Kako počistiti čakalno vrsto tiskanja: nekaj preprostih načinov

Verjetno je veliko uporabnikov soočenih s problemom, ko je nemogoče natisniti, ko poskušajo izpisati dokument ali sliko na tiskalnik. LED-lučka tiskalnika utripa, kar pomeni, da se bo postopek kmalu začel, vendar se nič ne zgodi. Nobenega razloga ni, zakaj je treba dokument ponovno poslati. Tukaj je vprašanje, kako počistiti čakalno vrsto za tiskanje. Tukaj je nekaj preprostih načinov.

Print queue: zakaj se zruši?

Razlogi za "erozijo" tiskalnika so lahko precej drugačni - od banalnega padca napetosti v električnem omrežju do napak, povezanih z nepravilno nameščenimi gonilniki.


Del okvare te vrste je preveliko število dokumentov v čakalni vrsti (to še posebej velja, ne lokalni tiskalniki omrežja), predolgi čakalni časi, nastavitev v nastavitvah tiskalnika, težave s samim tiskalniškim storitvam itd. Toda na kakšen način naj bo ta problem rešen? Nato razmislite, kako počistite čakalno vrsto tiskalnika s sistemom Windows 7 ali drugega sistema. Kateri OS se uporablja, ni bistvenega pomena.

Kako počistite čakalno vrsto za tiskanje: najlažje načine

Ko tiskate dokument, se v sistemski vrstici prikaže ikona tiskalnika. Če je ikona križ, se lahko sistem sklicuje na nedostopen ali manjkajoč tiskalnik. Treba ga bo znova namestiti v ustrezne nastavitve računalnika.
V primeru, da je vse v redu, vendar se tisk ne začne, kliknite na ikono in pokličite meni, kjer v razdelku "Printer" na seznamu dejanj izberite vrstico, da počistite seznam ali prekličete tiskanje posameznega dokumenta. Ponavadi pomaga, vendar ne vedno.


Če sistem signalizira, da v čakalni vrsti ni dokumentov (seznam tiskalnikov je prazen), vendar se tiskalnik še vedno ne vrne v prvotno stanje (LED še vedno utripa), morate le ponovno zagnati sistem. , ki ponavadi vsi. True, v tem primeru, ko se ponovni zagon tiskanja začne v običajnem načinu. To pomeni, da uporabnik ne počisti čakalne vrste, ampak izbriše začasne datoteke tiskalnika.

Odstranjevanje tiskalnih datotek

Če morate rešiti problem, kako počistiti tiskalno vrsto tiskalnika v sistemu Windows 10, lahko to storite nekoliko drugače. Potrebno je ročno posredovanje.
Najprej v drevesu obdelave upravitelja opravil morate zaustaviti tiskalniške storitve spooler.exe in spoolsv.exe in nato izbrisati začasne datoteke tiskalnika s priponami .spl in .shd, ki so v imeniku tiskalnika v imeniku spoola, zavoj je v mapi System32 v sistemski mapi Windows.

Prisilni zagon storitve tiskanja

Glede čiščenja čakalne vrste za tiskanje obstaja še ena rešitev, čeprav je bolj zapletena. V tej možnosti morate poklicati oddelek za storitve (ukaz service.msc v meniju Zaženi), poiščite tam "Upravitelj tiskanja" in v meniju desnega klika izberite črto ustavitve.
Nato izklopite napajanje tiskalnika, izvlecite kabel in počakajte približno 60 sekund,nato ponovno omogočeno napravo. Potem pa v istem oddelku lahko imajo drugi začetni storitev.

Ukrep skozi ukazno vrstico

Bolj napredni uporabniki problem, kako počistiti čakalno vrsto lahko rešili ukazni vrstici konzolo imenovano "Run" ukaz "cmd" (brez narekovajev). Boste morali registrirati naslednje zaporedje:
Načeloma je ta nabor ukazov je analogna restart "Print Manager" Med brisanjem začasnih datotek tiskalnika.

, ki se lahko uporabljajo poleg?

Če se zdi vse zgoraj navedene metode zapleteno ali nekdo, ki ne daje želenega učinka, lahko uporabite orodja tretjih oseb, najbolj zanimiv je program HP tiskanja in skeniranja doktor.
Vloga je lahko samodejno zazna in popravi nekatere napake v zvezi s tiskalniki. Značilno je, da ob zaključku napak predelave, se večina tiskalnikov začeli delati v običajnem načinu. Če iz nekega razloga tiskalnik in potem se ne odziva na zahteve, da ne ponovno namestiti ali posodobiti gonilnik naprave, začasno onemogoči brendamuer ali pa se prijavite v vašem računu in tiskanje potrebne dokumente.

Namesto posledico

Načeloma kateremkoli izmed predlaganih metod ima svoje prednosti in slabosti. Vendar pa je v najpreprostejšem primeru, ko še vedno potrebujejo dokumente, da bi tiskanja, vendar tiskalnik ne deluje, je najbolje, da preprosto ponovno zagnati sistem, saj po tisk restart običajno začne, kot je vzakaj se ni zgodilo V skrajnem primeru lahko uporabite soustanovljeno storitev tiskanja in izbrišete začasne datoteke (za to je ukazna vrstica optimalna, saj vam ne bo treba kopati v storitve in iskati datoteke v Raziskovalcu).

Sorodne publikacije