DNS strežnik ne odgovarja: kaj storiti v tej situaciji?

Običajno, seveda, vendar včasih uporabniki, ko poskušajo dostopati do internetnih strani, se soočajo z dejstvom, da brskalnik, nameščen v sistemu, poroča, da se strežnik DNS ne odziva. Kaj storiti za rešitev problema ni vsak uporabnik ve, ampak obstaja več preprostih odločitev, o katerih bomo še razpravljali.

Zakaj potrebujem strežnike DNS?

Za začetek z malo teorije. Kaj je strežnik DNS? V bistvu predstavlja poseben interpret, ki omogoča pretvorbo številskih naslovov internetnih virov v apoen domenskih imen.


To odpravlja uporabnika iz zapletenega postopka pomnjenja in vnosa naslova v številčnem smislu. To je zelo neprijetno. Konec koncev, veliko ljudi ve, da je danes naslov, ki vsebuje črke, številke in druge simbole, dodan vrstici z dodatkom imena domene, kar v praksi izgleda veliko lažje.

Možne težave z delovanjem

Zdaj pa si poglejmo nekaj vprašanj, ko se DNS strežnik iz neznanega razloga ne odziva. Kaj storiti za odpravljanje težav, bo postalo jasno, če pogledate vzroke za neuspeh.
Med stvarmi, ki lahko povzročijo zrušitve, praviloma pokličete ponudnika, nepravilno določijo parametre TCP /IP, učinke virusov, nenamerno spreminjanje parametrov določene programske opreme itd.

DNS- strežnik se ne odziva: kaj storiti (windows 7)?

Prva stvar, ki jo je treba storiti, ko se te težave pojavijo -preverite dejavnost odjemalca DNS. To storite tako, da uporabite razdelek storitve, do katerega lahko dostopite z vnosom ukaza services.msc v meniju Zaženi (Win + R).


Tu je treba najti niz, ki označuje DNS odjemalca in pogledati vrsto uporabljenega zagona. Vrednost mora biti nastavljena na samodejno. Če je nastavljeno nekaj drugega, boste morali parameter spremeniti tako, da z desno tipko miške kliknete meni, kjer je izbrana vrstica lastnosti. Vendar to še ni vse, kar lahko popravi situacijo, če se DNS strežnik ne odzove. Kaj storiti, ko se prikaže ustrezno sporočilo? Potrebno je preveriti pravilnost parametrov TCP /IPv4 (ta protokol se najpogosteje uporablja). To storite tako, da vnesete razdelek za lastnosti omrežja v razdelku za upravljanje omrežja. Nato prikličite okno za spremembo lastnosti pretvornika, podajte želeno povezavo in uporabite lastnosti povezave, kjer želite najti ustrezen protokol.
Pri klicanju njegovih lastnosti je potrebno pogledati nastavljene parametre. Ponudnik v večini primerov opravlja storitve za samodejno dodeljevanje vrednosti, včasih pa jih je treba ročno registrirati. V vrsticah želenega in alternativnega DNS strežnika morate vnesti pravilne vrednosti in shraniti spremembe v konfiguraciji.

DNS strežnik ne odgovarja: kaj storiti? "Ukrtelecom"

Vendar pa po tem problem ne more izginiti. To še posebej velja za ponudnika Ukrtelecom, ki poda svoje parametre za vzpostavitev. Toda morda ne bodo delovali in sistem bo dalOpozorilo, da se strežnik DNS ne odziva. Kaj storiti v tem primeru? Uporabite drugo (nadomestno) konfiguracijo.
Na primer, obnovite dostop lahko določite s strežniki DNS, Googlovimi storitvami. Da bi to naredili, je treba v lastnostih zgornjega protokola v vrstice vrednosti strežnika vnesti naslednje parametre: za dve prednostni števki 8 in dve števki 4 za alternativne štiri številke 8. Nič ni narobe s spreminjanjem vrednosti za nadomestni in prednostni strežnik v mestih. Če ta možnost ne deluje, lahko končate ponastavitev in posodobite konfiguracijo. To naredite tako, da uporabite ukazni poziv, ki se izvaja na skrbniški ravni, v katerem je inicializiran ukaz ipconfig /flushdns, nato ipconfig /registerdns, ipconfig /release in končno ipconfig /renew. Po vnosu vsake vrstice pritisnete tipko Enter.

Sklepna ugotovitev

Preostalo je dodati, da bo vsaj ena od zgoraj omenjenih rešitev odpravila težave z konfiguracijami DNS. Vendar pa vprašanja v zvezi z virusnimi vplivi ali dejstvom, da nekatere vrste, ki zahtevajo stalen dostop do omrežja, ne smejo samovoljno spreminjati konfiguracije (na primer v primeru trajne potrditve licenc). Tukaj boste morali uporabiti druge metode.

Sorodne publikacije