Excel Extras: Pregled, funkcije in zahteve

Excelovi dodatki omogočajo uporabo vseh novih funkcij in lastnosti, ki niso del privzetega programa.

Razširitve dodatkov

Datoteke, ki vsebujejo podobne dodatke, imajo v različicah 2007 ali xlam razširitev xla, začenši z njo. V tem formatu lahko shranite svoje datoteke, ki bodo uporabljene kot dodatek za Excel. To storite tako, da pri shranjevanju knjige v pogovornem oknu »Shrani« izberete »Vrsta datoteke« xlam.

Vrste dodatnih razširitev

Excel lahko razdelimo na tri vrste:
 • sam program;
 • COM-dodatki com) - zaradi teh datotek se zmožnosti zadevne aplikacije povečajo zaradi pojavljanja novih funkcij in ukazov, ki so jih razvili nekateri uporabniki, imajo razširitev exe ali dll;


 • Avtomatizacija.
 • Namestitev

  Standardni nabor je pridobljen z Excelovim programom. Dodatne dodatke lahko dobite na Microsoftovem spletnem mestu Office Products. Pred prenosom v preglednice morate namestiti razširitve podatkov. Lahko jih namestite v imenik knjižnice (ali mapo) ali v eno od priponk, ki se nahajajo na namestitveni poti MS Office, ali v uporabniški mapi Aplikacija DataMicrosoftAddIns. Poleg tega lahko Excelovi dodatki namestijo tudi drugi skrbniki.

  Nakladanje in razkladanje

  Prenos se izvede po namestitvi dodatka. Po zaključku te operacije so podane vse dane makro zmogljivostina voljo v preglednicah. Dodane so v ustrezne menije z ukazi, ki so vdelani v kodo tega dodatka Excel.


  Z preveč naloženimi makri se lahko učinkovitost računalnika zaradi preobremenitve pomnilnika zmanjša. Zato je treba tiste dodatke, ki se ne uporabljajo ali uporabljajo, redko razkladati. Razkladanje izbriše ukaze in zmožnost zagona niza makrov v preglednicah, vendar dodatka ne odstrani z namestitvijo, zato ga je mogoče po potrebi ponovno prenesti. Po raztovarjanju ostane na voljo makro, dokler se Excel ne naloži.

  Standardni dodatki, ki ustrezajo preglednicam

  Naslednji nizi makrov vključujejo:
 • "paket analize", ki Excelu omogoča izvajanje statističnih, inženirskih ali finančnih funkcij, od katerih so nekatere dostopne prek standardnih formul, vendar zagotavlja drugačen izhodni format.
 • Paket za analizo VBA omogoča programerjem objavo funkcij, ki jih zagotavlja prejšnji dodatek.
 • "Glavno seštevanje". Ta dodatek "Sum" v Excelu, ki samodejno povzema vrednosti, ki so podane v pogoju. Različica 2010 ni podprta.
 • "Pretvorba v evre" je funkcija EUROCONVERT-a, ki prenaša zaračunane zneske v evre.
 • "Internetni pomočnik" - programerjem omogoča, da podatke o razpredelnici Microsoft postavijo v globalno omrežje na naslovuuporabite skladnjo obravnavanega dodatka.
 • "Poveljnik zamenjave". Ta makro vam omogoča, da ustvarite formulo, s katero lahko podatke s seznama poiščete za drugo vrednost s tega seznama. Različica 2010 ni podprta.
 • "Iskanje rešitve" - ​​izvaja tisto, kar je podano v njenem imenu, v skriptih, ki jih razumejo vhodne vrednosti, se nadomestijo v Excelu. Rešitve izberemo z "kaj-če", pri čemer analiziramo osredotočenost iskanja in omejitve.
 • VBA Excelovi dodatki


  Kot pri vseh drugih makrih, se na traku ali v meniju preglednice pojavijo novi zavihki ali zavihki. S tem dodatkom Excel doda nove funkcije, ukaze, ki so značilni za druge podobne makre, poleg tega pa bo uporaba te mini aplikacije zmanjšala čas, ki ga porabimo za izvedbo iste vrste dejanj, tako da avtomatiziramo to vrsto dela. Tega dodatka ne moremo imenovati samo makro, kompleks slednjega, ki se imenuje niz. Program je sestavljen iz več kot 25 makrov in 80 funkcij, med katerimi so DATASYSTEMS, PRIZE in drugi. Namestitev se izvede z vključitvijo v parametre makrov, kot tudi z označevanjem postavke "Dostop do zaupanja v objektni model projektov VBA". Prenos se izvede na enak način kot drugi dodatki. Med prenosom se bo pojavilo okno za registracijo, ki ga lahko izpolnite s kakršnimi koli podatki, zato je bolje, da si zapišete "Jaz sem Excel Guru, ne zanima me."

  Plex

  Dodatek Excel Plex vam omogoča vnos zapletenih formul. Vstopi samaEnkrat lahko ta obrazec shranite kot predlogo in uporabite pozneje. V sestavi je že več kot 50 vgrajenih formul in različnih funkcij. Ta program ima obliko za vnos časa v dano celico. Poleg tega ta niz makrov omogoča varnostno kopiranje knjig z dodatkom datuma in časa ustvarjanja varnostne kopije. Tudi z uporabo tega dodatka pri delu lahko dobite stopnjo ene od 17 valut, pri čemer upoštevate obrestno mero refinanciranja na kateri koli pretekli datum. Podatki se avtomatsko zbirajo iz centralnih bank Rusije, Ukrajine ali Belorusije.
  Dodatek omogoča ustvarjanje naključnih številk, ki so lahko majhne in cele, ponavljajoče se in edinstvene, v številčni obliki ali v obliki datuma in časa v namenskem obsegu celic.
  Z uporabo tega niza makrov lahko ustvarite dinamični imenovani obseg. To je na sliki in podobnosti tabel v Word stisnjeno in razširjeno, ko vnesete podatke. Razen dejstva, da je ta obseg mogoče uporabiti v vsakodnevnem delu Excela, lahko ustvari dinamične grafikone in vrtilne tabele. Vsakemu ukazu lahko dodelite lastne bližnjice. Ta dodatek ima uporabno lastnost dodajanja funkcij tega niza makrov v knjigo, potem pa se lahko uporabljajo na tistih računalnikih, kjer Plex ni nameščen. Uporaba tega dodatka vam omogoča, da pridobite unikatne elemente iz nekega seznama v danem stolpcu. Izbirne elemente je mogoče izbrati ali pa se lahko oblikuje nov seznam. Poleg tega ga lahko spremenitevelikost celic, vrsta referenc v formulah, uporabljajo različna orodja v delu, kar lahko pospeši delo s konsolidiranimi tabelami. Plex ima vgrajen koledar, ki vam omogoča, da v trenutku vstavite datum vstavitve v celico, pretvornik formule v vrednost, ki jo lahko izvedete tako v knjigi kot v izbranem fragmentu. Ta dodatek zagotavlja upravitelj e-pošte, ki omogoča skrivanje in prikazovanje sporočil, njihovo razvrščanje in zaščito ter izvajanje drugih dejanj z njimi. Z njegovo pomočjo lahko številke zaokrožite, vrednosti spremenite v obratnem vrstnem redu z avtomatsko zamenjavo formul. S Plex lahko celice združite z ohranjanjem besedila z ločilnim znakom. Ta dodatek je opremljen z orodjem za oblikovanje besedila, ki vam omogoča pretvorbo cirilice v latinico, spreminjanje registra in izvajanje drugih operacij. Z uporabo tega niza makrov lahko izberete niz, ki temelji na dani celici. Ko vnesete formule, so prikazane puščice, ki predstavljajo odvisnosti. Obseg knjižnih celic se lahko kadarkoli očisti od presežka. Plex vam omogoča zamenjavo stolpcev in vrstic, izdelavo mini-bar grafov. Ta dodatek omogoča objavo poštnega seznama na različnih e-poštnih naslovih. Velike tabele lahko razdelimo na več strani glede na dane pogoje. Zunanje povezave knjige lahko raztrgate ali odprete. Nekatere črke iz različnih datotek lahko kopirate v eno. V celici lahko ustvarite spustni seznam. Plexomogoča razvrščanje vrstic po barvi polnila ali v naključnem vrstnem redu. Knjižne pole lahko shranite posamično. Poleg tega lahko primerjate razpone, kopirate formule brez premikanja obsega. Tu so navedene samo glavne značilnosti tega dodatka, ki so veliko več.

  Makro "Znesek z besedami"

  Pri izpolnjevanju potrdil morate v veliko primerih vnesti vsoto ne le v številke, temveč tudi v besede. Obstaja dodaten dodatek za MS Excel, ki vam omogoča izvedbo zadnjega dejanja. Če ga morate samodejno prenesti, morate preneseno datoteko sumprop.xls položiti v mapo XLStart, ki se nahaja v namestitveni mapi aplikacije. Dodatek "Znesek v registru" v Excelu vam omogoča, da vnesete znesek denarja z besedo "Vsota besed", kot tudi običajne številke pri uporabi "Število besed".

  Na koncu

  Za Microsoft Excel obstajajo različni dodatki. Njihov namen je olajšati različne operacije v tem programu, dodajati manjkajoče funkcije in skrajšati čas, potreben za izvajanje rutinskih dejanj. Ta članek obravnava le nekatere dodatne komponente. V resnici jih je veliko.

  Sorodne publikacije