Webmaster je oseba, ki razvija spletne strani. Orodja za spletne skrbnike

S prihodom interneta se je v našem življenju pojavilo veliko število novih poklicev. Vsak dan pridobivajo na priljubljenosti. To je dobro ali slabo - lahko se trdiš neskončno. Ampak vedeti, da webmaster ni norec pri računalniku, ampak ustvarjalna in nadarjena oseba, ki jo potrebuje.

Poklic

Na splošno ni mogoče enostavno določiti obsega možnosti te specialnosti. Kot izhaja iz naslova, se ta poklic ukvarja z razvojem spletnih strani. Tudi ti ljudje lahko delajo s korporativnimi aplikacijami za internet.


Toda to je samo glavna naloga webmasterja. Poleg tega lahko združuje v sebi in drugih poklicih, odvisno od velikosti ekipe. Včasih se na primer ukvarja z načrtovanjem ali postavitvijo spletne strani. Lahko programira ali izvaja naloge skrbnika sistema.
Včasih mora spletni skrbnik moderirati spletno mesto, delati kot upravitelj vsebine. Lahko postane delavec tehnične podpore. V zadnjem času, webmaster je SEO specialist. Zaradi preprostega razvijalca virov smo razvili večnamenskega zaposlenega, ki lahko takoj pomaga na več stopnjah ustvarjanja spletnega mesta.

Razvoj

Sam koncept ima svojo zgodovino. Seveda se ni pojavil na stropu. Prvič je o tem omenil znani Timothy John Berners-Lee. To je oseba, ki jo dolgujemo internetu in tistemu, ki se je začel pojavljati kasneje. O spletnem skrbniku je povedal v enem zanimivem dokumentu. "Vodnik po stilu. \ Thipertekst na spletu "se je pojavil leta 1992. V enem od poglavij tega prispevka je znanstvenik podal nekaj priporočil. V njih svetuje, da ustvarite "poštni alias webmaster". Ta izum naj bi pomagal tistim, ki imajo težave s strežnikom.


Zato so morali ljudje uporabiti en sam poštni naslov, katerega prevlada je bila neodvisnost osebe, ki bi se ukvarjala z razvojem spletnih strani. Da, priporočamo uporabo te besede za vse zasebne skrbnike spletnih mest.

Vsestranskost

Ta univerzalnost tega poklica ni naključna. Dejstvo je, da ko se je v začetku 90. let prejšnjega stoletja začel razvijati internet, so se začeli pojavljati in mesta. Splošna razpoložljivost omrežja je nikomur omogočila, da ne bi ustvarjala lastnih sredstev. Vendar se je že zgodilo, da so avtorji sami postali taki ustvarjalci. Da, ena oseba je odgovorila za razvoj, moderiranje, polnjenje, podporo, tehnično komponento in še veliko več. Ti ustvarjalci so se začeli imenovati webmasters. Potem ni bilo nobenih tečajev in ljudje so morali poskusiti in napako uporabiti, da bi ohranili otroštvo. Toda posebno usposabljanje tega poklica se je pojavilo že ob povečani rasti in komercializaciji omrežja. Tako so se začele pojavljati posebne zahteve za lokacije. Vse to je pripeljalo do dejstva, da ni dovolj biti samouk. Potrebno je bilo slediti določenemu algoritmu. To se je začelo poučevati na tečajih webmasterjev.

Dvomljiva oblika

Nadaljevanje teme tega poklica, bomo povedali eno zanimivo dejstvo. Kot vemo, v ruskem jeziku ni imena ženskega poklica.Včasih z uporabo posebnosti v podobnem duhu pridobi negativno barvo.

Tukaj je beseda webmistress v angleščini. To je ženska, ki se ukvarja z razvojem spletnih strani. Beseda je precej nenavadna in v praksi se le redko uporablja v resničnem življenju, celo v angleščini.

Delo

Torej, pojdimo naravnost na delo, ki so ga opravili strokovnjaki tega poklica. Najprej gre za razvoj spletnih strani. Ampak reči, da to ni njihova edina naloga. Poleg tega ima razvoj spletnih strani številne faze, ki jih lahko izvajajo različni ljudje in oseba, ki je zaključila tečaj. V procesu ustvarjanja spletne strani ali spletne aplikacije morate posvetiti čas oblikovanju spletnih strani, postavitvi, programiranju in konfiguraciji.

Faze

Seveda je korak za korakom odvisen od samega vira. V splošnem obstaja več obveznih in pogosto narejenih korakov v tem procesu:
 • Ustvarjanje. Tu gre za proces oblikovanja, v katerem se zbirajo in analizirajo vse informacije, razvija se tehnična naloga in razmisli vmesnik.
 • Ustvarjalno. To je naslednja faza, v kateri morate razmišljati skozi ustvarjalni koncept.
 • Oblika. Sledi razvoj videza mesta.
 • Podrobnosti. Glede na specializacijo vira je treba na tej stopnji dokončati vse podrobnosti.
 • Zbiranje. Sledijo postavitve in predloge.
 • Programiranje. To je zastrašujoč korak, v katerem lahko spletni razvijalec da upravnemu odboru osebo, ki ji je to bolje.
 • Optimizacija. To je še ena težka posebnost, kise lahko ukvarja s SEO-specialistom.
 • Preskusi. Nato morate preizkusiti vse funkcionalne elemente in preveriti njihovo delovanje.
 • Začetek. Po tem lahko projekt odprete in aktivirate dostop do skupne rabe.
 • Podpora. Zadnja faza lahko traja večno, saj je vzdrževanje vedno potrebno.
 • Podrobnosti

  Seveda lahko na zgornje faze predlagamo podrobnejši načrt. Poleg tega se lahko koraki izvedejo v drugačnem vrstnem redu. Vse bo odvisno od nalog vira.
  Vsak zasebni spletni skrbnik najprej predlaga, da se ustvari tehnična naloga. Čeprav lahko včasih projektni vodja to stori. V tem primeru morate razpravljati o vseh podrobnostih, povezanih s spletnim mestom. Ko je vse pripravljeno, je naloga naslikana, lahko naredite design. V tem primeru se obrnite na spletnega oblikovalca. Ta strokovnjak pripravi načrt prihodnjega projekta na podlagi tehnične specifikacije. Morda jih je več, z različnimi elementi in barvami.
  Nato se izvedejo zahteve glede zasnove. To lahko stori sam oblikovalec, toda to stopnjo lahko daš oblikovalcu. Včasih lahko z majhnimi neprofitnimi projekti ta korak sploh preskočite. Veliko lažje je kupiti predlogo in jo namestiti v sistem za upravljanje spletnega mesta. Testiranje spletnega mesta se zaključuje. V tem primeru se preverijo vse zmogljivosti vira. Potem lahko izvedete teste uporabnosti, ki kažejo na udobje uporabe spletnega mesta. Po tem lahko zaženete vir na svetu. Spet vseodvisno od nalog in ciljev. Če je na primer to informacijsko spletno mesto, ga lahko odprete in nato še naprej uporabljate vsebino in optimizacijo. Če je to spletna trgovina, potem je pred odpiranjem bolje naložiti malo z njeno vsebino (vsaj karticami blaga) in po tem, ko opravimo optimizacijo.

  Zahteve

  Trenutno so storitve spletnih skrbnikov zelo priljubljene, saj je še vedno nekaj takih strokovnjakov. Še posebej, če govorimo o resnično predanosti svojemu namenu. Včasih lahko ta poklic prinese domov denar, včasih iz pisarne. Vse je odvisno od želje strokovnjaka.
  Tako ali drugače, če nameravate delati z webmasterjem in ste se že usposabljali v tem primeru, boste morali sprejeti nekatere zahteve za ta poklic. Prvič, kot kaže praksa, moramo biti pomirjeni. Webmaster je neaktivna oseba. Ne more skočiti s kraja in teči. Ves čas bi se moral osredotočiti na določene naloge. Tudi strokovnjaki tega poklica bi morali imeti analitični um. Morate razumeti, da z razvojem tehnologije, boste morali nenehno učiti in spoznati nekaj novega: na stotine programov, pravil in posodobitev. No, seveda, morate biti pripravljeni na dejstvo, da so količine informacij preprosto ogromne velikosti.

  Znanja in spretnosti

  Spletne strani za spletne skrbnike se lahko poučujejo na posebnih tečajih. Seveda, samouk nihče ni odpovedal, vendar, kot kaže praksa, ljudje, ki so daleč od tega poklica, ne morejo sami obvladati. Med študijem morate pridobiti določena znanja in veščine, da boste v prihodnosti našli podjetje. Bepripravljeni na to, kar boste potrebovali za delo z HTML, CSS in javascript. Morate poznati in razumeti osnove PHP, Perl in SQL. Nato se boste morali naučiti dela z grafičnimi urejevalniki za obdelavo slik. Bodite sposobni kupiti in upravljati domene ter uporabljati sistem za upravljanje spletnega mesta.

  Programi

  Če želite delati, boste morali za spletnega skrbnika srečati vrsto programov. Lahko jih preštejete neskončno, in če boste delali v podjetju, boste najverjetneje uporabljali različna orodja. Toda v takšnih programih je še vedno splošno. Prvič, vsekakor potrebujete urejevalnik besedila. Ni razlike, kaj konkretno izberete zase. Pogosto postane Notepad2. Seveda morate delati z brskalnikom. Morate narediti eno od njih za delavce, da namestite posebno razširitev in shranite neskončno število zaznamkov.
  Nato bo potreben upravitelj datotek. Kot večina webmasters pravijo, da je Total Commander, in najboljša možnost ni mogoče najti. Nato potrebujete aplikacijo za ogled slik vrste XnView. Ne moti PicPick. S pomočjo programa lahko zajamete zaslon, uporabite ravnilo, povečevalnik, merilnik itd. Potrebovali boste tudi stikalo s tipkovnico s predlogami besedila. Med drugim zagotovo potrebujete orodje za postavitev, diagrame in blok diagrame, delo z gesli, spletne strežnike. Seznam se lahko dopolni, vendar je že izbran posebej in je lahko odvisen od projekta.

  Storitve

  No, in končno je vredno povedati o »Yandexu.Webmaster. "Ta storitev je namenjena za specializacijo, ki jo proučujemo in ima alternativo od Googla (Google Search Console), vendar, kot kaže praksa, je bolje uporabiti obe storitvi hkrati, tako da lahko dobite bolj objektivno sliko o delu spletnega mesta. orodna vrstica, ki vam pomaga oceniti indeksiranje spletnega mesta, jo prilagoditi in spremljati statistiko. Ta storitev je popolnoma tehnična, ne pove vam, kako se uporabniki odzivajo na vsebino in kaj delajo na vašem viru.
  "Yandex. Webmaster" je namenjen iskalnikom, tehničnim napakam itd. Zahvaljujoč temu lahko izvedete optimizacijo virov, si ogledate vse statistike, povezane z indeksiranjem, preverite datoteko robots.txt in analizirate zunanje in notranje povezave.

  Sklepi

  Tako se zdi, da je univerzalen - webmaster. Zelo pomembno je razumeti, da se morate za dober strokovnjak na tem področju nenehno učiti, vaditi in pridobivati ​​izkušnje. Za nekoga se ta poklic zdi neuporaben, toda na spletnih skrbnikih je vsa komercializacija interneta na voljo.

  Sorodne publikacije