Meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta: kako popraviti situacijo?

Nekateri uporabniki, ne večina, in sicer tisti, ki uporabljajo deseto različico sistema Windows kot glavni sistem, se dolgo ne soočajo s problemom, da meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta. Zakaj se to zgodi, ni znano. Vendar pa je mogoče takoj najti odgovor, ker v novem sistemu niso na voljo vse funkcije ruskega jezika. Ampak vse je v redu. Za začetek bomo razumeli razlog za nastanek takšnih situacij. Morda niso tako veliko, vendar včasih obstajajo zelo negativne točke. Obravnavane rešitve ne vsebujejo orodij drugih proizvajalcev, ki bi lahko motili operacijski sistem. Glavni poudarek je na orodju Windows.


Zakaj je prišlo do napake?

Na splošno želim vse uporabnike vprašati takoj: kdo vam je povedal, da bo Cortana delovala v ruski različici operacijskega sistema Windows? Takšne narave vloge ne more biti! Vsakdo, ki poskuša aktivirati pomočnika v ruskem jeziku ali ne razume, o čem se pogovarja ali tako daleč od postavitve računalnikov na podlagi tega sistema, ki ne ve, da pomočnik za rusko govoreče uporabnike še ni izdan (in na splošno neznan , ko je izšla, čeprav je bila uradna objava predvidena za konec leta 2016, na podlagi izjav Microsoftove vodstvene ekipe).
Ne, seveda, nekateri ljudski obrtniki lahko izvajajo pomočnika s spreminjanjem angleških besednih zvez v ruskem jeziku. Ampak niizvirnik Lupina Cortana ne bo delovala brez prehoda na angleščino ali katerikoli drug jezik razen slovanskih jezikov. O tem se ne razpravlja. Zato je celo vprašanje, zakaj meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta, povsem napačno. V sistemih ruskega jezika ta modul sploh ni na voljo! Torej povzroči nekakšno napako zaradi deaktiviranega stanja. Ocenite sami, saj je storitev dejansko onemogočena, njen modul je deaktiviran, celo začetek izvršljivega postopka na začetku sistema.


Poleg tega je treba opozoriti, da je treba pri prehodu na drug vmesnik prenesti govorno datoteko. Če ne, se prehod, če ne strm, ne bo zgodil. Mimogrede, ta datoteka se uporablja ne samo za zunanjo lupino (grafični vmesnik), ampak tudi za pomočnika Cortana. In kljub temu, kakšne operacije je treba opraviti, če meni Start in aplikacija Cortana v programu Windovs 10 ne delujeta?

Kaj storiti?

Toda recimo, da je uporabnik še vedno spremenil jezik v enega od podprtih. V tem primeru se lahko pojavita tudi težava, da meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta. To je posledica predhodno prenesenih servisnih paketov, ki niso bili pripravljeni za namestitev. Najpogosteje pa se napaka manifestira tudi po popolni ponovni namestitvi sistema (in tudi po prenosu vseh razpoložljivih posodobitev in nadgradenj). Če želite začeti, lahko poskusite obnoviti konfiguracijo, ki je bila določena kot zadnja izvedljiva. V ta namen uporabite tipko F8 (če je) ali način prijave v ustreznem meniju z izbiro sedmega elementa. Ampak za to, bo trajalo dolgo časa za brskanje različnih menijev, povezanih z diagnostiko in selektivnim zagonom, ali celo zagon iz usb, in potem lahko uporabite bcedit ukaze za nastavitev starih zagonskih parametrov za aktiviranje istega gumba F8, zdaj pa ni. o tem.
Po tem morate poklicati standardno Run Console in ga postaviti v ukaz msconfig (sistemski konfigurator). V glavnem oknu na zavihku Splošne nastavitve morate počistiti točko za prenos GUI, nato shraniti spremembe in znova zagnati sistem. Toda kaj je GUI? In to je grafični uporabniški vmesnik. Z drugimi besedami, če onemogočimo to funkcijo, se znebimo le osebnih nastavitev uporabnika, vendar ne onemogočimo celotnega sistemskega vmesnika kot celote. Na splošno takšen premik zmanjša obremenitev sistemskih virov v smislu prikaza grafike, nič več. In če nekdo misli, da je po uporabi takšnih možnosti sistem, ki se imenuje "vzlet", globoko napačen. Nič takega se ne zgodi.

Meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta. Kako popraviti

Druga možnost je popraviti situacijo: v istem sistemskem konfiguratorju nastavite selektivni zagon in pojdite na obnovitev sistema.
Če se izkaže, da je neučinkovita, lahko uporabite vrnitev računalnika v prvotno stanje (kot zadnjo možnost). Ampak, preden uporabimo takšne kardinalne ukrepe, je to najprej vrednoPreglejte komponente sistema prek ukazne vrstice (sfc /scannow) ali poskusite obnoviti sistem z orodjem DISM. Uporabite lahko tudi pripomočke, kot je Microsoftov Fix It. Takšni programi so univerzalni in so namenjeni odpravljanju številnih težav v sistemih Windows, ki ne pripadajo nobenemu razredu, temveč so združeni po skupnih značilnostih. Toda na koncu ni treba posebej računati nanje. Kako so bili Windows sistemi do konca nepopolni in ostali. Toda ko poznajo prave ekipe, jih lahko včasih spomnimo.

Rezultat

Kakšen je rezultat? Ampak edina stvar je, da ko pride do kritične napake (meni Start in aplikacija Cortana ne delujeta), morate onemogočiti nalaganje GUI s kazanjem na zagon sistema za zagon sistema in zagonskih elementov. Nujno je treba postaviti kljukico poleg vrstice uporabe prvotne konfiguracije. Morda bodo tako obnovljene storitve in storitve Windows. In čeprav jamstva učinkovitosti zgoraj navedenih odločitev ne more dati niti strokovnjaki, so bili priporočeni, vendar pa v praksi, takšne metode ne delujejo (ne vedno, vendar pa še vedno dela). In zanemarjanje teh tehnik ni vredno.

Sorodne publikacije