MSI računalniki. Značilnosti, specifikacije in pregledi

V tem pregledu bodo obravnavani računalniki MSI. Čeprav je ta znani proizvajalec vse bolj specializiran za proizvodnjo igralnih računalnikov, obstaja pa vrsta modelov in enot, ki se lahko uporabljajo samo v pisarni. Gre za popolnoma različne računalnike in bo obravnavana v tem materialu.

Na kratko o proizvajalcu

Za začetek si poglejmo zgodovino podjetja, ki izdeluje računalnike MSI. Ta proizvajalec je iz Tajvana. Leto ustanovitve - 1986 To podjetje je specializirano za proizvodnjo računalniških komponent in računalniških sistemov v montaži. Njegova proizvodna zmogljivost je lastna. Zato je kakovost izdelkov na najvišji ravni. Do nedavnega je bila ponudba te blagovne znamke prisotna na povsem drugačni ravni. Toda zdaj se je strategija podjetja spremenila in vedno bolj proizvaja bonusne računalnike. Nekateri od njih so igralni sistemi, nekateri pa so sistemski bloki za reševanje najbolj zahtevnih nalog.


Vhodni modeli

MSI-jevi vhodni računalniki so nettopi. To so miniaturni sistemski bloki, ki so namenjeni izvajanju najpreprostejših nalog. Prav ta skupina pripada Cubi N-053, ki jo bomo obravnavali kot primer. Njegova računska osnova je Celeron čip modela N3050, ki spada v serijo Braswell. Ima 2 računalniška bloka. Frekvenca vsake od njih se giblje od 16 GHz (referenčna vrednost) do 248 GHz (način največje zmogljivosti). Kot grafični pospeševalnik delujeIntegrirana HD grafika z indeksom 400. Za shranjevanje obdelanih podatkov uporablja sistemski RAM. Vrsta slednjega je DDR3. Po privzetku ima nameščenih 4 GB, če pa je potrebno, se njegov obseg lahko poveča na 8 GB. Ta sistemska enota je opremljena s SSD pogonom z 128 GB za shranjevanje informacij in nameščanjem programov. Tovrstni viri strojne opreme so odlični za izvajanje različnih pisarniških paketov, računovodske programske opreme, brskanja po spletnih portalih in drugih preprostih nalog.

Računalniki srednjega razreda

Sedaj upoštevajte MSI računalnike srednjega cenovnega razreda. V skladu s sprejetim konceptom razvoja v modelni paleti proizvajalca ne obstajajo računalniški sistemi, ki bi temeljili na procesorju linij Pentium in i3. Zato je v sestavi takšnih sistemskih enot te blagovne znamke mogoče najti samo i5. Upoštevajte tehnične specifikacije PC Trident 3 VR7RC. V središču tega, kot je že bilo omenjeno, je mikroprocesor serije i5 model 7400. Opremljen je s 4 računalniškimi moduli in kodnim imenom mikroarhitekture - Kaby Lake. Podpora za tehnologijo TurboBust vam omogoča prilagajanje njihove frekvence. Najmanjša vrednost je 30 GHz, največja pa 35 GHz.

Poleg vgrajene grafične kartice je HD grafika z indeksom 630 tudi del tega računalnika in diskretni grafični pospeševalnik GeForce GTX 1060. Slednji je opremljen s 6 GB ločenega video pufra. Količina sistemskega RAM-a je 8 GB. Njegova vrsta je že DDR4. Količina RAM-a, če je potrebno, se lahko nastavi na 16 GB. Reže, potrebne za to, so na matični plošči. Disk podsistemTa računalnik ima SSD z zmogljivostjo 128 GB. Obstaja tudi vožnja, kjer lahko postavite 1 TB informacij. Takšne nastavitve strojne opreme omogočajo reševanje vseh nalog. Toda tak sistem ima še vedno jasno igro.

Najbolj produktivne rešitve

Ekskluzivne zasnove vključujejo sodobne računalniške igre MSI. Fotografije takšnih zgradb pritegnejo pozornost igralcev iz vsega sveta. Ta serija rešitev vključuje vrsto Vortex naprav. Poglejmo ta ravnilo na primer modela G25 8RD-034.
V tem primeru je že nameščen mikroprocesor i7 z indeksom 8700. Najmanjša nazivna frekvenca je 32 GHz, največja pa 46 GHz. Število jeder je enako 6 logičnim tokovom - 12. Diskretna grafika je v tem primeru enaka - vse je enako GeForce GTX1060 z videokasetami 6 GB. Kapaciteta RAM-a do 16 GB. Zmogljivost nameščenega SSD je že 256 GB, trdi disk pa 1 TB. Ta računalnik ima brezkompromisno zmogljivost. Uporablja se lahko ne le kot sistemska enota za igre, temveč tudi za strežnik začetne ravni in grafično postajo.

Pregledi proizvajalca

Nekatere slabosti se pripišejo lastnikom računalnikov MSI. Pregledi kažejo na visoke stroške in nezmožnost pomembnih nadgradenj takih osebnih računalnikov. Prva je ena preprosta razlaga. Kot smo že omenili, je ta proizvajalec pred kratkim specializiran za igralne računalnike. Slednje lahko privzeto nimajo nizkih stroškov. Kar zadeva posodobitev, je treba opozoriti, da v nekaterih primerih pri namestitvi nezdružljivih komponent sistemska enota lahko zapusti napravo.sistema. Za to se ni zgodilo, razvijalci šel na to prisilno ukrep. Prednosti v tem primeru so prilagodljivost sistema, visoka stopnja učinkovitosti, zanesljivost in popolna skladnost z navedenimi zahtevami.

Zaključek

V preteklosti so računalniki MSI zasedli vse segmente trga računalniške tehnologije. Toda pred kratkim se je ta znamka osredotočila le na ustvarjanje igralnih sistemov. To je s tem pristranskosti, da proizvajalec in javnost najnovejše računalnike.

Sorodne publikacije