Kako odpreti vrata na usmerjevalniku na različne načine

Na računalniku uporabnika lokalnega omrežja, ki ga želi uporabljati za stalno izmenjavo sporočil prek interneta, varnostni sistem usmerjevalnika privzeto zapre vsa vhodna in izhodna vrata. To se stori, da se izključi dostop do naprave naročnikov lokalnega omrežja virusov, skupaj z aplikacijami, ki se izvajajo na njih. Če želite sodelovati v spletnih igrah z velikim številom udeležencev, morate poleg pridobitve statičnega IP naslova odpreti tudi določena vrata. Članek naj bi uporabnikom pomagal rešiti to težavo.

Koncept vrat

Vrata so digitalni identifikator programa, ki se izvaja v računalniku. To je aplikacija na naslov IP naprave LAN, ki ima internetno povezavo. Ime vrat v omrežju se prenese po dvopičju (:) znak, ki deli lokalni IP naslov in številko vrat. Primer je zapis - 1921681.5: 80. Napisan je za določitev programa, ki razkriva zahtevane informacije. Tu lahko narišete analogijo s končnico datoteke, ki določa programe, s katerimi se lahko odpre. Koncept pristanišča nima fizične komponente.


Pripravljalna dela

Kako odpreti vrata na usmerjevalniku? V ta namen pojdite na spletni vmesnik. Vnos se izvede z vnosom vrstice brskalnika, ki se odpre v računalniku, naslova uporabljenega usmerjevalnika (usmerjevalnika) v lokalnem omrežju, ki mu sledi navedba prijave in geslo skrbnika. Zato morate najprej povezati usmerjevalnik zinternetnega ponudnika in računalnika (PC), s katerim se izvedejo potrebne nastavitve. Kabel ponudnika se priključi na vrata WAN usmerjevalnika. Konektorski konektor RJ-45 se uporablja za povezavo enega od LAN vrat usmerjevalnika z omrežnim priključkom PC kartice. Podatke, ki so potrebni za odpiranje zahtevanih vrat, lahko dobite, če z desno tipko miške kliknete povezovalno stran lokalnega omrežja s simbolom kabla računalnika z usmerjevalnikom. Z razširitvijo elementa "Status" lahko ugotovite njegove fizikalne lastnosti (naslov MAC) računalnika in naslov IP v lokalnem omrežju, ki ga usmerjevalnik dodeli v svojih lastnostih.


Po izbiri "Lastnosti" v kontekstnem meniju je treba v različici različice 4 TCP /IP preveriti, ali je nameščen samodejni sprejem IP in DNS strežnika. Če pride do neujemanja, morate v teh stolpcih nastaviti "kljukice" in spremembe potrditi s tipko OK. IP naslov usmerjevalnika lahko najdete na informacijah na nalepki. Pritrjena je na dno ohišja izdelka. Naslov praviloma predstavlja kombinacija 1921680.1 ali 1921681.1. To je odvisno od modela naprave. Določa tudi tovarniško privzeto prijavo in geslo za skrbnika, da se prijavi v vmesnik usmerjevalnika.

Možni načini odpiranja vrat

Kako odpreti vrata na usmerjevalniku? Vrata lahko uporabljata protokola TCP in UDP. Prvi uporablja sredstva za preverjanje pristnosti posredovanih informacij. To ima za posledico manjšo pasovno širino in zmanjšanjemenjalni tečaj. Drugi protokol ne zagotavlja avtentičnosti. Oddaja se in je namenjena uporabi v spletnih igrah z velikim številom udeležencev.
Nekateri programi (utorrent, Skype) lahko odprejo (zbudi, preusmerijo) vrata, ki jih potrebujejo za delo. Izvajajo tehnologijo UPnP, vgrajeno v njih. Za večino igralnih strežnikov je treba vrata na usmerjevalniku ročno odpreti. To lahko storite na več načinov:
 • aktivirajte funkcijo demilitariziranega območja (DMZ);
 • z uporabo konfiguracije virtualnega strežnika;
 • z uporabo nastavitve "Port Trigger".
 • Zgornje metode reševanja problema - kako zbuditi vrata na usmerjevalniku - se uporabljajo glede na model naprave in njen meni vmesnika.

  Uporaba funkcije DMZ

  Kako odpreti vrata na usmerjevalniku? Če želite odpraviti to težavo, v glavnem meniju "Omrežje" izberite točko WAN in preverite nastavitve povezave s ponudnikom. Na njeni strani je potrebno najti in označiti označevalce celic z oznako NAT in IGMP, vključno z protokolom UDP na omrežju. Brez tega ne bodo odprta potrebna vrata. Ta zahteva mora biti izpolnjena za druge načine zbujanja pristanišč.
  Po shranjevanju sprememb je potrebno v meniju, v imenu katere je kratica DMZ, najti. Po prehodu na svojo stran je potrebno v ustreznem polju zapisati IP-naslov računalnika v lokalnem omrežju, ki je določen v fazi pripravljalnih del, v "kletki" vstaviti "tik" in pritisniti tipkoShrani. Odprla se bodo vsa vrata naprave z navedenim naslovom. Požarni zid usmerjevalnika bo še naprej deloval kot zaščita LAN.

  Konfiguracija virtualnega strežnika

  V meniju vmesnika usmerjevalnika morate najti razdelek »Virtualni strežniki« in ga odpreti. Njegova stran poleg polja servisnega pristanišča in lokalnega IP naslova naprave vsebuje tudi grafične prikaze začetnih in končnih vrednosti zunanjih in notranjih vrat. Te informacije lahko najdete v opisu programa, za katerega se izvaja posredovanje vrat. Vsa zgornja polja morajo biti izpolnjena. Vnesene podatke je treba shraniti in uporabiti.

  Nastavitev funkcije "Port Trigger"

  Ta metoda se uporablja v odsotnosti elementov vmesnika usmerjevalnika menija, ki smo jih obravnavali zgoraj. Stran "Trigger za vrata" ustvari pravilo, ki določa obseg vhodnih in izhodnih vrat, vrsto protokola. Ti podatki so navedeni v opisu aplikacije, za katero so odprta vrata. Po zaporednem pritiskanju tipk "Dodaj" in "Shrani" začne veljati novo pravilo.

  Zaključek

  Po opravljenih nastavitvah v vmesniku usmerjevalnika lahko vrata na računalniku ostanejo zaprta. Razlog za to so lahko pravila za blokiranje neželenih sporočil na internetu z notranjim požarnim zidom operacijskega sistema računalnika ali protivirusnim programom tretje osebe, ki se uporablja na njem. V obeh primerih morate spremeniti sezname izjem za posamezne vireInternet

  Sorodne publikacije