Napaka pri povezovanju z napako 651: kako popraviti situacijo?

Pri uporabi hitre povezave PPPoE je pogosto mogoče opaziti okvaro povezave z napako 651, v kateri je izdano ustrezno sporočilo, da je nekaj podobnega podobnemu sporočilu o problemu mini pristanišča in napaki 678. Nekateri uporabniki takoj začnejo vročino ponovno namestiti operacijski sistem za to ni očitne potrebe. Popravite to stanje, razen če je povezano s ponudnikom ali operaterjem, ki zagotavlja komunikacijske storitve, ali pa je prekinitev omrežne opreme lahko zelo preprosta. Razmislite o nekaterih najpogostejših razlogih za takšen pojav in tehnike, ki lahko odpravijo težavo.

Razlogi za neuspeh povezave z napako 651

Če govorimo o možnih vzrokih za ta pojav, so to predvsem posledica napačne namestitve omrežnih parametrov ali težav pri delovanju glavne opreme. Ne bomo se pogovarjali o poškodbah usmerjevalnikov, modemov ali povezovanju omrežnih kablov, vendar bomo več pozornosti namenili parametrom, ki so nastavljeni za hitro povezavo. Takoj je treba opozoriti, da v primeru odpovedi 651, kot v primeru okvare, 678 gonilnikov naprav ne dajejo učinka, čeprav je samoumevno, da morajo biti pravilno nameščeni. Stanje je najpogosteje povezano s konflikti, ki jih lahko sproži uporaba več omrežnih kartic, od katerih ima vsaka svojo vzpostavljeno povezavo. Včasih se lahko izda napaka 651 povezavein zaradi nepravilno nastavljenih parametrov samih usmerjevalnikov ali omrežnih protokolov. Mimogrede, tudi blokiranja povezovanja različnih protivirusnih programov ali požarnih zidov ni mogoče izključiti. Najbolj redki primeri so priznane situacije, ki vključujejo poškodbo registra in prisotnost ali odsotnost potrebnih ključev v njem (tukaj se bomo ustavili ločeno).


Modem je sporočil napako 651: dejanja z omrežnimi povezavami

Najprej poglejte, koliko imate nameščenih omrežnih kartic. Lahko se zgodi, da to dejstvo dejansko vpliva na napako povezave 651, ko sistem ne more ugotoviti, katera od njih naj vzpostavi povezavo. V tem primeru bo najpreprostejša rešitev onemogočiti enega od adapterjev, ki se lahko izvede v standardnem "Upravljalniku naprav".
Druga možnost je, da napako 651 odpravite z napako 651, tako da ustvarite novo omrežno povezavo z obveznim (!) Odstranjevanjem obstoječega, saj lahko sistem brez tega preprosto podeduje nekatere nastavitve, običajno ne zapisane v parametrih protokola, ampak v registra, kar bo vodilo do ponovitve konfliktov. V tem primeru bo potrebno pravilno vnesti vse parametre, ki jih pri sklepanju pogodbe za opravljanje storitev dostopa do interneta navaja operater ali ponudnik. Še posebej upoštevajte, da je treba pri povezovanju prek usmerjevalnika nujno konfigurirati v mostičnem načinu (Bridge). Brez tega opisani ukrepi preprosto ne bodo imeli nobenega smisla.


Ponastavite ali spremenite nastavitveUsmerjevalniki

Menijo, da se napaka pri povezavi z internetom, če se pojavi tudi pri ponovni vzpostavitvi povezave, odpravi s ponastavitvijo vseh nastavitev usmerjevalnika.
Vendar pa takih dejanj ni priporočljivo izvesti z odklopom napajanja, temveč neposredno v vmesniku samih naprav s ponavljajočo se nalogo potrebnih možnosti in parametrov na koncu.

Dejavnosti registra

V zvezi s sistemskim registrom so tukaj njegove značilnosti, saj lahko nepravilni parametri povzročijo tako opisano napako kot številko napake 800, če se uporablja brezžični način. V urejevalniku (regedit) morate uporabiti vejo HKLM. V njej, prek sistemske mape in imenikov trenutnega nadzora in storitev, pojdite v imenik Tcpip, ki vsebuje razdelek Parameters. Tukaj morate paziti na dva ključa - EnableRSS in DisableTaskOffload. Prva vrednost je nastavljena na nič, za drugo pa na eno.
Če takih ključev ni, potem je treba parametre DWORD z navedenimi imeni izdelati neodvisno in jim dodeliti ustrezne vrednosti. Po izvedbi vseh dejanj boste morali v celoti zagnati računalnik.

Protivirusna zaščita in požarni zid

Nazadnje, neuspeh povezave 651, kot v mnogih podobnih primerih, se lahko pojavi pri blokiranju povezave, ki jo ustvarijo ali uporabljajo vse vrste varnostnih programov, vključno s celo protivirusno zaščito in vgrajenim požarnim zidom operacijskega sistema.
Kot je verjetno,Seveda jih je treba vsaj za nekaj časa odklopiti, preveriti povezavo in ko je zaznan njen stanje, uporabite povezavo s seznamom izjem. Ampak običajno lahko to storite še lažje, če spremenite isti brezplačni protivirusni program na zmogljivejši program. To se najpogosteje opazi v primeru namestitve brezplačnega paketa "Avast", ki kaže takšno "muhasto" obnašanje.

Sorodne publikacije