UAZ 33036 - tekmovalec na vseh kolesih "Gazelli"

Uljanovska avtomobilska elektrarna (UAZ) je bila dolga leta monopolni proizvajalec nizko tovornih vozil v ZSSR. Takšna proizvodnja tovarne je bila razdeljena javnim ustanovam in ni prišla v zasebne roke. Na začetku 90-ih so se tovornjaki UAZ začeli pojavljati v maloprodaji. S prihodom Gorky "Gazelle", razmere za tovarno v Ulyanovsk ni spremenilo veliko v bolje.

Čas spremembe

V prvi polovici devetdesetih let na transportnem traku UAZ je bila na isti bazi cela družina tovornjakov in minibusov. Večina strojev je izdelala tovornjak 3303-01 nosilnosti 8 ton. Minibusi kljub velikemu povpraševanju po takšnih izdelkih močno zaostajajo za obsegom proizvodnje. Toda obrat je že delal na robu svojih zmogljivosti, celo zavrača izdelavo naknadno opremljenih avtomobilov. Številne organizacije reciklirajo avtobuse za tovornjake z zamenjavo platforme s potniškim prostorom.


Po večletnem zlomu ZSSR je tovarna UAZ še naprej delovala v vztrajnosti in ponudila nespremenjeno paleto izdelkov. Takrat je bilo veliko podjetij za popravilo avtomobilov, ki so serijske avtomobile spremenila v bolj priljubljene različice. Do takrat, ko je Gazel začel s serijsko proizvodnjo v obratu UAZ, ni bilo alternativnega modela avtomobila. Prodaja se je močno zmanjšala in že sredi leta 1995 se je začela kopičiti končna proizvodnjaavtomobilov, ki niso zahtevani.

Prenovljeni tovornjak

V sedanjih razmerah je obrat začel nujno ustvariti "nov" model. Stroj je bil izdelan na serijskih enotah in enotah, tako da je podedoval poln pogon, enojna nagnjena zadnja kolesa in posledično nizko nosilnost. Upravni odbor UAZ 33036 (taka oznaka je prejel nov model) je imel podaljšano četrt metrov. Razširili so ga s premikanjem zadnje osi in zmanjšanjem zadnjega dela avtomobila. Ta rešitev je omogočila rahlo razkladanje zadnjega dela stroja. Zamisel o ustvarjanju razširjene različice se je prvič pojavila na UAZ-u v 60-ih, vendar je bila v kovini utelešena šele v 30 letih.

Povečana osnova je UAZ 33036 omogočila namestitev nekoliko povečane platforme na vozilu s povečanjem nosilnosti do 13 ton. Avto je postal opazno bolj stabilen in mehkejši. Če je bil material za stranice platforme prej lesen, ga zdaj zamenjajo jekleni deli. Standardna oprema platforme je vključevala loke, platneni šotor in spustno klop na sprednji plošči. Klop je bil izredno kratek. UAZ 33036 je opremljen z dodatnim rezervoarjem za gorivo na desni strani okvirja za kabino, simetrično z glavnim rezervoarjem. Povečana dvakratna oskrba z gorivom je omogočila, da rezerva doseže 680-700 km. Rezervno kolo se je premaknilo na zadnji del perona. Vse revizije, ki so presegale 150 kg, so povečale težo stroja, zato so oblikovalci, da bi kompenzirali povečano obremenitev, nekoliko okrepili liste vzmeti in uporabili pnevmatike z večjo dovoljeno obremenitvijo. Foto UAZ 33036spodaj.

Tehnične značilnosti

Posodobljen tovornjak je bil eden prvih, ki je sprejel sklopke z ročnim izklopom pogona na predpražnikih prednjih koles. Izklop pogona lahko dosežete s preprosto obračanjem stikala na koncu pesta.
Za ohranitev dinamičnega delovanja je bil UAZ 33036 opremljen z novim 98-mestnim uplinjevalnikom UMZ 4218. Majhno število strojev z indeksom 330364 ni imelo motorja s črpalko. Motor je bil nadaljnji razvoj motorja UMZ 414 in se je odlikoval z novim blokom valjev. Novi blok je imel premer valja do 100 mm, zaradi česar se je delovni volumen povečal na skoraj tri litre. Prišlo je do spremembe UAZ 3303603 s starim motorjem s 80 konjskimi močmi. Kasneje so bili stroji opremljeni z različnimi motorji ZMZ z zmogljivostjo od 90 do 112 litrov. z
Štirihstopenjski menjalnik in dvokrilni zabojnik sta ostala nespremenjena. Vse različice vozila UAZ 33036 niso bile ekonomične in so porabile vsaj 17 litrov bencina na 100 km v državnem ciklu prometa.

Serijski izdelki

Razstava UAZ 33036 je imela nekoliko drugačno zasnovo kabine in notranjosti. Vendar pa je bil UAZ v togo tehnološkem okviru, zato se kabina ni spremenila. V notranjosti so bile spremembe minimalne - serija plastičnih kovčkov na armaturni plošči, nova obloga volanskega droga in volan bolj ergonomske oblike.

Bolj udobni so bili opremljeni z nasloni za glavo. Stroj je bil opremljen z bolj funkcionalnimstikalo za globokotonec. V drugi kabini so kontrole ostale nespremenjene.
UAZ 33036 je prišel v prodajo leta 1996 in hitro zamenjal osnovno vozilo kratkega dosega s transportnega traku. Kljub vsem njegovim pomanjkljivostim, je bil avto v povpraševanju. Zdaj se UAZ 33036 z motorjem ZMZ s 112 konjskimi močmi in petstopenjskim menjalnikom nadaljuje.

Strojni modeli

Dolgo časa ni bilo obsežnega modela razširjenega tovornjaka UAZ, z izjemo posameznih primerov ročnega dela. Stanje se je spremenilo v letu 2017 z izdajo revije model UAZ 33036 "Autoligends of SSSR" №215.
Model 1-43 je izdelan na Kitajskem in je precej podoben prototipu. Vtis je pokvaril netočne luči in pnevmatike z napačno geometrijo in vzorcem tekalne plasti. Na modelu je zelo malo verjetno, da se bo pojavil stranski repetitor - samo madež oranžne barve. Pogosto obstajajo slabo sestavljeni modeli - z ukrivljenimi ali zlomljenimi elementi, z lepilnimi pegami.

Sorodne publikacije