Napaka v storitvah Google Play: kaj pomeni in kako jo popraviti

Lastniki naprav Android z njihovo povezavo do Google računa se pogosto soočajo z dejstvom, da storitve Google Play ne potekajo. "Error" - To sporočilo se prikaže na zaslonu naprave. Vendar vsi uporabniki ne upoštevajo pripadajoče kode, ki je obvezna v opisu. Kako se znebiti te nesreče? Obstaja več najpreprostejših metod, ki bodo upoštevane.

Zakaj je prišlo do napake v storitvi Google Play?

Najprej poglejmo razloge, zakaj mobilni operacijski sistem med poskusom dostopa napiše »Google Play Services Error«.
V večini primerov se domneva, da je taka napaka povezana samo z zmogljivostjo same programske opreme, ki lahko deluje nepravilno le zato, ker so programi, ki so zanj odgovorni, napisani z napakami, ki so odkrite pri poskusu zagona sistemov Android. Napaka storitve Google Play na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu je manj pogosta, če je kršena funkcionalnost sistema zaradi tega, ker je uporabnik posegel v to (na primer, ko namešča neuradno vdelano programsko opremo ali povzroči spremembo OS, ki je ne podpira sama naprava). Veliko lastnikov naprav Android, na žalost, poskuša narediti take stvari, ne da bi razmišljali o posledicah. Konec koncev, če naprava sama poroča, da podprta različica OS različice 4.3 ne potrebuje posodobitve, in 4.4 ni podprta, ne poskušajte namestiti nekaj z vrha. Na žalost to pogosto povzroči žalostne rezultate (namestite firmwareali nova različica operacijskega sistema lahko, od samo dela vse to po obveznem ponovnem zagonu ne bo sploh).

Kaj je napaka v storitvah Google Play?

Tudi ta napaka te vrste pomeni le enega: iz kakršnega koli razloga je dostop do njih blokiran kljub poskusu prijave v obstoječo registracijo. Morda so bile nekatere aplikacije nameščene ali nadgrajene nepravilno (kar se mimogrede najpogosteje pojavlja pri nepopolni namestitvi posodobitev zaradi nepopolne obremenitve naprave pri prekinitvi komunikacije). Če ste se soočili s problemom napake programske opreme Google Play na vaši mobilni napravi, morate na najresnejši način paziti ne le na zrušitve, povezane s samimi storitvami, ampak tudi na nastavitve lastne naprave. In tukaj je prvo mesto vprašanje komunikacije. Morda je ob priključitvi prišlo do neke vrste hitre odpovedi, ki je bila povezana z delom omrežnega modula ali usmerjevalnika (kar se pogosto zgodi).

Napaka v storitvah Google Play: kako popraviti?

Pod pogojem, da uporabnik uporablja dostop do interneta s povezovanjem v navidezno zasebno omrežje prek modula Wi-Fi in brezžičnega usmerjevalnika, bo najlažje rešiti težavo preprost ponovni zagon pametnega telefona ali tabličnega računalnika (še posebej, če so težave z drugimi napravami niso opazili).
Če povezava sploh ni, je zaželeno, da se ponovno vzpostavi popoln zagon in usmerjevalnik. Toda s tem ni potrebno uporabljati dolgega pritiskagumbe za ponastavitev. Ta učinek morda ne bo podan. Najbolje je, da usmerjevalnik odklopite iz električnega omrežja za približno 10-15 sekund. To je dovolj za dokončanje ponastavitve. Ko v celoti prenesete usmerjevalnik, lahko poskusite znova zagnati storitve. Včasih je res, da bo čas za ponastavitev parametrov, odvisno od modela usmerjevalnika, potreboval več. Kljub temu je v večini primerov dovolj petnajst minut popolne zaustavitve (vsaj za naprave TP-Link, D-Link je).

Težave z razpoložljivostjo strežnika in odkritjem sesutja

Ni izključeno, da je lahko napaka storitve Google Play pri poskusu prenosa ali namestitve aplikacije povezana le s tem, da je ta programček na strežniku in še vedno obstaja. ni bil izključen s seznama razpoložljivih aplikacij. V tej storitvi se takšne napake pojavljajo neprekinjeno (ali ne vsak dan), še posebej, če upoštevate konstantne rezultate posodobitvenih programov z odstranitvijo iz skladišča starejših različic.
Poleg tega morate pogledati kodo, ki je v opisu problema. Značilno je, da lahko naletite na različice serij 900500400 in 20. Napaka storitev Google Play s kodo 921 lahko na primer kaže, da tipkovnice ne omogočajo hitrega dostopa, klicanja funkcije ali namestitve aplikacije na napravi, napaka 905 pa na splošno pomeni vrsto neznanih napak

Storitve in čiščenje smeti

Način ponovnega zagona mobilne naprave ali ponovni zagon določene storitve ne pomaga vedno. In spetmorda ne bo deloval v storitvah Google Play. Prišlo je do napake. Kaj storiti v takšni situaciji?
Domneva se, da je lahko eden od najpogostejših razlogov za takšne situacije banalna nered v storitvenem medpomnilniku, ki vsebuje prekomerno količino predpomnjenih podatkov. Ponovno je prišlo do napake v storitvah Google Play. Kako popraviti situacijo? Torej samo očistite predpomnilnik same aplikacije, ki se trenutno zruši. To se izvede absolutno v nastavitvah aplikacije, kjer je izbrana ustrezna storitev in se podatki izbrišejo.
Da bi se izognili ročnemu čiščenju, lahko uporabite posebna orodja. Aplikacije so precej dobro obnašane kot mobilne različice CCleanerja ali All-in-One Toolbox. Glede na uporabniške izjave na internetu, pogosto problem nastanka napak se lahko nanaša ne samo na storitev, ampak tudi na prisotnost v brskalniku Google Chrome, ki je neposredno povezana s storitvami Google Play. V najenostavnejši obliki ne morete uporabiti ali izbrisati. Za dostop do interneta boste morali namestiti drug brskalnik. Poleg tega je smiselno odstraniti vse vrste strank RDP iz istega vzorca »Chromium«.

Brisanje podatkov o storitvah korenskih uporabnikov

Toda v tem primeru lahko pride do napake storitve Google Play. Kaj storiti v situaciji, ko ima lastnik pametnega telefona ali tabličnega računalnika pravice superuporabnika? Običajno čiščenje aplikacijskih podatkov v ustreznih nastavitvah lahko deluje le nekaj časa. Zato lahko preprosto izbrišete vse storitve.Šele takrat jih je treba ročno namestiti s prenosom potrebnih APK datotek iz interneta in vklopom dovoljenja za način razhroščevanja USB.
Za tiste, ki nimajo niti root dostopa, je priporočljivo, da uporabite manjši programček Kingo ROOT (na primer PC verzija). Ta program, na primer, pri povezovanju pametnih telefonov Sony Xperia s samim računalnikom namesti ustrezno programsko opremo gonilnika in daje polne pravice za odstranitev "sešite" v OS sistemskih aplikacij, ki jih večina uporabnikov v osnovnem kompletu sploh ni potrebna.

Težave s posodabljanjem

Oglejmo si, kako odstraniti napako storitve Google Play na podlagi dejstva, da se ta vrsta napake lahko sproži in samodejna namestitev posodobitev za to storitev.
V tem primeru uporaba dodatnih pripomočkov za optimizacijo sistema ni potrebna. Preprosto vnesite razdelek za aplikacije, izberite želeno storitev in kliknite gumb za odstranitev za zadnje nameščene posodobitve. Tudi razvijalci sami priznavajo, da so se nekateri izmed njih pojavili, milo rečeno, "slabi". Ko odstranite posodobitve, morate znova zagnati napravo in omogočiti povezavo za dostop do interneta. Takoj bodo nameščene nove (običajne) posodobitve. Mimogrede, tu je velik plus za razvijalce, ki poskušajo pravočasno odpraviti težave.

Ukrepi za registracijo računa

Če se težava ne pojavi in ​​se ponovi napaka storitve Google Play, lahko dokončate tudi odstranitev lastne registracije.
Za izvajanje takih dejanjPrijavite se v svoj račun in izberite izbris računa. Nič ni narobe s tem, ker ko znova zaženete napravo, vas sistem samodejno pozove, da se prijavite v obstoječi račun ali ustvarite nov račun. Tukaj morate vnesti potrebne podatke in nadaljevati s prenosom naprave.

Popolne nastavitve ponastavitve

Če se po storitvi Google Play pojavijo napake, uporabite možnost ponastavitve vseh nastavitev na tako imenovano tovarniško stanje.
Seveda, če želite shraniti svoje osebne podatke ali nameščene programe, morate najprej varnostno kopirati (lahko jih shranite tudi na Googlovih strežnikih). Če ta možnost ne deluje, lahko za to uporabite posebej razvita orodja. Ponovno, kot primer, vzemimo linijske modele Sony Xperia. Če jih želite obnoviti, je dober pripomoček za Sony PC Companion (za druge naprave lahko najdete tudi analoge). Dovolj, da povežete pametni telefon z računalnikom, zaženite program in izberite celoten način obnovitve vdelane programske opreme. Prenesen bo, nameščen in potem bo uporabnik prejel "čisto" napravo (v programu), kot da jo je pravkar kupil.

Hard Reset (brisanje podatkov /ponastavitev na tovarno)

Nazadnje, če obnovitev ne deluje, mnogi le izjemoma priporočajo funkcijo prisilnega ponastavitve Hard Reset.
Kako pomembna je? No, razen samo za tiste primere, kjer nobena od zgoraj navedenih metod ne pomaga. To je samo z vamiproces mora biti zelo previden, saj lahko njegov zagon na neoriginalni firmware povzroči, da naprava preneha delovati. V tem primeru, tudi applet za namestitev firmware, vzorec SP Flash Tool ne bo pomagalo. Aplikacija sama lahko povzroči veliko konfliktov, da ne omenjam zgornjih zrušitev. In če je nepravilna uporaba ali nastavitev napačnih parametrov (ali ko poskušate namestiti "levo" firmware), se lahko situacija zaplete zaradi dejstva, da bo naprava morala zavreči, ker je povsem nemogoče obnoviti jo tudi po najsodobnejših metodah in sredstvih.

Kratek povzetek

Na splošno, kot je že jasno, popraviti neuspeh, razen če se, seveda, zatečejo k ekstremnim ukrepom, je zelo preprosto. Na podlagi statističnih podatkov, ki jih zagotavljajo same Googlove storitve, je mogoče sklepati, da je čiščenje predpomnilnika storitev in ponovna registracija po izbrisu računa najbolj oprijemljive rezultate. Okrevanje sistema s popolno ponastavitvijo vseh parametrov je treba uporabiti zelo previdno, saj bodo nameščeni programi po ponastavitvi izbrisani. Poleg tega je vredno pozoren na vašo lastno registracijo. Če ponovni vnos ni mogoč, boste morali znova ustvariti "ček" (prijavite se za Gmailovo poštno storitev, ki jo lahko storite tudi s fiksnega računalniškega terminala ali prenosnika).

Sorodne publikacije