Več o tem, kako poiskati SSID WiFi

V tem članku bomo govorili o pojavu, kot je SSID. Kaj je to, kako ugotoviti in za kakšne namene se ta koncept uporablja - na ta vprašanja bomo odgovorili še naprej. Danes se za dostop do interneta uporabljajo kompaktne naprave - pametni telefoni, prenosniki. Število kablov, ki se uporabljajo za prenos podatkov, se stalno zmanjšuje.

Kako deluje

Obravnavali bomo vprašanje, kako najti omrežno ime (SSID) WiFi. Očitno je ta pojav povezan z brezžičnimi tehnologijami prenosa podatkov. Začnimo z dejstvom, da so sodobni usmerjevalniki Wi-Fi univerzalni. Za prenos podatkov lahko uporabljajo radiofrekvenčno omrežje. Slednji ima določeno ime. Imenuje se SSID.Zaradi teh odločitev je mogoče ločeno omrežje narediti edinstveno. To omogoča lažje iskanje in neposredno povezovanje. V nekaterih primerih je vprašanje, kako najti SSID WiFi, še posebej pomembno pri nastavitvi usmerjevalnika. Ta možnost je potrebna pri priključitvi nove opreme.

Windows

Zdaj pa si poglejmo, kako najti WiFi SSID. Najprej se prepričajte, da ima osebni računalnik vmesnik, ki omogoča povezavo z brezžičnim internetom. Tudi če je njegova prisotnost znana vnaprej, še vedno preverjamo, ali je ta postavka vključena. V ta namen Windows ponuja dva načina naenkrat.
V prvem primeru uporabljamo kombinacijo tipk Windows + R. Obstaja posebno okno. Vvnesite ukaz ncpa.cpl. Zato se odpre "Omrežne povezave". Tu so prikazani vsi omrežni adapterji. Za reševanje vprašanja, kako najti SSID WiFi, moramo najti brezžični internet. Če je onemogočen, aktivirajte ta element. V ta namen pritisnite desno tipko miške. Uporabljamo element »Vključi«.


Naslednji korak je pregled vseh obstoječih SSID-jev v okrožju z vašega osebnega računalnika. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete ikono Wi-Fi. Nahaja se na levi strani spodaj, nedaleč od ure. Rezultat bo seznam vseh dostopnih točk, s katerimi se lahko povežete.

Android

Zdaj bomo hitro pregledali, kako poiskati SSID Wi-Fi na mobilnih napravah. Moduli komunikacije so praktično v vseh takih napravah. Torej, da bi dobili potrebne informacije, pojdite v "Glavni meni". Poiščite ikono »Nastavitve«. Pojdimo na razdelek Wi-Fi. V okno vključite adapter. Na vrhu je ustrezno stikalo. Po vklopu se v nekaj sekundah prikažejo vse točke, ki jih potrebujemo. Z njimi se lahko povežete.
Nazadnje, nekaj koristnih nasvetov. Če želite izvedeti več o brezžičnem omrežju, ki nas zanima, lahko uporabite specializirano programsko opremo. Imenujejo se sniffers. Takšna orodja vam omogočajo, da ugotovite ime omrežja, najdete skrite povezave in si ogledate naslov MAC usmerjevalnika. Podobne aplikacije so razdeljene tako na plačani kot na brezplačni osnovi. Vsaka rešitev te vrste deluje na enem algoritmu. Obstaja samo seznamdodatne funkcije in postopek izračuna podatkov. Orodje skenira delovni prostor, zazna skrite mreže in zbira informacije.

Sorodne publikacije