Napaka Operacijski sistem ni najden: kaj storiti?

Ena izmed najpogostejših napak pri zagonu operacijskega sistema, ko se po prvem preverjanju operacijskega sistema Windows ali Linux BIOS ne naloži, se pojavi težava s pojavom operacijskega sistema, ki ga ni mogoče najti na zaslonu. Kaj storiti v tem primeru se bo še naprej obravnavalo. Načeloma sta tako napaka kot metoda popravljanja praktično enaka tistim, ki se uporabljata za odpravljanje napak, ko je izdano sporočilo o napaki pri manjkajočem operacijskem sistemu, čeprav je edina razlika, da težava nikakor ni odgovorna za okvaro operacijskega sistema. Povezan je z vplivom virusov in zlonamerne kode, več pa se nanaša na strojno in programsko opremo računalniškega sistema. Kot primer bomo vzeli Windows-sisteme, ki so bolj skupni.

Napaka Operacijski sistem, ki ga ni mogoče najti na prenosnem računalniku ali namizju: kaj to pomeni?

Da bi razumeli bistvo vprašanja, morate samo prevesti frazo v ruski jezik. To pomeni, da operacijski sistem ni bil najden.

Z drugimi besedami, na začetku katerega koli računalnika ali prenosnika najprej preverite vse "železne" naprave primarnega vhodno /izhodnega sistema BIOS. Ko test pokaže, da vse komponente delujejo pravilno, se bo zagnal operacijski sistem, ki uporablja zagonske zapise in sam zagonski nalagalnik. Videz črte, kot je operacijski sistem, ni bil najden, samo kaže, da je dostop do njih zaradi nekega razloga nemogoč ali poškodovan. To velja tudi za trde diske in SSD naprave, ki imajo vse napisanoinformacije, vključno z operacijskim sistemom. V nekaterih primerih se lahko domneva, da ima disk fizične poškodbe ali napake, povezane z napakami programske opreme.

Možni vzroki za neuspeh

Vendar pa je za razumevanje metod za odpravo take neprijetne situacije treba najprej ugotoviti vse možne razloge, ki lahko postanejo glavni vir teh nesreč.

Domneva se, da so najpogostejše naslednje:
 • poškodbe na disku;
 • težave s povezanimi zankami;
 • nepravilno zaporedje prenosa;
 • Parameter SATA je nepravilno nastavljen;
 • zastarela programska oprema BIOS-a;
 • Poškodba nakladalniku in pripadajočim zapisom.
 • Kot lahko vidite, so razlogi enaki kot pri sporočilu o izgubljenem OS. Vse naslednje metode delujejo za odpravo obeh napak.

  Nastavitve in nastavitve zagona BIOS-a

  Torej uporabnik na zaslonu opazuje videz vrstice Operacijski sistem ni bil najden. Najprej se morate prepričati, da so vse nastavitve primarnega sistema BIOS /UEFI pravilno prikazane. Eden od najbolj razširjenih pojavov je situacija, ko uporabnik preprosto pozabi odstraniti napravo, ki ni tipa sistema, iz pogona ali vrat. To pomeni, da so potrebne datoteke za prenos OS, kot tudi samega operacijskega sistema, na medije, vendar same pred HDD imajo višjo prednostno nalaganje.
  Izhod bo odstranil vse izmenljive medije in onemogočil odstranljive naprave s ponovnim zagonom ali nastavitvijotrdi disk kot prva naprava za zagon glavnega operacijskega sistema (ta možnost se imenuje 1-st Boot Device) in se nahaja v razdelku Boot, v čigar imenu se včasih dodajo besede, kot so Sequence ali Priority). V vsakem primeru ima prednost ena od najpomembnejših vlog.

  Težave trdih diskov

  Še ena točka, ko operacijskega sistema ni bilo mogoče najti pri zagonu operacijskega sistema, je dejstvo, da je način SATA nepravilno nameščen na trdem disku. Privzeto imajo vse naprave te vrste v BIOS-u možnost AHCI, vendar je to potrebno le za namestitev operacijskega sistema (v načinu IDE je to nemogoče). Toda s prisotnostjo nameščenega sistema lahko način AHCI samo zrušijo, kot da operacijski sistem ni mogoče najti.
  Izhod iz situacije bo nastavil način IDE z ohranjanjem izhodnih parametrov (F10 + Y) in popolnim ponovnim zagonom računalnika ali prenosnega računalnika. Toda vse, kar je opisano zgoraj, se nanaša na programski del, zato je trdi disk v BIOS-u določen, čeprav je napak čim več. Občasno je pojav napake "Operacijski sistem ni mogoče najti" lahko posledica dejstva, da je trdi disk preprosto "zaspal" (ni uspel) ali je nepravilno povezan z matično ploščo.

  V prvem primeru je to običajno treba zavreči, čeprav nekateri strokovnjaki priporočajo uporabo domnevno edinstvenega pripomočka za obnovitev HDD Regeneratorja. V drugem primeru lahko preprosto preverite pravilno povezavo vtičev in konektorjev master /slave. Možno je, da tudi samizanke se lahko poškodujejo. Morali bodo, kot se imenuje v elektrotehniki, "klicati".

  Ponastavitev nastavitev BIOS-a in namestitev sveže firmware

  Verjetnost napake Operacijski sistem, ki ga ni mogoče najti zaradi "vzleta" nastavitev primarnega V /I sistema, je precej velik, vendar je zaradi staranja vdelane programske opreme na splošno malo verjeten. Ni vredno odrezati.
  Odpravljanje napake v prvem primeru (tudi če so zgornji parametri spremenjeni v pravilen) lahko poskusite s ponastavitvijo na tovarniško privzete nastavitve BIOS-a. V vsaki spremembi lahko najdete posebno linijo, kot je ponastavitev na privzete vrednosti, privzete nastavitve nalaganja ali kaj takega, ki jo želite uporabiti. Staro strojno programsko opremo, ki lahko včasih prepozna tudi "železne" komponente, lahko zamenjamo s svežo. Vendar je to ločena tema. Poleg tega je sam proces v nevednosti bistva same zadeve bolje ne storiti.

  Obnovitev zagonskega nalagalnika

  Nazadnje, v skoraj vsakem drugem primeru je neuspeh operacijskega sistema, ki ga ni mogoče najti, posledica napake v trdem disku ali sektorju netopirja, ki poškoduje zagonska območja in sam bootloader. Ta težava je rešena le s štirimi glavnimi ukazi, ki so napisani v ukazni vrstici, vendar jo boste morali poklicati samo, ko boste prenesli zunanjo napravo (na primer iz namestitvenega diska, obnovitvenega diska ali njihovih analogov USB). Prosimo, upoštevajte, da standardni sistem za obnovitev sistema, ki je opuščen iz odstranljive naprave, običajno ne zagotavlja ustreznega učinka, zato ga ne smete uporabljati na začetku.
  Sama ukazna konzola povzroči par tipk Shift + F10 ali pa meni obnovitve. Najprej morate preveriti, ali je na trdem disku prišlo do napak, in kot dodatek nastavite atribut samodejnega popravka chkdsk c: /x /f /r (/f /r /x /r /x /f - lahko ga vseeno združite, vloga se ne predvaja. )
  Po tem se zagonski nalagalnik in povezani sektorji posodobijo: bootrec.exe /fixmbr in bootrec.exe /fixboot. Nato lahko poskusite znova zagnati računalnik, vendar odstranite izmenljivi medij. Če se po tem pojavi napaka "Operacijski sistem ni najden", boste v isti ukazni konzoli morali dokončati zagonski nalagalnik, ki ga prepišete s kombinacijo bootrec.exe /rebuildbcd. V skladu z idejo, če je trdi disk res v redu, bo napaka izginila.

  Zaključek

  Zato je treba reči, da so vse zgoraj navedene metode popravljanja napak (preverjene v praksi). Ampak na kakšen način se lahko prijavite? Vse je odvisno od vzroka neuspeha. Vendar je to ponavadi bodisi mehanska poškodba diska in zank, bodisi napačno zaporedje prenosa ali napake, ki so poškodovale zagonski in zagonski sektor.

  Sorodne publikacije