Aplikacija Glasba: pregled najboljših aplikacij za osebne računalnike in pripomočke Android

Verjetno je vsakdo seznanjen s položajem, ko sedi na nekem mestu in posluša divje najljubšo pesem, žal pa ne ve pravilno ime. Boleče iskanje na internetu iz fragmentarnih besed, seveda ne daje rezultatov, ampak dobite prodorno skladbo, kakor želite.

Na srečo so razvijalci programske opreme tudi ljudje, ki so imeli takšne težave, zato program za določanje glasbe že obstaja in so napisani dolgo časa in čakajo na svoje ure, pa tudi navdušeni ljubitelji glasbe. Programi takšnega načrta lahko najdete v velikem številu specializiranih virov in za različne platforme, pa naj gre za sisteme Windows, Android ali Apple.


Tako vam predstavljamo program za določanje glasbe za računalnik in mobilne pripomočke, ki temeljijo na Androidih in iOS, ki razlikujejo kvalitativno komponento, učinkovitost njenega dela in množico pozitivnih povratnih informacij uporabnikov. Začnimo z osebnimi računalniki in nadaljujemo z mobilnimi platformami.

AudioTag

Aplikacija obstaja v spletnih resničnostih in ne zahteva dodatne namestitve na vašem računalniku. Obstajajo spremembe za priljubljene brskalnike - "Chrome" in "Mozilla", vendar načelo dela ostaja enako kot v prvem, to je v drugem primeru.
Če želite zagnati program za definiranje glasbe, morate iti na spletno mesto razvijalca (ali aktivirati vtičnik) in nato zaključiti dejanje v oknu. To pomeni, da prenesete neimenovano datoteko »snap« iz prej neznane melodije aliPošljite povezavo, če je na internetu.


Nato vnesite captcha in dobesedno v nekaj sekundah vam bo program za določanje glasbe dal rezultat. V večini primerov, celo nekaj deset. O kakovosti prenesenih datotek je treba posebej omeniti. Če ste posneli melodijo zvonjenja na pametnem telefonu ali kakem drugem mobilnem pripomočku, recimo, da ga postavite na radio, potem je iskanje zagotovo kvačkano z uspehom. V drugih primerih, ko je bil zapis narejen v metroju ali na drugih hrupnih mestih, vam rezultat verjetno ne bo zadovoljen.

Magic MP3 Tagger

Še en odličen program za določanje glasbe po zvoku. Za razliko od zgornjega programa deluje lokalno, kar pomeni, da zahteva namestitev na trdi disk z vsemi izhodnimi. Isto iskanje poteka s pomočjo globalnih baz podatkov, ki se nahajajo na internetu.
Vse kar potrebujete je zapis posnetkov in mikrofon za vaš računalnik. Zaženite program, vklopite prvi in ​​drugi in počakajte na rezultat. Razvijalec zagotavlja 97-odstotno verjetnost prepoznavanja melodije z bolj ali manj kakovostnim snemanjem. Pravzaprav program za definicijo glasbe resnično prepozna vse, kar ste ga "nahranili", vendar se spotakne samo na steze z močnimi zvoki in ovirami. Aplikacija po osnovnem zagonu bo podala vse razpoložljive informacije o glasbeni kompoziciji in predstavila originalno melodijo v najboljši bitni hitrosti.

Shazam

To je najbolj priljubljena glasbena aplikacija za Android in iOS. Aplikacijo lahko prenesete v skladu s storitvijo Google Plus »in "Aytyuns". Ne obstajajo skoraj nobene negativne ocene, vendar razpoložljivih ne moremo imenovati kritične.
Prva stvar, ki jo je treba paziti, je vmesnik. To je popolnoma jasno, priročno, in vsak uporabnik brez kakršnih koli težav z njim bo razumel vsak začetnik ali izkušen uporabnik. Druga je enostavnost. Vse kar morate storiti je, da preprosto kliknete na gumb "Prepoznaj" in mobilni pripomoček pripišete viru zvoka, drugi program pa bo sam naredil. Najnovejše različice programske opreme sploh lahko določijo ime melodije po pesmi. To pomeni, da ste čim bližje motivu izbrane pesmi, program pa jo poskuša prepoznati. Možnosti za uspeh v tem primeru so seveda precej manj, vendar še vedno lahko poskusite.

Značilnosti programa

Po zaključku aplikacije se na zaslonu prikaže devaysa vse najdene informacije - od naslova skladbe do imen članov skupine. Včasih se v vašem mestu zgodi celo ponudba za nakup vstopnic za prihajajoče koncerte. Programska oprema bo zagotovo prišla v čut ljubiteljev glasbe, saj ima poleg običajnega prepoznavanja skladbe tudi bazo za nastopajoče, ki vključuje ne le uradne podatke iz Wikipedije, temveč tudi nekaj zanimivih dejstev in dogodkov, povezanih z idolom. Seveda, na isti "Google Play" lahko iščete tudi alternativne programe, ampak zakaj, če je praktično odličen primer, ki ga primerjamo z drugimi razvijalci.

Sorodne publikacije