Kako odpreti urejevalnik registra Windows 7: Podrobna navodila

Internet ponuja veliko informacij, ki zajemajo teme, kot so optimizacija, konfiguracija in popravki za napake v sistemu Windows. Pogosto so v njih poleg enostavnih dejanj na voljo tudi informacije o spreminjanju parametrov in registrskih ključev. Vendar pa, kako odpreti urejevalnik registra Windows 7 ni vedno napisana. Ta članek popolnoma razkriva to temo.

Urejevalnik registra

Register se imenuje baza podatkov OS. Vsebuje informacije o uporabnikih, opremi in programski opremi. Tudi register shranjuje vse nastavitve operacijskega sistema in nameščenih programov. Struktura registra je hierarhična, to je večnivojska. Z njim lahko vključite nekaj skritih funkcij sistema Windows.


Preden podate navodila, kako odpreti urejevalnik registra Windows 7, je vredno reči, da se varnostne kopije ustvarjajo vsakih deset dni. Poleg tega lahko ustvarite varnostno kopijo v samem urejevalniku registra. Baza podatkov se je prvič pojavila leta 1992 v operacijskem sistemu Windows 3.1. Glede na sodobne standarde je na trdi disk vzela kar nekaj prostora. Kljub temu se splošna struktura registra skoraj ni razvila.

Najlažji način

Ta metoda je primerna za vse različice operacijskega sistema Windows, ne le za sedmo. Kliknite gumb, ki odpre meni Start.
Nahaja se na levi strani nadzorne plošče. V iskalno polje vnesite regedit. Po nekaj sekundah se bo bližnjica prikazala na vrhu menija. PoKliknite nanjo, da odprete urejevalnik registra.

Najbolj priljubljen način

Ta metoda deluje tudi, ko je računalnik napadel viruse in namizje in spodnja plošča sta izginila. Kako odpreti urejevalnik registra Windows 7?
 • Kliknite Win + R. S tem boste zagnali pogovorno okno Run. Odprete ga lahko tudi tako, da v meniju Start izberete ustrezno povezavo.
 • V vrstico za vstavljanje vstavite regeditno besedilo.
 • Kliknite gumb "OK".
 • Explorer

  Kako odpreti urejevalnik registra Windows 7 z vgrajenim upravljalnikom datotek?


 • Dvakrat kliknite na ikono »Računalnik«.
 • V oknu kopirajte naslednje besedilo C: Windowsregedit.exe v naslovno vrstico in pritisnite gumb "Enter".
 • Odgovorite na vprašanje operacijskemu sistemu o podelitvi skrbniških pravic za pripomoček.
 • Možno je, da greste ročno, vendar ta pristop ne bo omogočil hitrega zaključka naloge. Če želite to narediti, ne uporabljajte nujno Explorerja. Vsak upravitelj datotek se bo odlično ujemal.

  Bližnjica

  Če pogosto spreminjate nastavitve v urejevalniku registra, je smiselno ustvariti bližnjico na namizju. Nato dvokliknite ikono, da odprete urejevalnik registra sistema Windows 7.
 • Razširite kontekstni meni z desnim klikom na prosti prostor na zaslonu.
 • V razširjenem meniju premaknite kazalec na element "Ustvari" in kliknite na "Nalepka".
 • V pogovornem oknu Odpri predmet vnesite regedit in kliknite na "Naprej".
 • Zdaj določite ime, ki bo napisano pod novo ikono. Tukaj lahko vnesete poljubno besedilo.
 • Če želite zagnati pripomoček za konfiguracijo, preprosto dvokliknite na bližnjico in nato odgovorite na vprašanja OS.
 • Bodite previdni

  Preden odprete urejevalnik registra Windows 7, preglejte vse možne informacije o tem, kaj bo v njem urejalo določene parametre. Nekatere spremembe začnejo veljati takoj, za druge je potreben ponovni zagon. Po skrbnem urejanju nastavitev se lahko operacijski sistem sploh začne zrušiti ali pa se ne naloži. Seveda imajo sodobni OS sredstva za ponovno vzpostavitev sposobnosti za delo, vendar ne pomagajo vedno z resnimi težavami. Poleg tega je malo verjetno, da bo nekdo srečen, da izgubi čas, če po spremembah nastavitev sistema Windows ali njegovih komponent ne bo delovalo.

  Sorodne publikacije