DVR Blackvue DR400G HD II: funkcije, primerjave z analogi in pregledi

BlackVue DR400G-HD - video rekorder iz Južne Koreje, ki je zelo priljubljen med vozniki. Snemalnik je na voljo v elegantni črni škatli z žametno teksturo, ki je videti zelo predstavljiva in draga.

Paket

Vključuje naslednje:
 • DVR BlackVue DR400G-HD II;
 • adapter za povezavo z omrežjem na vozilu;
 • Adapter SD in pomnilniška kartica z zmogljivostjo 16 GB;
 • dodatna nalepka za pritrditev registrarja;
 • 4 Velcro za pritrditev ožičenja;
 • AV kabel za povezovanje naprav drugih proizvajalcev;
 • bralnik kartic USB;
 • Navodila za uporabo. • Značilnosti kompleta

  Originalnega nabora registratorja BlackVue DR400G II ni mogoče poimenovati, vendar vsebuje vse, kar potrebujete za delo, vključno s pomnilniško kartico. Kapaciteta pomnilnika do 32 GB traja 10 ur snemanja videa v polni ločljivosti. DVR sam BlackVue DR400G-HD je kompakten, vendar je opremljen z dolgo žico, ki je dovolj za polaganje skozi celotno notranjost avtomobila. S priloženim Velcro je mogoče žico lepo pritrditi.

  Oblikovanje

  DVR je izdelan v originalni valjasti obliki, vendar ni opremljen z zaslonom. Ta rešitev je zelo nenavadna za DVR, saj je večina voznikov navadila na dejstvo, da je posneti video mogoče takoj gledati na zaslonu. Vprimeru z BlackVue DR400G bo treba gledati snemanje na tabličnem računalniku ali iPad. Optika infrardeče kamere se nahaja na ohišju snemalnika. Tam lahko opazite tudi luknje v zvočniku, LED indikatorje in mikrofon. Ena od svetlečih diod prikazuje prisotnost signala GPS, drugi pa stanje snemanja.


  Na levi strani je ključ z oznako BlackVue, obdan z indikatorjem svetlobnega obroča. Na desni strani sistema so trije priključki: AV-out, reža za pomnilniško kartico in zunanji vhod.

  Pritrditev registrarja v kabini

  DVR BlackVue DR400G-HD II se vstavi v nosilec za pritrditev na vetrobransko steklo. Če želite prekiniti snemanje, preprosto pritisnite tipko za zaklepanje in jo potegnite navznoter. Kljub temu, da je pripomoček enostavno odstraniti, ga varno drži v nosilcu. Sam nosilec je pritrjen na vetrobransko steklo s pomočjo dvostranskega lepilnega traku, ki je popoln. Zelo težko ga je odstraniti, zato je priporočljivo, da vnaprej izberete lokacijo montaže. Video snemalnik BlackVue DR400G-HD II se vrti okoli osi za 360 stopinj, vendar ga v vodoravni ravnini ni mogoče uporabiti. Gadget je kompakten in udoben, drugačen od analogov z izvirnim dizajnom in visoko kakovostno montažo. Ohišje ne škripi in se ne deformira.

  Nastavitve

  Nastavitve naprave BlackVue DVR lahko konfigurirate samo prek osebnega računalnika. Vsi uporabniki niso zadovoljni. V pregledih na BlackVue DR400G, nekateri vozniki opozarjajo, da ta metoda ni najbolj priročen in srečen, vendar ne vsi tako \ tslabo, kot se zdi na prvi pogled. Pomnilniška kartica se prek vmesnika USB priključi na USB. Vsebuje navodila za uporabo in programska oprema omogoča nastavitev zapisovalnika in delo s pripravljenimi zapisi. Priročen namestitveni program vam omogoča nadgradnjo programske opreme BlackVue DR400G-HD II. Naredite to bolje takoj po priključitvi registratorja na računalnik. Na namizju boste videli ustrezno ikono programa, s katerim se bo odprla vsa funkcionalnost pripomočka.

  Programski vmesnik

  Ogled posnetih datotek se izvede v zgornjem levem delu okna programa. Takoj obstajajo gumbi za nadzor predvajalnika in krmilnika hitrosti za predvajanje. Slike lahko zavrtite. Spodaj levo je koledar z datumi, ko so bili vpisi opravljeni. Rahlo desno je časovna premica. Zadnja funkcija je zelo uporabna in vam omogoča, da poiščete potreben vnos v pomnilniku naprave v sekundah, dovolj je, da se spomnite datuma in približnega časa potovanja. Vsi videoposnetki so shranjeni v ločeni mapi v formatu AVI ali MP4, vendar je bolj priročno delo z njimi prek programa. Na levi strani okna programa so prikazane G-senzorske karte in GPS-podatki - koordinate in hitrost.

  Nastavitev DVR

  V meniju DVR ni veliko nastavitev, vendar se bistveno razlikujejo od standardnih nastavitev v podobnih napravah. Ločeno je treba omeniti nastavitev shranjevanja podatkov. Pri izbiri elementa "čas" bo pomnilnik zapisovalnika izbrisannajstarejše vnose med polnjenjem. Če izberete "tip", bodo nove datoteke zapisane na mesto izbrisanega starega tipa istega tipa.

  Nastavitev G-senzorja

  BlackVue DR400G vključuje detektor gibanja in G-senzor, katerega občutljivost je prilagojena za vsakega od izbranih načinov delovanja registrarja. Preklop naprave na način parkiranja se izvede pod pogojem, da senzor G ne zajame nobenih premikov 10 minut. V tem načinu se video posname le, če je vozilo izpostavljeno zunanjim vplivom ali pa pripomoček zajame gibanje. Vsak premik mora biti fiksiran vsaj 30 sekund, potem pa se parkirni način izklopi. Ključ, ki se nahaja na koncu snemalnika, je zasnovan za hitro preklapljanje v način parkiranja.
  Kot opozarjajo uporabniki, je nastavitve občutljivosti težko naključno prilagoditi, zato je priporočljivo uporabiti tako imenovani napredni način - samodejno prilagodi parametre na podlagi katerega koli dela videa.

  Nastavitve tretjih oseb in združljivost z iOS in Android

  Dodatne nastavitve za glasovna, govorna in glasovna sporočila so predstavljene v ločenem zavihku programa. V tem oknu lahko izberete barvo indikatorja. Edina pomanjkljivost v nastavitvah je pomanjkanje funkcije prekrivanja na številkah video avtomobilov. Izdelovalec registratorja distribuira brezplačno aplikacijo Android, pod iOS-om pa se program razvija. Dostop do videoposnetkov iz pametnega telefona se odpre po namestitvi programa in vstavitvi pomnilniške kartice.Vse zapise lahko brez težav predvaja vsak pametni telefon v vgrajeni aplikaciji igralca. GPS zemljevide lahko preslikate v google maps. Vse posnete vnose lahko prenesete na tretje osebe hkrati, na primer na YouTube: aplikacija ima ustrezno funkcijo. Za iOS aplikacija trenutno ni razvita, vendar lahko DVR povežete s kompletom za povezavo kamere in si ogledate videoposnetke. Edina težava, ki se lahko pojavi, je vdelana programska oprema BlackVue DR400G-HD in tablični računalnik ali iPhone za sinhronizacijo in odpiranje datotek, saj so shranjene v ločeni mapi BlackVue /Record, ki ni na voljo na vseh napravah. V idealnem primeru bi bilo v spomin registrarja, bi bilo priročno in koristno dodati bazo podatkov stacionarnih radarjev tipa "Arrow", glede na to, da so vse datoteke in nastavitve shranjene na pomnilniški kartici in da obstaja modul GPS.

  Zagon in upravljanje

  DVR se vklopi samodejno, ko je napajanje iz omrežja na vozilu vklopljeno. Preprosto povedano, za zagon BlackVue DR400G preprosto priključite vtič in počakajte, da LED dioda stanja deluje. Streljanje se bo začelo v nekaj minutah. Vključenost in nadaljnje delo spremljata glasovni ukazi v ruskem jeziku. Zaustavitev zapisa in izklop pripomočka se pojavi, ko izklopite napajanje. Tudi če je žica močno izvlečena - bo snemalnik gladko in lepo zaključil snemanje, oziroma bo še vedno majhna baterija. Poleg DVR lahko kupite Power Magic - poseben krmilnik polnjenjabaterijo. Takšna oprema omogoča, da BlackVue deluje tudi, če je motor avtomobila pridušen. Prisotnost dodatkov, združljivih z DVR, je mogoče pripisati njegovim prednostim. Edina pomanjkljivost faze vključitve je zamuda pri začetku snemanja - registrator začne delati v minuti po zagonu. Znak modula GPS se pozneje vključi - v dveh do treh minutah. Ko je DVR vklopljen, se ga ne morete dotakniti. Snemanje tiho izvaja in spomni na svoje delo le z zvočnim obvestilom na začetku snemanja novega fragmenta in svetlobnega indikatorja.

  Kakovost slike

  Kakovost posnetega videa je zelo dobra - FullHD. Značilnosti BlackVue DR400G-HD II vam omogočajo, da posnamete dinamično in živo sliko z velikimi koti gledanja. Kljub temu, da so robovi slike rahlo zabrisani, ostanejo dejanski deleži objektov nespremenjeni. Številke avtomobilov, ki se gibljejo v toku, so precej očitne, vendar pa je protitok fiksiran samo pri nizkih hitrostih. Vendar pa noben sodoben video snemalnik ne more zajeti števila vseh premikajočih se vozil, tako da BlackVue v zvezi s tem ni slabši od svojih nasprotnikov.

  Značilnosti snemanja videa

 • Rezanje slike se spremeni, ko spreminjate stopnjo osvetlitve. Pogosto to negativno vpliva na kakovost slike, vendar v večini primerov omogoča, da vidite podrobnosti, ki bi bile pokvarjene na podobnih modelih registrarjev.
 • Naprava jasno razlikuje med besedili, ki so postavljenavelike razdalje, vključno z različnimi znaki.
 • Snemanje zvoka nizke kakovosti. Verjetno je, da integrirani mikrofon ni najboljša kakovost in učinkovitost.
 • Pri ogledu posnetega video snemalnika lahko opazite skoraj popolno odsotnost zvoka ali močne motnje, vendar z visoko kakovostjo slike: popolno branje številk prehodnih avtomobilov, besedil o prometnih znakih. Pripomoček neodvisno deli zapis na posamezne fragmente, odvisno od tega, kaj se jim dogaja: gibanje, parkiranje ali preprost avto. Ločeno, je vredno omeniti nočni način fotografiranja: odsevne številke ne vidijo luči žarometov, številk in črk, ne zamaščenih madežev in hrupa na zapisniku. Slika je še jasnejša, če je avto opremljen z biksenonskimi žarometi. DVR se med delovnim časom ne segreje in ostane prijetno topel. Delovno temperaturno območje - od -20 do +70 stopinj Celzija, kar je dovolj za resne ruske zime. Med delovanjem BlackVue ne visi in ne propade, kar potrjuje njegovo učinkovitost.

  Prednosti

  Prednosti naprave:
 • dobra oprema;
 • ​​
 • žica z dolgo močjo;
 • majhne mere registrarja;
 • visokokakovostni gradbeni sklopi in material, prijeten na dotik;
 • zvočno opozorilo in podroben priročnik z navodili;
 • Russified meni in glasovni poziv;
 • Vgrajen G-senzor in vgrajen GPS-senzor;
 • visoko kakovostno snemanje videa podnevi in ​​ponoči;
 • preprosta programska oprema registrarja;
 • večnamenska programska oprema, intuitivne kontrole in nastavitve;
 • razpoložljivost dodatne opreme in združljivost DVR z opremo tretjih oseb.
 • Slabosti BlackVue DR400G

  Z nakupom niso vsi zadovoljni. Nekateri kažejo na slabosti tega pripomočka. Opomnimo glavne. Torej:
 • Snemanje se bo začelo v minuti po vklopu pripomočka.
 • Akumulator je namenjen natančnemu in nemotenemu zaključku fotografiranja.
 • Manjše napake in napake v programski opremi.
 • Ni daljinskega upravljanja DVR-ja.
 • Nizka kakovost snemanja.
 • Ne morem fotografirati - posnamejo se samo videi.
 • Visoki stroški za DVR tega razreda.
 • Vendar pa kljub dejstvu, da obstajajo številne pomanjkljivosti glede pripomočkov, se lahko čas, ko vozniki poudarjajo, navadijo nanje in postanejo praktično neopazni. Stroški DVR na uradni spletni strani proizvajalca je 12990 rubljev, kar je precej visoka cena za pripomoček tega razreda in z opisano funkcionalnostjo. Vendar pa je posebna odločitev sprejela avtomobilist. Edina stvar, ki bi morala upoštevati prisotnost velikega števila ponaredkov na trgu, zato morate skrbno izbrati registrarja.

  Povzetek

  Na prvi pogled se zdi, da snemalnik BlackVue DR400G ne more ničesar presenetiti, v resnici pa se izkaže, da je napačen: gadget se ponaša z odlično kakovostjo videa, ki ni podobno.drugih blagovnih znamk. Med delovanjem se DVR prikaže na najboljši strani, pripomoček pa ima tudi neodkrit potencial. Z ustrezno podporo proizvajalca lahko BlackVue postane eden najboljših DVR na avtomobilskem trgu. Za to je dovolj, da je samostojen in opremljen z daljinskim upravljalnikom.

  Sorodne publikacije