Lada VAZ 2114 - lastnik pregledi, specifikacije in naprava

Pri izbiri prvega avtomobila se veliko pozornosti posveča izdelkom domače avtomobilske industrije. Za to obstajajo dobri razlogi. Prvič, ti stroji so poceni, in drugič, so preproste v napravi in ​​jih je enostavno popraviti z lastnimi rokami za majhno količino denarja. Eden od teh avtomobilov je VAZ-2114. Ocene in tehnične specifikacije najdete v našem članku.

Videz

VAZ-2114 pripada družini avtomobilov "Lada Samara-2". Pravzaprav je to le izboljšana "devetka". Vzporedno sta praktično dva enaka avtomobila. Toda telo je še končano. Najprej omenimo žaromete VAZ-2114.
Pregledi lastnikov pravijo, da kljub novi, zaokroženi zasnovi, še vedno slabo sijata. Mnogi namestijo ksenon v kratke in meglenke. Omogoča vsaj razlikovanje med predmeti in ovirami na cesti. Odbijač je prebarvan v barvi karoserije. Morda, 14. "Lada" je lepa "devet", vendar slednje bo veliko bolj praktično. Ni čudno, da se je zaradi močnega in trpežnega odbijača imenoval "dleto". Zdaj pa je postal bolj krhek in dobil okrasno letvico. Stranska vrata so prekrita tudi s plastičnimi "listi". Blazinica je tudi na pragu. Obstajajo pasti v VAZ-2114? Lastnikova povratna informacija pravi, da vrzel med oblikovanjem in kovino vstopa v vodo in pesek. Povzroča korozivne procese. Torej, "štiri" gnili celo hitreje kot "devet". Še posebej ranljivi kraji - pragovi in ​​zadnji loki.
Zadnji del avtomobila je ostal enak, razenspojler na poti. To ne vpliva na aerodinamiko, vendar z njim avtomobil izgleda bolj harmonično. V zadnjih luči lahko dobite vlago, zaradi česar so stiki oksidira. Posledica tega je, da namesto "ustavi" na primer obstajajo popolnoma drugačne žaromete za vzvratno vožnjo. Problem je rešen s čiščenjem kontaktov.

Salon

Kot je navedeno v pregledih, VAZ-2114 v notranjosti izgleda zelo žalostno. Pod drevesom ni vstavkov ali aluminija - samo sive in trde plastike. "Lada Samara-2" je dobil nov europanel, ki je bil postavljen na "devet" zadnjih let sprostitve. Armaturna plošča in volan so si sposodili od "desetine". Bardachok je zelo majhen. Ni rednega sprejemnika in glasbe. Ponudba vključuje štedilnik in vžigalnik za cigarete. V največjem kompletu "Samara-2" je bil opremljen s klimatsko napravo in električnimi okenskimi dvigali. Toda naslanjači so bili enaki - tkanina, z mehansko nastavitvijo in z ravno stransko podporo. Nekateri lastniki so tu namestili naslanjače iz tujih avtomobilov. Glavna stvar je, da sedeži ustrezajo sani.


V zvezi z glavnimi slabostmi kabine (grobo) je ta problem rešil le enota. Redno so se 14. stoletja in Lada predstavili. Tosol fon iz vseh rež in razdelilnih cevi. Zaradi tega se okna vedno znojijo v dežju. Vendar to ni edini problem peči. Tudi njegov motor ne deluje, radiator se zamaši. Poleg tega grelec za kabel zlomi grelec. Zaradi tega pečica piha samo z eno temperaturo in samo v eni smeri.
Problem, ki ga povzročajo lastniki VAZ-2114, ni nič manj- to je slaba izolacija hrupa. Nenehno slišite zvok motorja, tresenje koles in celo šum vetra. Zadnja težava je posledica tesnega prileganja vratnih tesnil. Mimogrede, skozi to vrzel lahko v deževnem vremenu prodre voda. Kot navajajo ocene, VAZ-2114 postane tišja šele po popolni velikosti z vibroplastom. Moramo storiti vse tiho tiho - plošče, tla, vrata, stropi in celo prtljažnik. Mimogrede, če je avto opremljen s proračunom, ga je mogoče zlahka pretvoriti v luksuz. Dovolj je, da zamenjate vrata in namestite električna okna. Te podrobnosti lahko najdete pri razstavljanju ali kupite v novi trgovini.

Specifikacije

Prvi modeli VAZ-2114 so bili opremljeni z motorjem „devet“ in pol-litrskim motorjem. To je bila enota z osmimi ventili, ki se je držala na tekočem traku le dve leti.
Nato se je avtomobil začel opremljati s 16-litrsko enoto z dvema odmične gredi. Isti motor je bil postavljen v času in na "Kalina". Moč tega motorja je znašala 80 konjskih moči. Toda v letu 2009 je proizvajalec naredil majhne spremembe. Tako je 16-litrski motor že izdelal 89 konjskih moči z novo firmware. Glede okoljskih standardov so podatki tu različni. Glede na leto izdaje avtomobil izpolnjuje zahteve Euro-3 in Euro-4. Mimogrede, katalizator se ni nahajal pod dnom (kot ponavadi opravijo vsi avtomobilski proizvajalci), vendar blizu motorja. V letu 2007 je bil izpopolnjen hladilni sistem. Kot je navedeno v povratnih informacijah, je črpalka za VAZ-2114 zelo iznajdljiva. Le malo lastnikov ga je izdelalozamenjavo Med ostalimi značilnostmi motorja VAZ-2114, povratne informacije kažejo na prisotnost elektronskega pedala za plin. Takšna "Lada" je šla z indeksom "E-Gas". Toda prvi modeli so bili neuspešni. Elektronika se ni spoprijela s svojim delom, po dveh letih pa se je proizvajalec začel "preliti" novo firmware na EBU. Odločili smo se za težavo z elektronskim dušilcem. Od leta 2007 AvtoVAZ začel uporabljati plastični sprejemnik namesto aluminija. Tudi 16-ventilni motor je bil opremljen s plastičnim dekorativnim pokrovom.

Dinamika

Kot menjalnik so bili uporabljeni samo mehaniki, zato je bil v paru z motorjem s 16 ventili štirikolesnik zelo okreten. Pospešek na stotine je trajal 132 sekund s podatki o potnem listu. To ni slabo - recimo recenzije. Sklopka na VAZ-2114 je bila enosledna, vendar je bilo dovolj, da se je premaknila z mesta, ne da bi zdrsnila torna plošča. Vir je približno 100 tisoč kilometrov. Največja hitrost je 160 kilometrov na uro.

Stroški

V zvezi s porabo goriva v pregledih VAZ-2114 navedite naslednje informacije. V mestu avto porabi do osem litrov, ob poti - sedem.

Težave

Kakšne težave lahko pričakuje lastnik VAZ-2114? Mnenja pravijo, da je avto včasih težko začeti.
Polije sveče, zaradi česar v prtljažniku vedno potrebujejo nove. Tosol lahko izhlapi iz ekspanzijske posode, zato rezervni rezervoar ne bo motil ceste. Motorno olje se ne napaja, vendar obstajajo težave z glavnim zavornim valjem. Njegov vir - približno 100 tisoč kilometrov.

Podvozje

Od trenutka devetih se vzmetenje tukaj ni spremenilo, vendar je na naših cestah praktično nesmrtno. Spredaj so nameščeni regali "MacPherson", zadaj - polzvezni žarek s hidravličnimi blažilniki. Za večjo togost (in, zato, in obvladljivost), lastniki dal športni stojala tipa "Kayaba". Ampak šasija postane še težja, in vožnja na takem avtomobilu je preprosto neudobna.
Kot kompromisna rešitev je mogoče izbrati stojala za plinsko olje - ne omejujejo poteka vzmetenja in absorbirajo vpliv udarcev pri vožnji na neenakosti. Kar se tiče žarka, je večen (razen amortizerjev). Tihi bloki v njem so zelo močni, in če avto ni bil v resni nesreči, bo žarek trajal dolgo časa.

Poglejmo

. Tako smo ugotovili, kaj predstavlja avtomobil VAZ-2114. Mnenja pravijo, da avto ni brez težav. So celo več kot potrebne. Zato je treba pri nakupu uporablja "Lada" je treba pripraviti za dodatne stroške. Naj kupim tak avto? Ta stroj je odličen za prvo usposabljanje. Rezervni deli za to so povsod na voljo in popolno popravilo je mogoče storiti za samo 30-50 tisoč rubljev (vključno z vzmetenjem, motorjem in celo telo). Poišči tujih avtomobilov, ki bi stala enako (od 80 do 120 tisoč rubljev), je težko dovolj. In vsi bodo potrebovali naložbe. Obseg časovnega okrevanja pa lahko preseže ceno samega avtomobila.

Sorodne publikacije