Specifikacije Nokia 6233 in hiter pregled

Telefon Nokia 6233 v letu 2006 bi se po pravici lahko imenoval najboljša mobilna naprava. Takrat so bile njegove specifikacije zelo impresivne. Ta model deluje na platformi Symbian Series 40. Za razliko od sodobnih pametnih telefonov Android OS, ne podpira aplikacij drugih proizvajalcev. Po mnenju mnogih lastnikov je to mogoče pripisati slabostim. Vendar pa v obrambo te naprave je treba omeniti, da ni nobenih omejitev za namestitev aplikacij Java. In to je nedvomno plus. Podpora za pomnilniško kartico micro-SD do 2 GB močno razširja zmožnosti telefona. Moderni pripomočki so seveda večinoma zaobšli to napravo, vendar se uporabniki v vsakem primeru pozitivno odzivajo na modele Nokia 6233. Značilnosti, opis, pregledi, pregledi - z vsemi temi točkami najdete spodaj.

Značilnosti videza

Predstavljiv videz - značilnost tega modela. Izgleda trdno in impresivno. Ohišje je klasične oblike. Vogali so rahlo zaobljeni. Zahvaljujoč temu je naprava zelo priročna. Klicanje besedila ali sprejemanje klicev je mogoče opraviti v eni roki, brez strahu, da bi telefon pomotoma iztekel. Glavni material je plastika. Na sprednji strani oboda je kovinski okvir. Izgleda spektakularno, še posebej v črni barvi. Lastniki Nokia 6233 (originalna nemška zbirka je dobre kakovosti) trdijo, da obraba telesa ni nastala že v nekaj letih.

Zadnji plastični pokrov pa na dotik spominja na gumo. Površina je mat. Prstov in prahu na njej praktično ne ostanejo. Če je potrebno, je zlahka izbrisana, razveze se ne pojavijo. Objektiv fotoaparata je na zadnji strani. Možnosti ločljivosti in logotip podjetja so natisnjene poleg njega. Na sprednji strani je tipkovnica in zaslon. Razdelijo telefon skoraj na pol. Na samem vrhu je govorni govornik, tik pod njim je logotip blagovne znamke. Izhodni zvok se prenaša prek stereo zvočnikov, ki so na stranskih straneh.

Če želite vklopiti telefon Nokia 6233 (v članku je telefon s fotografijami), morate uporabiti ločen gumb. Nahaja se na zgornjem koncu. Ta model ima možnost PTT, ki omogoča uporabo naprave kot radijske postaje. Gumb za njegovo aktiviranje je na levi strani. Na desni strani lahko najdete običajno "rocker" glasnost in samodejni gumb kamere. Slednji aktivira iskalo. Streljanje poteka vodoravno.

Specifikacije

Nokia 6233 je namenjena delu z omrežji 3G (tretja generacija). Podpira standard GSM 900/1800/1900 WCDMA 2100. Naprava tehta 100 g z dimenzijami 108x46x18 mm. Obstaja monoblok. Predvajanje večglasnih melodij. Samostojno delovanje se izvede z akumulatorjem BP-6M velikosti 1100 mAh. Zaslon je velik, prikazuje več kot 260 tisoč barv. Prenos podatkov poteka prek Bluetooth, WAP 2.0 GPRS. Za povezavo z računalnikom lahko uporabite vrata USB 2.0 ali POP. Vgrajena glasnostpomnilnik - 6 MB, obstaja možnost razširitve na 2 GB. Posnetki 1600 x 1200 so narejeni s kamero z ločljivostjo 2 milijona pik. Dovoljenje za snemanje videoposnetkov je QCIF.

Zvok

Pomembna prednost tega modela je reproduciran zvok prek glavnega stereo zvočnika. Lahko ga primerjate z radijskim sprejemnikom ali radijskim sprejemnikom. Naprava je opremljena s predvajalnikom z jasnim in uporabniku prijaznim vmesnikom. Z njegovo pomočjo lahko poslušate svoje najljubše skladbe. Avdiofili bodo cenili izenačevalnik, s katerim uporabnik shrani posamezne nastavitve. Vendar pa so lastniki opazili rahlo pomanjkljivost - nepriznavanje ruskih črk na seznamu igralcev. Zamenjujejo jih simboli, tako da razumeti, kakšna bo sled, brez vključitve ni mogoče. Ta težava je preprosto rešena - ime mora biti napisano v angleških črkah. Za klic je na voljo več standardnih melodij. Namestite lahko tudi druge skladbe AAC in mp3.
Nokia 6233: funkcije, pregledi, opis zaslona
Pri telefonu s tipkami je ta model opremljen s precej velikim zaslonom. Njegova ločljivost je 240x320 slikovnih pik. Tip matrice: TFT QVGA. Dobra kakovost, dobra barva, bogata. Možno je neodvisno prilagajanje kontrasta in svetlosti. Na ulici zaslon praktično ne zbledi, informacije ostajajo berljive. Zaslon je zaščiten s steklom. Zaseda polovico sprednje plošče, ko pade z majhne višine, se ne zlomi. Vendar pa so lastniki opazili, da če ne uporabljate pokrova, potem čez nekaj časa bodo plitve praske. Zaščitnafilm ni na voljo. Na zaslonu hkrati postavi sedem vrstic, dve od njih storitev. Na vrhu so informacije o celičnem signalu, bateriji in uri. Prav tako se tu pojavijo ikone, ko so omogočene druge možnosti. Na dnu zaslona so podpisane mehke tipke funkcije, izberite in izstopite. Meni se prikaže na zaslonu s tremi vrsticami ikon. Vsak od njih je podpisan. Vmesnik operacijskega sistema je zelo preprost, lahko ga razumemo v samo nekaj sekundah.

Camera

Pred desetimi leti so bile s pomočjo telefona Nokia 6233 posnete odlične slike. Značilnosti fotoaparata so trenutno šibke, vendar takrat nihče ni mogel zahtevati višje ločljivosti. Naprava ima bliskavico, samodejno ostrenje in učinke. Vendar pa matrika z 2 milijonoma slikovnih pik prenaša kakovostne slike na slikah, posnetih z dobro osvetlitvijo. Razvijalci napovedali "nočni način". Izklop zvoka je pomemben za "skrito" fotografiranje. Aktivirate lahko tudi vrsto okvirjev. Ta možnost omogoča napravi, da samodejno posname več fotografij.
Lastniki pravijo, da jim ni treba upati na profesionalno fotografijo. Kamera z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik ne odpre veliko možnosti, vendar se bo zaključek ključnega trenutka, na primer med potovanjem, končal.

Baterija

Finski model Nokia 6233, izdelan v Nemčiji, je impresiven glede trajanja baterije. Opremljen je z baterijo 1100 mAh. Vrsta litijevega polimera (Li-Po). Model - BP-6M. Proizvajalec ne priporoča, da se baterija popolnoma izprazni: hitreje bo prišla vensistema. Za popolno napolnitev baterije potrebujete 2 uri. Z aktivnim pogovorom bo telefon deloval več kot 4 ure. Pri povprečni obremenitvi je potrebno polniti največ enkrat na pet dni. Razvijalci, ki testirajo napravo, trdijo, da bo baterija v stanju pripravljenosti trajala 450 ur. Če upoštevamo velik zaslon in zadostno funkcionalnost, lahko rečemo, da so ti kazalci vredni spoštovanja do uporabnika. Lastniki tega modela trdijo, da se zgornje številke ne spremenijo niti v nekaj letih.

Tipkovnica

Če primerjate vse tiste modele tistega časa, je tipkovnica Nokia 6233 najlažja. Do takšnega sklepa so prišli številni uporabniki. Oblika gumbov je pravokotna, rahlo konveksna. Med vrsticami so kovinske palice. Številčne tipke ločujejo, zato lahko besedilo ali številke prezrete. Pri delu z napravo so označeni gumbi. Tako lahko telefon uporabljate v temi. Posebna oblika in lokacija popolnoma izključujeta naključni pritisk. Centralna tipka (krmilna ročica) je uokvirjena s plastiko, jedro - kovinsko. Gumbi so pritisnjeni. Po mnenju uporabnikov se zlahka prikaže zvočni klik.

Glavni meni

V tem meniju je meni klasičnega dizajna. Vse ikone in njihova lokacija so značilne za telefone Nokia. Vendar so bili razvijalci posodobljeni in posodobljeni:
 • Stiki. Imenik je zasnovan za 1000 številk. Na voljo je hitro in glasovno klicanje.
 • Sporočilo. Možno je uporabiti čustvene simbole. Za pisanjeSporočilo je treba vnesti ali izbrati številko naročnika in vtipkati besedilo.
 • Nastavitve. Sestavljajo jih podpostavke "Prikaz", "Datum", "Klic" in druge. Dovoljeno je shranjevanje posameznih nastavitev.
 • Magazin. Vsebuje informacije o klicih - klicanih, neodgovorjenih klicev.
 • Galerija. Uporablja se za shranjevanje skladb, fotografij, slik, tem in videoposnetkov.
 • Dodatek. V telefonu sta dve igri.
 • Organizator. Kalkulator, budilka, štoparica, odštevalnik in drugi programi, ki ustrezajo napravi poslovnega razreda.
 • Konkurenti

  Malo verjetno je, da bo kdo presenečen nad dejstvom, da s proizvodnjo finskega podjetja Nokia tekmuje s Samsungom. Leta 2005 je izšel korejski X700. Bil je tisti, ki je tekmoval z modelom Nokia 6233. Poglejmo značilnosti Samsung X700.
 • Razred - dejavnost.
 • Dimenzije: 108x43x19 mm.
 • Teža: 95 g.
 • Litij-ionska baterija.
 • Kapaciteta baterije je 950 mAh.
 • Indikatorji stanja pripravljenosti: stanje pripravljenosti 450 ur, pogovor - 75 ur
 • Ločljivost zaslona - 176x220 slikovnih pik.
 • Matrica - TFT.
 • Število prikazanih barv je 262144.
 • Ločljivost fotoaparata je 13 MP. Obstajajo štirje načini in posebni učinki.
 • V skladu s temi specifikacijami imata obe napravi nekaj podobnosti. Na primer, število prikaznih barv, vrsta matričnega zaslona, ​​preprost in priročen meni. Razlike pa so vidne tudi - indikatorji avtonomnega delovanja, ločljivost kamere, tip baterije. Kateri od njih je boljši, ga lahko vsak kupec rešuje posamično.

  Sorodne publikacije