Grafična kartica GeForce 7300 GS: opis, značilnosti, pregledi

Grafični model pospeševalnika GeForce 7300 GS je bil proizvajalec linije proračunskih rešitev. Hitrost takšnih adapterjev je zadostovala za uvedbo večine igrač v letu 2008. Ampak od takrat je prišlo do številnih sprememb v svetu računalniške tehnologije. V skladu s tem je ta grafična naprava, ki jo upravljate v tem časovnem intervalu, zelo zastarela. Njegove specifikacije in zmogljivost so namenjene temu pregledu. Poleg tega je podan preprost algoritem, kako ugotoviti, ali je v računalniku grafična kartica.

Pozicioniranje s strani proizvajalca

Ta grafični model pospeševalnika ima hitrejšo zmogljivost kot integrirane grafične kartice. Hkrati pa je bila njegova zmogljivost nižja od zmogljivosti pospeševalnikov srednjega dosega. Strošek ji je bil primeren. Zato bi lahko lastniki stacionarnih računalnikov s takim pospeševalnikom računali na dejstvo, da bo računalnik vodil večino iger z nizko kakovostno izhodno sliko. Ampak za nekaj večjih zmogljivosti tega računalnika ne bo dovolj.


Paket

Seznam dobave GeForce 7300 GS vsebuje naslednje glavne komponente:
 • Diskretni grafični pospeševalnik.
 • Garancijski list, ki je veljal eno leto od datuma nakupa.
 • Navodila za uporabo. Še več, pri uspešnosti v več jezikih.
 • Vozite z vozniki in drugo sorodno programsko opremo.
 • V tem primeru je bil komplet zadosten in dovoljen za vklopračunalnik in začnite uporabljati to video vmesnik.

  Ključne lastnosti čipa

  Specifikacije GeForce 7300 GS kažejo, da mikroprocesor G72 temelji na tem diskretnem grafičnem pospeševalniku. Ta čip je bil izdelan tako, da dopušča toleranco 90 nm. Polprevodnik je bil na osnovi 112 milijonov površinskih tranzistorskih komponent. Delovna frekvenca jedra grafičnega sistema je bila 550 MHz. Tekoči transporterji v tem adapterju so bili 4. Imajo tudi TMU module. Število modulov se je zmanjšalo na 3 dele.


  Pomnilniški podsistem

  GeForce 7300 GS RAM 2008 je bil zelo dober z vidika standardov. Prostornina video pufra, ki je navadno iz tega vmesnika, mora biti 256 MB. Obstajajo pa tudi rešitve, ki zmanjšajo velikost pomnilnika RAM na 128 MB. Stroški najnovejših naprav so bili bistveno nižji od ravni delovanja. Tudi pomnilniški čipi tega pospeševalnika so lahko DDR3 in DDR2. Pogostost v prvem primeru je bila znatno višja in bi lahko bila 800 MHz. Toda čipi standardne DDR2 so delali na 667 MHz in ta trenutek je bistveno zmanjšal hitrost grafičnega podsistema osebnega računalnika. Bitna širina preklopnega čipa RAM-a v GPU je v obeh primerih znašala 64 bitov. Pri uporabi čipov DDR3 je bila pasovna širina pomnilniškega pospeševalnika 65 Gb /s. Če je bila grafična kartica opremljena z DDR2 čipi, je bila zadnja vrednost zmanjšana na 54 Gb /s. Kot smo že omenili, je bilo po standardih iz leta 2008 videti precej dobropomnilniški podsistem tega pospeševalnika. Do sedaj so tudi najbolj ekonomični integrirani grafični adapterji opremljeni z naprednejšimi možnostmi. Torej je njihova produktivnost boljša za red velikosti. V skladu s tem, s predelavo sodobne programske opreme v tem pospeševalniku, lahko pride do težav zaradi dejstva, da v tej spremembi pospeševalnika nezadostna pasovna širina pomnilnika podsistema.

  Komunikacije

  Zelo dober nabor načinov povezovanja je bil opremljen z grafičnim pospeševalnikom GeForce 7300 GS. Pregled njegovih značilnosti je pokazal, da je ta pospeševalnik mogoče namestiti tako v zastareli AGP priključek na matični plošči kot v novejši PCI-E. V zadnjem primeru mora biti različica razširitvenih rež 16X. Za prikaz iste grafične informacije je bil ta adapter opremljen z dvema priključkoma. Ena od njih je VGA. V tem primeru so bile informacije na monitorju prejete v analogni obliki, kakovost slike je bila zelo povprečna. Druga komunikacijska vrata, ki so bila alternativa VGA, je DVI. Ta vmesnik je prenašal informacije v digitalni obliki, kakovost slike, ko je bila uporabljena, je bila boljša za red velikosti.

  Uspešnost

  Zelo nizki rezultati pri različnih preskusih so pokazali, da je ta pospeševalnik. Seveda so nekateri proizvajalci ponudili "prisilno" različico takšnega adapterja. Na primer, MSI GeForce 7300 GS je imel prekomerno frekvenco. Toda v resnici takšna manipulacija ni omogočila bistvenega izboljšanja učinkovitosti grafičnega podsistema. Realna rast v večini primerov ni presegala 3-5 odstotkov.
  Obravnavana v tem pregledu je računalniška naprava v testnem paketu PCMark'06 dosegla 1822 točk. Starejši model z oznako 7600 GS bi v tem primeru lahko izdal 2250 točk. Resnična razlika je bila 422 točk. To je 19 odstotkov. Zato je za igralne sisteme zelo priporočljivo kupiti zelo star model. V igri F. E. A. R. je junak tega članka izdal fps na ravni 28-38, te vrednosti so na minimalni sprejemljivi ravni. Ampak 7600 GS je sposoben proizvajati 34-45fps. Zadnje vrednosti zagotavljajo udobno raven igranja.

  Določitev modela pospeševalnika

  Zdaj pa poglejmo, kako najti grafično kartico v računalniku. Za te namene priporočamo uporabo posebne programske opreme, kot je pripomoček GPU-Z. Ta programska oprema je brezplačna, lahko jo brez težav najdete v svetovnem spletu in prenesete iz ustreznih tematskih virov. Potem je ta majhen program nameščen na osebnem računalniku. Pri naslednjem koraku je priporočljivo ponovno zagnati računalnik. Po tej manipulaciji bodo vse spremembe, ki so nastale med postopkom namestitve, končno začele veljati. Nato zaženite program in pojdite na njegovo glavno stran. Prikazal bo podrobne informacije o specifikacijah in modelih grafičnega pospeševalnika v diskretnih zmogljivostih.

  Postopek namestitve

  Postopek nastavitve tega video pospeševalnika je naslednji:
 • Stranske plošče ohišja sistemske enote demontiramo. Slednji bi morali biti izključenistanje
 • Nato najdemo režo PCI - E rev 16X ali AGP na matični plošči. Vse je odvisno od priključka za plin. Če je opremljen s prvo vrsto povezave, potem uporabljamo PCI - E rev 16X. V nasprotnem primeru za povezavo uporabimo zastareli priključek. Prav tako morate razmisliti o združljivosti matične plošče in grafične kartice.
 • Monitor priključite na kateri koli pospeševalni izhod.
 • Naslednji pomemben korak je vklop računalnika.
 • Nato namestimo vse potrebne gonilnike in prilagodimo parametre, ki so prikazani na zaslonu slike monitorja.
 • Mnenja

  Pregledi GeForce 7300 GS poudarjajo zmogljivost pri nizki hitrosti. To je ključna pomanjkljivost tega pospeševalnika v času njegove sprostitve. Sedaj je ta seznam dopolnjen z zastarelim elementom. To pomeni, da je ta adapter popolnoma zastarel in se bo počasi izgubil tudi do trenutnih integriranih grafičnih kartic. Prednosti te rešitve so zanesljivost. Veliko teh rešitev se še danes uporablja. Tudi stroški adapterjev so bili precej demokratični. Tudi nizka poraba energije jim omogoča, da v svežnju ne uporabljajo hladilnikov, ampak navadne aluminijaste radiatorje. Zaradi tega se je zmanjšala raven hrupa sistemske enote računalnika.

  Zaključek

  Ta pregled je bil posvečen tehničnim specifikacijam GeForce 7300 GS. V času izdaje je bil ta pospeševalnik tipična začetna rešitev. Zdaj je popolnoma zastarel in je izgubil svojo nujnost. Hkrati pa ga je pogosto mogoče najti v kompozicijistare sistemske bloke.

  Sorodne publikacije