Znaki za ženske igre: Pregled priljubljenih iger, mimo, opisov likov

Kljub dejstvu, da se igralniška industrija v glavnem opira na projekte z moškimi junaki v glavnih vlogah, se ta trend postopoma spreminja v smeri enakosti člankov. Vse več iger začenja predstavljati koncepte z močnimi in zanimivimi ženskami, ki postajajo odlični vzorniki za igralce obeh spolov. Pixel junakinje so bile vedno v industriji, saj so bili le trendi popolnoma drugačni. Redko je bilo mogoče srečati projekt z dobro napisano žensko, ki je bila nekdo več kot samo sodelavec ali lepa slika. Vendar pa "redko" sploh ne pomeni, da ni pozitivnih primerov iz preteklosti. Na srečo so nekateri igrodelovi poskušali svoje protagoniste zaslužiti za svoje junakinje. In mnogi od njih so še vedno standardi! Bralce seznanjamo s seznamom najboljših ženskih likov v igri, ki bi jih morali prebrati vsi samoupravni igralci.


Dampirsha Rhine iz BloodRayne

Prva igra iz našega seznama je imela veliko popularnost v zgodnjih 2000-ih. To je bila ena izmed redkih serij tistega časa, katere glavni protagonist je bila ženska. Vprašanje: Kako v igri poimenovati ženskega lika, katerega naslov je neposreden na krvavi dež? Seveda, Ren (z imenom Rena je v skladu z angleško besedo dež, ki označuje "dež"). Ren je mlada dampirka, ki se bori z drugimi bitji teme in nevarnimi nadnaravnimi bitji. To je zahvaljujoč glavnemu junakuserija iger je pridobila ogromno popularnost in sploh ni čudno.
Ren - dekle je zelo svetlo in opazno, njeno glavno orožje pa sta dve veliki rezili na zapestjih, ki ju dampirska spretno ubije številne nasprotnike. Poleg tega je sposobna uporabljati druge vrste orožja, običajno žetev iz padlih sovražnikov, in je še vedno zelo dobra pri opravljanju različnih akrobatskih trikov. Zahvaljujoč spustu iz Dampirja (polovica vampirja, pol človeka), lahko Ren v bitki uporablja nadnaravne sposobnosti in pije kri, da bi obnovil svoje zdravje.


Boj z zrcalnega roba

Ženski igralniški liki se lahko igralcem pojavijo v različnih žanrskih projektih. Na primer, ogledalo Edge je edinstvena pustolovska akcijska igra, kjer jedro igranja leži v spretnostih glavnega junaka. Mimogrede o tem. Vlogo glavnega protagonista ogledala Edge je podala 24-letna Faith Conors, ki deluje kot nezakonita kurirka v mestni anti-utopični prihodnosti. V svetu iger, preko vseh kanalov komunikacije in sprejemanja kakršnih koli informacij, spremlja državna policija. Edina bolj ali manj varna alternativa so sporočila, ki jih prenašajo posebni kurirji, tako imenovani tekači. Usoda je eden od "ubežnikov". Vsak dan premaguje nevarne poti, ki potekajo skozi najvišje nebotičnike, da bi zagotovili skrito sporočilo od ene stranke do druge. Vera dela "tek" ne samo zato, da bi zaslužila, ampak tudi zato, da bi nasprotovala režimu, ki ga je sovražil, s katerim je povezanpreteklosti.

Keith Archeris Nihče ne živi večno

"Nihče ne živi večno" - to je še ena serija kultnih iger z žensko naravo v glavni vlogi, katere vrh je dosegel vrh na začetku 2000-ih. Zgodba se vrti okrog Kate Archer - mojstrskega vohuna in specialnosti, ki je član posebej tajne organizacije "UNITY". Z delom se Kate pogosto dogaja v različnih eksotičnih krajih sveta in spozna ne najbolj prijetnih ljudi. Njen arzenal je vedno poln smrtonosnih pušk in različnih spyware pripomočkov. Poleg tega ima glavna junakinja odlične sposobnosti prikrivanja in prikrivanja, zato lahko po želji igralec preide skozi katero koli nalogo, ne da bi naredil en sam posnetek.

Victoria iz Still Life

Naslednje so na seznamu detektivskih stilov Still Life - še ena razburljiva igra z glavnim ženskim likom na PC-ju. Zgodba se osredotoča na agenta FBI z imenom Victoria McPherson, ki se ukvarja z najbolj nespodobnimi in krvavimi umori v Chicagu. Obstaja nekaj precej grozovitih prizorov, ki prikazujejo kraje zločina v igri, kot tudi podrobnosti o tem, kako se podrobno preiskujejo serijski umori. Still Life je v prvi vrsti iskanje, kar pomeni, da igralec čaka na veliko zanimivih ugank in ugank. Večina od njih je res zapletena in zanimiva, nekateri pa se morda zdijo malce lahki in se jih dotaknejo ušesa. Ampak to ni grozno, saj so glavne prednosti igre še vedno fascinantna zaplet in glavni protagonist se spominja.

Jadez Beyond Good inZlo

Dogodki naslednje igre z našega seznama iger z glavnim ženskim likom se odvijajo v daljni prihodnosti. Zgodba nas bo pripeljala v oddaljeno prihodnost na nenavadnem planetu Khilya, katerega domačini so ugrabili pošasti podobni tujci, znani kot Duma. Osrednji lik v igri je deklica po imenu Jade. Kot novinarka se odloči, da se bo pridružila lokalnemu uporu, da bi začela lastno preiskavo. Skupaj z Jade, igralci morajo kopati v resnico in ugotoviti, kdo je za vsemi ugrabitvami. Številne fotografije, ki jih lahko naredite med igro, bodo pripomogle k sodelovanju abecede z alfa korpusom, ki je namenjen zaščiti lokalnega prebivalstva.

Alice iz Alice: Madness Returns

V času svojega obstoja je pravljica Lewisa Carola prejela različne prilagoditve, vendar je to igra Alice: Madness Returns - to je nekaj resnično mračno, strašno in noro. Glavni lik, kar je težko uganiti, je sam Alice. Dekleto muči globoko čustveno šok, za katero pogosto uspe prevladati v svetu sanj in zelo nenavadnih fantazij. Tam, v deželi čudežev, se Alice sooča z lokalnim zlom, ki ga bo morala odbiti, sicer lahko zlo uniči vse na svoji poti in absorbira že obupno kraljestvo.

MaxCoolfildis Življenje je čudno

Naslednja igra z žensko osebnostjo v vodilni vlogi so znani igralci nove, sodobne generacije. Izkazalo se je, da se avantura z elementi interaktivnega filma ne bo zdavnaj zgodilaOsvojite srca milijonov igralcev po vsem svetu. Kaj je življenje tako čudno? Seveda, za toplo "svetilko" vzdušje in za pisane znake.
Glavna junakinja zapleta je najstnica Maxine (Max) Colfield. Skupaj s prijateljem Chloe Price postane udeleženec v zelo nenavadnih dogodkih, ki namigujejo na ime same igre. Kot smo že povedali, je Life is Strange interaktivni film, ki v nekaj ločenih epizodah pripoveduje celotno zgodbo. Junaki dogodkov so navadni najstniki, s katerimi ni povsem normalnih dogodkov (in nas ponovno opozori z imenom naslova!). Obstaja umor, ekstravaganca in celo ogromen tornado - na splošno priporočamo igranje čim hitreje.

Bayonetta čarovnica iz Bayonette

Predstavljamo bralce z eno od najboljših in elegantnih slasherjev, ki so pred kratkim postali dostopni na osebnih računalnikih. Njegova glavna junakinja je čarobna čarovnica z imenom Bayonetta. Bayonetta se bori s premetenimi angeli in v bitki uporablja ogromno množico različnih smrtonosnih napadov in pametnih tehnik, ki ji omogočajo, da svoje nasprotnike enakomerno razdeli tako blizu kot tudi na oddaljenih razdaljah. Recimo, da se nobena druga ženska značilnost iger ne more primerjati z Bayonetta v smislu moči in nevarnosti. Mimogrede, za razvoj koreografije in podobe čarovnic se je odzval Hedeki Kamiya, bolj znan kot "oče" kultne serije Devil May Cry.

Ženski liki iz serije Resident Evil

"Očetje zla" je prava zakladnica močnih in očarljivih junakinj. Eden prvih delov serije bi lahko izbrali kot uporabnikglavni protagonist je ženski lik. Ta izbira je bila v središču obeh glavnih zgodb in dodatkov.
Prvotni RE, izdan leta 1996, je omogočil, da je igral za Jill Valentine - pogumni posebni agent iz ekipe S. T. A. S. S. V nadaljevanju glavnega lika enega od scenarijev je bila Claire Redfield, mlajša sestra drugega protagonista serije Chris Redfield. RE 3: Nemesisovi igralci so čakali na novo srečanje z Jill, prijava za RE 4, imenovana SeparateWays, pa je uvedla neobvezno kampanjo z Ado Wong v glavni vlogi. RE Zero lahko neposredno upravljajo dva protagonista; vlogo enega od njih daje Rebecca Chambers - bolničar skupine "Bravo" iz že znanega, nas izločenega S. T. A. S. S. In to ni celoten seznam junakinj, najdenih v epizodi "Očetje zla".

Kate Walker Syberia

"Sibirija" je resnično čudovito iskanje, ki se zaljubi v njegovo edinstveno vzdušje, dotikanje zgodovine in nepozabne junake. V vlogi glavnega protagonista stoji očarljiva Američanka Kate Walker. Gospa Walker prihaja iz Združenih držav v oddaljeno evropsko mesto Valadilen, skrito v Alpah. Kate dobi Kate ne samo tako, ampak v službi. Kot odvetnik velikega newyorškega podjetja je dekle poslano, da podpiše pogodbo o prodaji tovarne mehanskih igrač Voralbergov. Toda ob prihodu se glavna junakinja sooča z nepredvidenimi okoliščinami, ki vodijo v glavno pustolovščino njenega življenja.

Heather Mason iz tihega hriba 3

V tretjem delu kultaZa legendarne igralce Horror Silent Hill je končno prišla priložnost, da je za žensko protagonistko prešla zgodbo o zgodbi. Skrivnostno mesto Silent Hill obišče mlada deklica Heather Mason, ki v resnici ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled.
Glede na zgodbo, Heather postane udeleženka na težkih, groznih in precej tragičnih dogodkih, zakaj se njeno izmerjeno življenje spremeni v neznosno grozo. Da bi ustavila, kaj se dogaja z njeno norostjo, junakinja prispe na Silent Hill. Tukaj je samo nočna mora kraja še težja in bolj realistična, Heather pa se začne učiti novih groznih podrobnosti o svojem pravem izvoru. Silent Hill je resnično edinstveno doživetje, ki ga morate imeti za vsakega oboževalca grozljivk in dobrega pripovedovalca zgodb. Torej, če nekateri naši bralci niso seznanjeni s to serijo, vam priporočamo, da ne odložite potovanja na "Quiet Hill" za dolgo časa in pojdite tja v najkrajšem možnem času!

Lara Croft iz Tomb Raiderja

In dopolni naš trenutni seznam iger, kjer je ženski lik glavni protagonist, kultna serija neustrašnega iztrebljevalca grobnic. Prvi Tomb Raider, eden od ustanoviteljev žanra TPS (tretja strelec), izdan leta 1996. Doživetja očarljive Lady Croft še naprej navdušujejo občudovalce. Kot eden izmed najbolj priljubljenih igralnih franšiz, je Tomb Raider že zdavnaj presegel le igre - zaradi svojih motivov je nastalo veliko število različnih stripov, knjig in filmov. Glavna junakinja je ropar grobnic, aristokrat, pameten človek, lepota in lepa deklica po imenu Lara Croft.V vsaki igri Lara gre na vznemirljivo in nevarno pot, da bi našla izgubljeni zaklad in hkrati rešila ves svet pred kakršno koli grožnjo. Za razliko od starih delov serije, so sodobni upori pokazali, da je gospa Croft bolj živa in "resnična", komu ni drugega trpljenja in napake.

Edinstvene junakinje MMO in RPG

Tudi priložnost za igranje protagonistke-ženske daje vrsto MMO-projektov in veliko sodobnih (in ne zelo) RPG. Glavna značilnost igralnega procesa katerega koli MMO je že zgrajena okoli ustvarjanja lastnega značaja. To pomeni, da uporabnik izbere, kdo bo - moški, ženska ali kakšno drugo neznano bitje. MMO je odlična priložnost za ustvarjanje edinstvenega virtualnega junaka, ki temelji na lastnih standardih. Prilagajanje vpliva na različne elemente igre: od vitezov za ženske znake do najmanjših podrobnosti v videzu, vse je mogoče prilagoditi. V zvezi z RPG tukaj obstajajo izjeme, kot da je zgodovina z že predlaganim značajem, ki je ni mogoče spremeniti niti v spolu niti v glasu. Hkrati pa velika večina RPG-ov še vedno omogoča, da izberejo spol svojega protagonista. Uporabniki lahko prilagodijo različne značilnosti in podrobnosti slike za moške in ženske znake: ime v igri, barvo kože, dirko, barvo las in oči, obliko itd. ženski liki na osebnih računalnikih niso popoln seznam podobnih projektov. Pravzaprav so take igre veliko večje inPreprosto jih ne bi bilo mogoče postaviti v en majhen material. Zato smo se poskušali osredotočiti na najbolj priljubljene projekte, katerih glavna platforma je PC.

Sorodne publikacije