Navodila za nastavitev pisave v Ward

V uveljavljenem programu "Ward" je veliko število različnih pisav. Ampak včasih še vedno nimajo dovolj. Poleg tega je pomembno, ko delate nekaj ustvarjalno in želite okrasiti svoje delo s čudovito, nepozabno pisavo. V tem članku bomo govorili o tem, kako nastaviti pisavo v Ward. Ugotovimo, kje morate prenesti pisave, kje jih odpreti, katera orodja veljajo za namestitev in še veliko več. Omeniti je treba, da je postopek nastavitve pisave enak za vse različice Warda, tako da jih boste po tem navodilu lahko namestili v različici 2003 in različici 2016.


Prenos in razpakiranje

Postopek namestitve pisav v operacijskem sistemu Windows je dovolj dolg, vendar zaradi tega ni zapleten. Sledite navodilom in popolnoma opravite naloge v nekaj minutah. Začnimo torej z zgodbo o nastavitvi pisave v Wardu.
Najprej morate prenesti. Pazite pa se na nezanesljiva spletna mesta. Namesto lepe pisave vas lahko nagradijo z virusom, ki je zelo nezaželen. Vsekakor lahko rečete eno stvar: če prenesete razširitveno pisavo EXE, jo takoj izbrišite. Pisave je treba izbrati le v dveh formatih - TTF in OTF. Oblika zapisa ZIP je dovoljena, vendar le, ko je pisava arhivirana. Tukaj je seznam strani, ki so 100-odstotno zanesljive:
 • dafont.com
 • fontsquirrel.com
 • fontspace.com
 • 1001freefonts.com
 • PoPrenos pisav s te strani bo prenesen v arhiv ZIP. Razpakirati jih boste morali. Za to uporabite vse arhivatorje. Izberite mapo za brisanje, vendar si zapomnite, kje je, je potrebna za naslednje namestitvene korake.


  Pripravljalne dejavnosti

  Pred namestitvijo pisav so potrebni nekateri pripravljalni koraki. Odprejo okna, ki jih želite v sistemu Windows, da poenostavijo in pospešijo postopek namestitve. Torej, zdaj govorimo o tem, kaj naj se okna odprejo na namizju.
  Najprej pojdite v mapo, kjer ste s pomočjo vodnika povlekli pisavo. Ta mapa se pogosto imenuje FONT, ki se v ukrajinščini prevede kot »Font«. Kliknite na to, da pustite okno odprto. Zdaj morate iti na "Nadzorna plošča". V različnih različicah operacijskega sistema Windows je to različno. Če imate Windows XP, Vista ali 7, morate vstopiti v meni "Start" in klikniti na "Control Panel". Če je Windiws 8.1 ali 10, z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite Control Panel (Nadzorna plošča). Če imate Windows 8, lahko uporabite kombinacijo tipk Win + X.

  Prijavite se na pravo storitev

  Medtem ko še naprej govorite o tem, kako nastaviti pisavo na oddelku, ne morete pomagati, vendar se spomnite, kam naj greste. Na tej stopnji moramo v Windows namestiti storitev za namestitev pisav, ki se imenuje »Pisave«. Nahaja se v "Nadzorni plošči". Zato smo odprli isto ime. Da bi olajšali iskanje potrebnih storitev,spremenite ikone v "Small" ali "Large". V načinu gledanja kategorij je enostavno najti potreben element. Meni Pogled se nahaja v zgornjem desnem kotu nadzorne plošče. Poiščite spustni seznam in izberite ustrezno postavko. Zdaj, med vsemi ikonami in elementi, poiščite storitev »Pisave«. Njegova ikona je prikazana kot mapa s črko "A" ob njej.
  Vse priprave so bile narejene, zdaj gremo neposredno na način dodajanja pisav "Ward".

  Namestitev pisav

  Torej, preden dodate pisave "Ward", odprite okno "font" in dodajte tisto, v kateri je odprta pisava z odprto mapo. Vse kar morate storiti je, da povlečete OFT ali TTF datoteke (odvisno od pisave, ki ste jo naložili) v polje za pisavo. Takoj po tem se začne postopek namestitve. To traja kratek čas. Če želite preveriti, ali so pisave nameščene, poiščite pisavo, ki ste jo prenesli v okno »Pisava«. Prav tako je treba opozoriti, da pogosto pisave swing v svojih različnih hipostases. Torej ima lahko ena in ista pisava še dve različici: italic in mastno. Če je tako, premaknite vse tri datoteke v okno Font. To je vse, pisava je nastavljena. Mimogrede, če ne veste, kako spremeniti pisavo v "Vardo" na setu, potem je zelo enostavno. V programu odprite spustni seznam »Font« in tam izberite ime nameščene pisave. Da bi olajšali njihovo iskanje, so urejeni po abecednem vrstnem redu.

  Uvedba pisav

  Torej, kako spremeniti pisavo v"Vordi", smo že ugotovili. Vendar je treba upoštevati, da bo taka zamenjava prikazana samo v računalniku in na računalniku, ki ima nameščene tudi te pisave. V nasprotnem primeru uporabnik, kateremu ste izpisali dokument, ne bo mogel videti nove pisave, ker v sistemu preprosto ne obstaja.
  Da bi se temu izognili, nam bo v Vardo pomagala zelo priročna možnost - Izvajanje pisave. Če želite shraniti dokument s to možnostjo, pojdite v "File" in izberite "Options". Nato kliknite »Shrani«. Zdaj potrdite polje poleg »vdelava pisav v datoteko« in kliknite na »Odpri dokument« na spustnem seznamu. Ko je ta nastavitev opravljena, bo vaš dokument pravilno prikazan na vseh računalnikih, vendar se bo njegova velikost znatno povečala, ko bodo pisave implementirane v sami datoteki. Tukaj ste se naučili, kako nastaviti pisavo v "Ward".

  Sorodne publikacije