Zvok ne deluje po ponovni namestitvi programa Winds 7: Troubleshooting

Uporabniki, ki so ponovno namestili sedmo različico operacijskega sistema Windows, pogosto opozorijo, da po ponovni namestitvi programa Winds 7 zvok ne deluje. Kaj je mogoče storiti v tej situaciji? Verjetno ni smiselno razpravljati o vprašanjih invalidnosti same opreme, še posebej, ker se problem v večini primerov ne nanaša na profesionalno zvočno kartico, ampak na integrirano.

Zakaj zvok ne deluje po ponovni namestitvi "Winds 7"?

Za začetek upoštevajte glavna vprašanja, ki se lahko pojavijo. Praviloma sistem samodejno prepozna vse "železne" naprave in samodejno namesti ustrezne gonilnike zanje iz lastne baze podatkov. In prav ti vozniki morda ne izpolnjujejo zahtev, navedenih za pravilno delovanje same opreme. Kljub temu, da se v večini primerov namestitev programske opreme izvaja brez spremljajočih konfliktov, se lahko še vedno pojavijo težave.

Za posebno opremo je ta namestitev lahko nagnjena k napakam. Zato dobimo situacijo, ko po ponovni namestitvi "Winds 7" zvok ne deluje. Spodnja navodila bodo v večini primerov pomagala pri razreševanju zrušitev programske opreme. Ampak nedvoumno praktično vse predlagane rešitve se zmanjšajo samo za samostojno namestitev gonilnika, ki je zasnovan posebej za vrsto uporabljene opreme, kot tudi za preverjanje, kako deluje sistem ozvočenja. Bodite pozorni na dejstvo, daNamestitev gonilnikov in dodatne programske opreme za profesionalne naprave, kot so Terratec (ali sodobnejše) kartice, ne vključuje samo gonilnika, temveč tudi vgrajeno podporo za zvok z uporabo Wavetable, ki ustreza prepoznavanju MIDI kanalov in glavnemu kompletu GM ali XG iz Yamahe, od Rolanda GS, itd. Pomembno je posebej omeniti, da tudi ASIO univerzalni gonilnik ne deluje vedno pravilno. Na primer, v nekaterih aplikacijah morate uporabiti prisilno zaustavitev uporabe avdio naprave, ko se program ohladi ali ko se ustavi predvajanje.

Vsaj v FL Studio za katero koli različico lahko najdete postavko zvočne konfiguracije v parametru Auto Close Device, ki je natančno odgovoren za prekinitev uporabe gonilnika zvoka pod zgoraj navedenimi pogoji.

Po ponovni namestitvi "Winds 7" zvok ne deluje: kaj storiti?

Najprej morate iti do standardnega "Upravljalnika naprav", ki ga lahko pokličete na nadzorni plošči ali v upravljalnem delu prek PCM na ikoni računalnika ali v ukazu devmgmt.msc v meniju Zaženi. Če po ponovni namestitvi Winds 7 zvok ne deluje, morate najprej pogledati stanje zvočne kartice. Ko naleti na težavo, je lahko označena z rumenim trikotnikom s klicajem. To je izrecna navedba, da je gonilnik strojne opreme nepravilno nameščen ali pa ga sploh manjka (čeprav včasih naprava morda ni označena).
V tem primeru morate preko PCM-ja na ime zvočne kartice izbrati točko posodobitve gonilnika(programska oprema naprave). Uporabite lahko tudi razdelek z lastnostmi, kjer je na zavihku gonilnik pritisnjen ustrezen zavihek. Sistem bo predlagal namestitev programske opreme iz lastne baze podatkov. Strinjam se in počakajte na rezultat. Pogosto pa se po zaključku postopka poroča, da je najprimernejši gonilnik že nameščen. Toda zvok še vedno ni tam.

Uporaba paketov za namestitev in posodabljanje gonilnikov

V tem primeru (še posebej, če se zvočna kartica HD Audio ne nanaša na modele Realtek), lahko poskusite namestiti originalni gonilnik z namestitvenega diska, ki mora biti obvezen. ob nakupu računalnika ali prenosnika.
Če ni tako, bo najboljša rešitev uporaba diskovnih pogonov ali nepremičnih paketov gonilnikov, ki vam omogočajo namestitev in posodobitev programske opreme katere koli naprave. Ti vključujejo DriverPack Solution, Slim Drivers in Driver Booster pakete. Vsi deli uporabnika pri njihovi uporabi so omejeni le na dogovor o namestitvi potrebne programske opreme, po katerem je obvezno izveden popoln ponovni zagon sistema. Lahko celo odstranite napravo, in morda bodo po ponovnem zagonu njegovi gonilniki nameščeni samodejno, ne pa sistem, namreč program za posodobitev.

Poiščite gonilnike za identifikatorje

Toda predpostavimo, da uporaba takšnih pripomočkov za nestandardno opremo ni učinkovala in po ponovni namestitvi Winds 7 zvok ne deluje niti pod nobenim pretvezom.

Ne bodite razburjeni, obstaja izhod. V istem "Upravitelju naprav" morate uporabiti razdelek z lastnostmi zvočne kartice in pojdite na podatke zavihka, kjer v spustnem meniju zgoraj morate izbrati ID prikazovalnika opreme. Možno je, da bo v opisnem delu vidnih več vrstic z identifikatorji VEN in DEV. Kopirajte ali napišite najdaljšo vrednost, nato pa pojdite na iskanje gonilnikov na internetu. Če želite to narediti, lahko uporabite bodisi specializirane strani ali uradnih virov proizvajalcev, če je znano. Potem je vse preprosto. Prenesemo potreben gonilnik in ga vključimo v sistem. Če datoteka gonilnika ne pripada izvršljivi datoteki, vendar je predstavljena kot INF format, jo lahko namestite z uporabo PCM-ja z ustrezno izbiro vrstice. Sistem pa lahko poroča, da takšna namestitev ni podprta. V tem primeru se bomo spet vrnili k posodabljanju gonilnika v upravitelju naprav, pri izbiri pa določite, ali želite iskati gonilnik na lokalnem računalniku ali prek gumba za pregled, določite mesto, kjer je bil shranjen preneseni namestitveni program.

Težave z Windows Audio

Toda to včasih ne pomaga, in po ponovni namestitvi »Winds 7« zvok ne deluje znova. Kaj je razlog? Mogoče je, da namestitev samega sistema ni uporabila prvotne distribucije, ampak nekaj posilstva po meri (Repack), zaradi česar je bila zvočna storitev nepravilno nameščena ali je trenutno v izključenem stanju.
Preverite njegovo delovanje in vrsto zagona lahko opravite prek odsekaStoritve, do katerih dostopate z izvajanjem ukaza services.msc. Poiščite storitev Windows Audio in nato dvokliknite razdelek za urejanje parametrov, nato pa se prepričajte, da je postopek aktiviran in da je vrsta začetka nastavljena na Samodejno. Če dani parametri iz določenega razloga ne ustrezajo opisom, jih je treba preprosto postaviti v pravilno obliko. Po tem se izvede ponovni zagon.

Na koncu je treba še dodati, da je to glavna rešitev za odpravo težave, ki po ponovni namestitvi "vetrov 7" ne deluje dobro. Včasih pa gre celo za smešne stvari, ko uporabnik preprosto pozabi vključiti zvok tako, da premakne drsnik na ikoni v sistemski vrstici. V prenosnih računalnikih je lahko kombinacija tipk v kombinaciji s tipko Fn. Če na matični plošči ni nameščena nobena zvočna kartica, je smiselno preklopiti na drugo. Posebno pozornost je treba nameniti prisotnosti dodatnih virtualnih naprav, ki lahko blokirajo tudi dostop do glavne kartice. To so lahko gonilniki in programi drugih proizvajalcev, kot so AudioMAX, ASIO4ALL, nameščeni za kartice brez podpore Full Duplex načina, in poskušajo posnemati delo "železnih" naprav in še več. V tem primeru morate biti še posebej previdni, saj lahko takšne komponente banalno prestrezajo upravljanje zvočnih shem in naprav v sistemih Windows, in znebiti se jih je pogosto zelo težko.

Sorodne publikacije