:
 • Nameščen je nov valj kolesnega jermena.
 • Na jermenici ročične gredi je pas.
 • se razteza skozi črpalko za tekočino, natezalnim kolescem, obvodom (pri 16-ventilnih motorjih).
 • Nazadnje se trak nosi na jermenici odmične gredi.
 • Položaj natezalnega kolesca se prilagodi s posebnim ključem. To spremeni napetost jermena krmiljenja.
 • Če ni posebnega ključa za valje, lahko uporabite izvijač in dva samovrezna vijaka ali žebelj. Vstavite jih v reže valja, izvijač med njima in izvedite vrtenje ekscentra. Z matico zaklenite njen položaj.

  Prilagoditev napetosti

  Potrebno je doseči takšno napetost, pri kateri se del pasu med jermenicami razdelilne in ročične gredi brez uporabe velikih naporov pomika za 90 stopinj. Če to sploh lahko storite brez napora, morate trak močneje zategniti. Če traku ni mogoče obrniti, je potrebno napetost oslabiti. V prvem primeru je možno drsenjepasovni in fazni premik distribucije plina. V drugem - uničenje ležajev, napaka črpalke.
  Pred začetkom preverite, ali so vse oznake na ročični gredi in odmičnih gredi. Če želite to narediti, premaknite koleno na 2-4 zavoje, nato preverite naključje vseh nalepk. Če se ne ujemajo, naredite prilagoditve. Na to, je zamenjava časovnega pasu VAZ-2114 končana, lahko nadaljujete z montažo mesta.

  Sorodne publikacije