Nissan Wingroad: tehnične lastnosti, prednosti in slabosti, povratne informacije lastnika

Predstavitev pregleda, specifikacij in pregledov modelov Nissan Wingroad. Ko se seznanite s tem avtomobilom, se zdi, da ni potniški vagon, ampak običajen "kombi". Ustvarjalci Wingroada so ustrezno pozornost posvetili videzu in dinamiki avtomobila, s čimer je postal vodilni v svojem segmentu. Leta 2001 je bil model na vrhuncu svoje priljubljenosti.

Prva generacija avtomobilov

Leta 1996 je japonska družba Nissan Motor predstavila prvo generacijo priljubljenega osebnega avtomobila Nissan Wingroad. Podlaga za model je bil Nissan Sunny California, ki je imel skupno telo z njo. Pri izdelavi tega avtomobila so proizvajalci veliko pozornosti namenili količini tovora, kar se je odrazilo v videzu avtomobila, kar mu je dalo značilnosti kombija. Zato je bila predvidena različica "za osebno uporabo". Tudi v tej seriji je kupec lahko izbral eno od 14 sprememb.

Druga generacija

Model prve generacije je samozavestno pridobil svoje mesto na trgu in po treh letih je proizvajalec predstavil drugo generacijo Nissan Wingoard, ki se je od svojih predhodnikov razlikoval v športnih lastnostih telesa in postal univerzalni športnik. Telo te generacije je imelo 47 modifikacij (kot dodatne možnosti lahko lastnik izbere tudi športni tricikel). Avtomobili te generacije so bili opremljeni samo s pogonom na prednja kolesa in so imeli samo bencinski pogon.

Modeli tretje generacije

Proizvodnja tretje generacije predstavljenega modela se je začela šest let po izdaji Nissan Wingrow II II. Platforma za izdelavo avtomobila je služila kot platforma Nissan MS.
Sedaj ga je podjetje postavilo kot enoprostorec, čeprav ima novost daljšo medosno razdaljo v primerjavi s svojimi predhodniki. Tudi avtomobil je našel eleganten videz in dobro opremo. Ustvarjalci avtomobilov te generacije so vložili veliko novih dosežkov. Na primer, dno je bilo narejeno iz plastike, voznikov sedež pa je bilo mogoče spustiti s pomočjo posebnih boksov, ki so v zadnjem delu avtomobila. Rad bi se bolj osredotočil na model te generacije. Šasija avtomobila temelji na modelih Nissan Tiida in Note. "Vingroda" pa ima posebno razliko: amortizerji imajo zavite vzmeti, zaradi česar so bolj elastični in zmanjšujejo kot avtomobila. Avto je dobil električni volanski obroč. Poseben ponos japonskega podjetja je sistem amortizerjev "valovito krmiljenje", ki se popolnoma spopada z majhnimi nepravilnostmi in maksimalno zmanjša nihanje telesa pri visokih hitrostih. Nastavitve vzmetenja so odvisne od prostornine motorja, ki je nameščen v avtomobilu (to je posledica razlike v teži 15 in 18-litrskega motorja).

Najbolj vsestranska različica je 18RX Aero. Opremljen je z 18 litrskim motorjem in ima 16-palčne aluminijaste plošče. Model je opremljen z brezstopenjskim variatorjem, ki ga je mogoče s pomočjo posebnega stikala enostavno prenesti v ročni način. TaMožnost je primerna za voznike, ki želijo dobiti dinamičen vagon. Vendar pa je treba omeniti, da je nadzor v avtomobilu s 15-palčnimi diski boljši, tako da, če ste ljubitelj športnega jahanja, je bolje, da jih natančno postavite. Podjetje "Nissan" je veliko pozornosti posvetilo majhnim podrobnostim tega avtomobila. Na primer, v prtljažniku avtomobila je majhna kompleksna lava, ki bo zagotovo prijetno presenečenje za ljubitelje rekreacije na prostem.

Nissan Wingroad: Motor in njegove značilnosti

V prvi generaciji so bili predstavljeni dve vrsti 4-valjne moči: bencinski motor 15 in 18 litrov in dizelski volumen 20 litrov. Dizelska različica je bila brez polnih in sprednjih pogonov. Poleg tega je dizelska enota Nissan Wingroadu porabila približno 8-10 litrov na 100 kilometrov. To je precej dostojno. Nissan Wingroad druge generacije je ponudil samo bencinske motorje za izbiro:
 • z močjo 86 KM in prostornine 13 litrov;
 • s prostornino 105 litrov. z in volumen 15 litrov;
 • s prostornino 105 litrov. z in prostornine 18 litrov;
 • v prostornini 20 litrov.
 • Dvo-litrska različica, opremljena s šeststopenjskim menjalnikom, je bila vrhunska modifikacija in je imela 190-litrski pokrov pod pokrovom. z Za tretjo generacijo so bili na voljo samo bencinski motorji s prostornino 15 in 18 litrov.

  Možnosti za menjalnik

  Avto je v glavnem namestil samodejni menjalnik, vendar je bil na voljo mehanik in variator. Variator vam omogoča, da ročno izberete eno od šestih nameščenih gonil. V večini primerov je bila nameščena na avto zadnje generacije.Nissan Wingroad AKP je bolj primeren za tiho, dimenzionirano vožnjo, saj ima rahlo pomanjkljivost, saj je menjava zobnikov zelo dolga.

  Prednosti in slabosti Nissan Wingroada. Ocene lastnikov

  V svoji zgodovini je model prejel številne pozitivne ocene. Glavne prednosti, zaradi katerih je model postal zelo priljubljen, je uspešen dizajn in neverjetno prostoren prtljažni prostor za ta razred (ustvarjalci so nekoliko potegnili hrbet telesa za lažje nalaganje in razkladanje avtomobila). Lastniki, ki kupijo ta avto, so veseli, da potujejo po njem, ker če razširite zadnje sedeže, lahko udobno spi v polni rasti. "Wingrogood" ima dober obračalni radij, zaradi česar je zelo uporaben v mestnih razmerah, še posebej, če ima vaše mesto ozke ulice. Motor je nezahteven in ima precej dobre dinamične lastnosti, vendar je voznikom na progi priporočljivo paziti na prehitevanje. Notranjost avtomobila je tiha, medtem ko vožnja ne oddaja zvoka. Avto ima dober akustični sistem s polnim delovnim časom v standardni konfiguraciji.
  Glavne pomanjkljivosti Nissan Wingroada vključujejo majhen cestni lumen (avtomobil je bil zasnovan za evropskega uporabnika, na ruskih cestah pa je treba voziti natančno). Mnogi lastniki pravijo, da je ta avtomobil bolj primeren za mesta, saj imajo ceste boljšo kakovost. Vzmetenje na ploščadi, ki je značilno za vsestranske ljudi in pri vožnji z velikimi neenakostmi, je precej hrupno. Še posebej lastnikibodite pozorni na dan vzmetenja zadnjega dela avtomobila. Notranjost avtomobila se je hitro spopadla s toploto, kar je velik problem v zimskem času (ker je tudi težko ogreti). "Wingrogood" ima malo prostora za potnike zadaj, kar je nedvomno minus za visoke ljudi. Treba je opozoriti, da bencinski motorji s prostornino 15 litrov imajo visoke, za svoje parametre, porabo goriva. Lastniki ga na mestu 10-12 litrov in 8-9 litrov na progi.

  Zaključek

  Na koncu bi rad poudaril, da Nissanov proizvajalec, kot noben drug, pozna modrost. V vsakem svojem modelu poskušajo vložiti največje število novih idej. Vse to lahko popolnoma vidimo na primeru zadnje generacije Wingroada.

  Sorodne publikacije