Harry Potter: Transgresija in vse, kar morate vedeti o tem

V vesolju Harry Potter je transgresija posebna magična sposobnost. O tem je omenjeno v knjigah in filmih, opisuje sam proces in njegove lastnosti. Če želite izvedeti vse podrobnosti o tej sposobnosti, preberite članek članka.

Vaja

V knjigah o Harryju Potterju je jasno opisana transgresija. To je posebna vrsta gibanja na določenih razdaljah, v katerih človeško telo izgine, je močan pritisk in se oseba ponovno pojavi na novem mestu.
Vse se dogaja na eni točki in čarovnik mora upoštevati več pravil. Jasno mora predstavljati točko prihoda in povzročiti v sebi željo, da pride tja. Prav tako je pomembno, da ostanete mirni in počasi izvajate kroge okoli sebe. To gibanje je potrebno za prostorsko premikanje, čeprav v filmu liki ne delajo. Znano je, da se v vesolju Harryja Potterja transgresija izvaja na omejenih razdaljah, če ne v uporabi dveh sorodnih portalov. Voland de Mort v Hogwartsu se na primer ni mogel premakniti s kopnega in zato leti na kraj, kjer je bil Potter pridržan.


Zanimivosti

V sagi o Harryju Potterju je transgresija opisana kot samotna in celo. Druga vrsta je bila izvedena še pogosteje, na primer, ko so potovali Ron, Hermione in protagonista iz sedme knjige na Ministrstvo za magijo. Za transgresijo pa je dovolj, da je bila spretnost le pri opravljanju hitrega čarovnikovega potovanja.
Drugi lahkoda ne bodo imeli takšnega znanja, ampak bodo tudi preneseni na želeno mesto. Dobro je znano, da za Harryja Potterja ni potrebno urokovati. Dovolj je, da se držite treh pravil in izvedete potrebne poteze. Če predmet pride na začetno točko prenosa na neki točki, potem bo šel skupaj z ljudmi. Torej je bil z bodalom, ki je ubil vilinskega Dobbyja. Transgresija se ne more šteti za idealen način premikanja in poslovanja ne le v omejevalni razdalji. Iz nje se lahko branite z veliko uroki. V Goghworthu ne morete prestopiti samo na zunanjo oviro, ki so jo ustvarili prvi direktorji. Istočasno se lahko iz šole preselite v druge točke, tako kot Dumbledore v šesti knjigi.


Starostne omejitve

Številni oboževalci so radovedni glede potrebe po prečenju palice Harry Potter. Če želite najti vprašanje, poglejte, kako se izvaja v filmih.
Postopek je dokaj natančen, razen če ni krožne rotacije. Mladim čarovnikom je prepovedano uporabljati tovrstno gibanje do 17. leta starosti - ta starost se upošteva v svetu čarovnikov odraslosti. Glavni razlog za omejitev je v postopku "delitve". To se zgodi, ko se čarovnik ne osredotoči v celoti na željo po gibanju. Posledica tega je, da nekateri del ostane na izhodišču, v novem kraju pa čaka neverjeten občutek bolečine. Da, bil je v sedmem delu z Ronovim ušesom. Ministrstvo magije na šestem letniku študija v Gogworthu hitro poučujeprenos vseh pripravljenih študentov. Stroški obiskovanja razredov 12 galijonov, Harryja in njegovih prijateljev so bili obenem tudi taki.

Sorodne publikacije