BMW 325i E90: Specifikacije in pregled

Z videzom je različica E90 zelo podobna peti seriji E60, z izjemo nekaterih dejavnikov, ki bodo obravnavani spodaj. Prvi model je prišel iz tekočega traku leta 2005, ko je dobil novo zasnovo v primerjavi s prejšnjimi različicami in še vedno ni izgubil svoje priljubljenosti med vozniki.

Kratek opis

BMW 325i E90 je bil uradno izdelan leta 2005 in je zamenjal svojega predhodnika E46. Različica karoserije vagona v povezavi s kupejem in kabrioletom je dobila indekse E9192 in 93. V primerjavi s prejšnjo različico je novi BMW 325i postal daljši za 8 centimetrov in širši za 3 centimetre. Kardinalna sprememba oblikovanja je postala pomembna. Postalo je zelo opazno na rešetkah radiatorja in sprednje optike.


Več kot štiri leta je bilo izdelanih več kot dva milijona izvodov, vključno z vsemi različicami telesa. Predvsem pa je bil izpuščen limuzina.

Tehnične specifikacije BMW 325i

Ta različica ni najvišja, vendar ima nekatere edinstvene značilnosti:

Dolžina, cm
Višina, cm
, višina (cm), cm182


11

142


) Teža opreme, kg1500Obseg prtljage, l460 55)


Obseg motorja, l2.5Valji


69)
6Ventili na cilindru4PogonZadajNajvečja hitrost, km /h245Moč, l. z217 ​​Čas pospeševanja od 0 do 100 km /h, od7


Priporočeno gorivoAI-95prostornina rezervoarja, l60


) Poraba goriva v prometu, l6

Motor BMW 325i je eden, namreč N52. Njegova značilnost je visoka poraba nafte. S "staranjem" avtomobila postane strošek še večji. Toda zaradi nadgradnje motorja z namestitvijo novih batov je bila ta napaka odpravljena, z izjemo starih modelov. BMW 325i namesti šeststopenjski avtomatski ali šeststopenjski ročni menjalnik. Run, v katerem bo vztrajnik služil v modelu iz tovarne - ne več kot 200 tisoč kilometrov. Vendar pa obstajajo primeri, ko je ta številka dosegla 300 tisoč.

Tako mehanski kot avtomatski KP se lahko servisirata na vožnji do 250 tisoč kilometrov brez resnih okvar. Če so prisotne vibracije ali pletenine, je v večini primerov vse rešeno s posodobitvijo elektronike prenosa. Večina modelov tretje serije E90 je pogon na zadnja kolesa, vendar obstajajo tudi različice s polnim pogonom. V normalnih pogojih delovanja je več kot polovica navora nameščena na sprednji osi za večjo stabilnost in upravljanje vozila. V zvezi z vzmetenjem, potem v novi različici BMW 325i, je postalo boljše, močnejše in cenejše v uporabi. Seveda, vzmetenje deluje normalno pri vožnji do 150 tisoč kilometrov. Glavni problem vseh modelovTretja serija je tihih blokov, ponavadi nazaj. Po 100 tisoč kilometrih se začnejo škripati. Približni stroški za njihovo zamenjavo je 5000 rubljev. Za zavorno tekočino za BMW 325i E90 je treba skrbno spremljati. Približno litharge polne dolžine je približno en liter. Za take storitve v povprečju boste morali plačati približno 3 tisoč rubljev.

Zunanjost

Ker je BMW E90 avto premium razreda, mora biti njegov videz primeren. V primerjavi s prejšnjo različico je avto dobil novo optiko, ki je sedaj LED, pa tudi novo obliko rešetke, ki ima na vrhu kromirani dekorativni trak. Neoboroženo oko se lahko vidi tudi z novo obliko dovoda zraka, razdeljeno na tri dele. V stranskih delih so luči za meglo. Na pokrovu sta bila odstranjena dva reliefna traka. To ni tako opazno, vendar se je še treba spomniti. Telo avtomobila je postalo bolj zaokroženo oz. Bolj aerodinamično. Zadnja optika je zdaj razdeljena na dva dela: prvi je na telesu, drugi pa na pokrov prtljažnika. Spremenjena je bila oblika zadnjega odbijača, pod katero je bila postavljena leva izpušna cev. Tuning za BMW je odličen za individualizacijo avtomobila, zaradi česar je privlačnejši in prepoznavni na cesti.

Notranjost

Notranjost se je spremenila. Posodobljena je bila oblika in oblika kolesa, ki ima sedaj tri pletilne igle, kot tudi obliko kontrolnih gumbov, ki se nahajajo na njej. Zgoraj je prikazan večpredstavnostni zasloncentralna konzola, ki vam omogoča uporabo navigacijskega sistema, nadzor klimatske naprave in mnoge druge funkcije. V zgornjih delih notranjosti so bolj pogosto koža, tako na sedežih kot v vratih. Vstavki nad predalom so lahko leseni in kovinski, vse je odvisno od celotnega sklopa. Zahvaljujoč uglaševanju BMW lahko dekorirate salonsko razsvetljavo tal in celotne notranjosti ter spremenite material stola, vrat, stropa in drugih elementov.

Recenzije

Kot pri vseh avtomobilih BMW se lastniki avtomobilov serije 325i odzivajo drugače. Vse je odvisno od leta izdaje, začetnega tehničnega stanja, narave operacije in mnogih drugih dejavnikov. Zato je vredno omeniti le splošne prednosti in slabosti BMW 325i. Pros:
 • Videz;
 • popolnoma novo notranjo opremo;
 • kakovost notranjih materialov;
 • veliko število sprememb motorja;
 • tehnične komponente;
 • trajnost in zanesljivost;
 • upravljivost;
 • udobno pristajanje, glede na majhnost avtomobila.
 • Slabosti lahko pripišemo naslednjemu:
 • stroške avtomobila (novega in sekundarnega trga);
 • vzdrževanje cest;
 • nenavadna mrežna konstrukcija radiatorja;
 • Sielentbloky kot odvisnik.
 • Sklep

  BMW 325i ni samo nadaljevanje legendarne linije avtomobilov tretje serije, ampak tudi nov začetek, saj je bilo veliko delov izdelanih iz nič. Pri nakupu avtomobila se je treba spomniti, da je časdelovanje je odvisno od narave uporabe, pravočasnih popravil in še veliko več. Navsezadnje lahko BMW 325i traja leta in kilometre brez resnih okvar z ustrezno in skrbno uporabo.

  Sorodne publikacije