Najboljši CMS za ustvarjanje spletnega mesta: pregled, primerjava in povratne informacije

Kateri motor naj izberem za spletno trgovino? To vprašanje zastavlja večina začetnih podjetnikov. Platforma je toliko, da je včasih težko rešiti. V tem pregledu bodo upoštevani najboljši CMS. Uporabnik bo lahko izbral najprimernejši motor za svoj spletni vir.

Najboljši sistemi CMS

Večina podjetij ponuja spletna mesta na platformah, ki jim olajšajo in olajšajo delo. Pogosto ti motorji ne izpolnjujejo zahtev kupcev. Da ne bi naleteli na omejitve platforme, morate poznati najboljši CMS za ustvarjanje spletnega mesta. Izbira pravega motorja zagotavlja uspeh spletnega vira. Obstajata 2 kategoriji platform: komercialni in brezplačni izdelki.


Prva vrsta motorja je bila ustvarjena z namenom pridobitve dobička od prodaje licenc in dodatkov. Ti sistemi vodijo do kakovosti dela in priljubljenosti. Plačajo se praktično vsi koristni moduli. Podjetniki si ne morejo vedno privoščiti nakupa najboljšega CMS-a na komercialni osnovi. Za njih so nastali prosti motorji.

Sistem "1С-Bitrix"

Ta platforma je najboljši CMS za spletno trgovino. Zakaj je postala tako priljubljena? Motor deluje z veliko bazo 1C. Po želji lahko uporabnik konfigurira bonus programe za kupce in določi različne stopnje za pravne osebe. Platforma se uporablja za ustvarjanje velikih portalov, informacijskih virov in storitev druge usmeritve. Mesta, ki so izdelana na tem CMS-u, so označenamed drugimi spletnimi stranmi kakovost dela, veliko število dodatnih modulov, zanesljiva zaščita pred napadi hekerjev in zmožnost distribucije pravic med več administratorji. Sistem zahteva veliko naložb. Zato je priporočljivo uporabljati platformo "1С-Bitrix" izključno za ustvarjanje velikih projektov.


Magento

Ta sistem je najboljši CMS za spletno trgovino med brezplačnimi izdelki. Ta motor je ustvaril več kot 150 tisoč spletnih mest na internetu. Platforma je na voljo v treh izdajah. Izdaja Skupnosti je brezplačna. Skrbniška plošča je zelo priročna. Če želite, lahko razlikujete pravice uporabnikov. Vmesnik v ruskem jeziku. Odgovore na nastajajoča vprašanja lahko najdete v skupnosti razvijalcev. Uporabnik ima možnosti za izdelavo podrobnih poročil in dodajanje kuponov popustu. Stranka lahko dela z bazo 1С. Blago se uvaža v Yandex.Market. Na voljo so različni filtri izdelkov. Če želite, lahko kupcem pošljete oglasna sporočila in povežete družbena omrežja. Razvijalci ponujajo strankam, da ustvarijo affiliate program za svojo spletno trgovino. Skrbnik lahko upravlja več projektov z enega računa.

Slabosti podjetja Magento

Slabosti vključujejo pomanjkanje povezovanja z ruskimi plačilnimi sistemi in storitvami dostave. Ta problem je mogoče rešiti z namestitvijo plačanih modulov in urejanjem obstoječih. Ko zaženete spletno trgovino, boste morali uporabljati storitve izkušenega programerja.
Motor porabi veliko količino strežniških virov. Platformo je treba uporabljati samo za ustvarjanje velikih spletnih trgovin. Moduli za e-trgovino so plačljivi. Stroški nekaterih od njih so zelo napihnjeni.

Joomla

Platforma se uvršča na tretje mesto na lestvici. Izdelek je kakovostne izvedbe. Če uporabnik išče najboljši CMS motor, mora biti pozoren na Joomlo. Odjemalec lahko poveča velik komplet orodij s pomočjo dodatnih modulov in vtičnikov. Zagotavlja visoko raven varnosti storitev. Uporabnik ima možnosti za povezovanje večupravniških pooblaščencev administratorjev in ločitev pravic moderatorja. Spreminjanje videza mesta se izvede s končano predlogo iz velikega imenika. Če želite, lahko ustvarite individualno postavitev. Mnogi kupci menijo, da je to najboljši CMS za trgovino, saj vam omogoča, da prilagodite veliko elementov. Mesta na tem motorju imajo prilagodljivo strukturo.

Dodatne komponente za Joomla

Razvijalci nenehno objavljajo posodobitve. Sprva je bila platforma ustvarjena za korporativne spletne vire, bloge, vizitke. Zdaj motor deluje s spletnimi trgovinami in družabnimi platformami. Za dodajanje izdelkov na spletno mesto morate prenesti dodatno komponento. Najpogostejši so skripti VirtueMart in JoomShopping. Po potrebi se namestijo dodatni moduli. Uporabite VirtueMart, lahko uporabnik dokonča integracijo mesta z bazo 1C, poveže priljubljene plačilne sisteme, implementiraKonfigurirajte uvozno /izvozne izdelke. Dodatna komponenta je primerna za zagon malih in srednje velikih spletnih trgovin. VirtueMart se ne uporablja za ustvarjanje velikih portalov, saj nima potrebnih funkcij in ustreznega varnostnega sistema.

Drupal

Ta platforma se osredotoča na prefinjene spletne strani in profesionalne programerje. Delo s programsko opremo zahteva izkušnje in ustrezno usposabljanje. Sistem je sinhroniziran s partnerskimi spletnimi mesti. Uporabnik lahko izbere kratke naslove, uporabi tematske predloge, ustvari spletne vire s podobnimi postavkami (ena uporabniška baza). Funkcija prevajanja je na voljo v več jezikih.
Motor je primeren za velike spletne trgovine in skupnosti. V drugih primerih stroški ne bodo upravičeni. Za delo s platformo morate namestiti Ubercart. Ta dodatek se praktično ne razlikuje od skripta VirtueMart. Najboljši brezplačni CMS Magento in Joomla sta se uvrstila na prvo mesto na lestvici le zato, ker sta malo bolj pogosta in manj zahtevna za obvladovanje in izboljšanje kot Drupal.

MODX

Ta platforma lahko deluje na skoraj vseh strežnikih in sodeluje z različnimi brskalniki. Programska oprema je licencirana. Motor se uporablja pri ustvarjanju strani drugačne orientacije. Platforma je tudi platforma za razvoj aplikacij. To ni zahtevno za strežniške vire. Namestitev in konfiguracija motorja ne bo delovala. Pomanjkljivosti vključujejo nizko razširjenost v državah SND in pomanjkanje potrebnihfunkcij za zagon popolne spletne trgovine na teh ozemljih. Veliko uporabnikov opozarja, da pri delu z motorjem obstajajo težave z varnostjo spletnih virov.

OpenCart

Komercialni ali popolnoma brezplačen CMS - kar je bolje? Platforma OpenCart je primer, kako lahko prosto distribuirana programska oprema oddaja najzahtevnejša pričakovanja strank. Ta motor je najprimernejša rešitev za majhne projekte. Platformo je enostavno nastaviti in konfigurirati. Motor ne zahteva strežniških virov. Z velikim številom modulov lahko dodate spletno trgovino s praktično vsemi potrebnimi funkcijami. Razvijalci iz rusko govoreče skupnosti bodo pomagali rešiti vsa vprašanja, ki so se pojavila. Če želite, lahko uporabite vgrajeni namestitveni modul. Sprva platforma ni bila usmerjena na trg CIS. Sedaj lahko najdete sklop z dodatno funkcionalnostjo. Razvijalci so posodobili svoje načine plačila in dostave, dodali različne filtre. Najbolj priljubljene zbirke vključujejo ocStore in MaxyStore. Stranka lahko vedno ustvari svojo različico potrebnih dodatkov. Uporabnik ima možnost usmerjanja ključnih besed in meta oznak za vsak izdelek posebej. Slabosti vključujejo sistem visi na veliko število izdelkov, kot tudi visoki stroški več modulov.

PrestaShop

Razvijalci so razvili to platformo leta 2007. Motor je primeren za majhne in srednje velike spletne trgovine. Tako kot OpenCart ima platforma PrestaShop veliko funkcionalnosti. Za deloRuski plačilni sistemi bodo morali dodati dodatne module. Motor ni povsem zahteven za strežniške vire. V letu 2011 je bila PrestaShop priznana kot najboljša brezplačna e-trgovina. Za razliko od OpenCart, motor nima uradne podpore razvijalcem. Zato dodatni moduli niso toliko, kot bi želeli uporabniki. Osnovna različica platforme uporablja več sredstev kot OpenCart. Stroški dodatnih modulov so precej nižji kot pri Magentu.

UMI.CMS

Platforma je prilagodljiva in stroškovno učinkovita. Stranka lahko izbere jezik za delo, določi teme predloge in sledi vrsti statističnih podatkov s povprečnim čekom.

WordPress

Za nadaljevanje teme "najboljši CMS" je treba omeniti motor. Platforma je enostavna, jasna, a hkrati funkcionalna. Za delo z motorjem ne potrebujete tehničnega znanja. Preprost vmesnik bodo zadovoljili tudi strokovnjaki. Odgovore na vprašanja, ki jih lahko najdete v priročniku. Platforma je bila ustvarjena za spletne dnevnike, vire novic in druge portale, kjer morate hitro dodati informacije. Vtičnike za razširitev funkcionalnosti lahko kupite po dostopni ceni. Razvijalci ponujajo več kot 10 dodatnih komponent za ustvarjanje spletne trgovine za WordPress. Najbolj priljubljen je vtičnik WooCommerce. Zagon celotne spletne trgovine na njeni bazi je zelo težaven. Dodate lahko do 100 neobnovljenih kartic izdelka. Platformo je enostavno naučiti. Sistem je primeren za začetnikena blogu WordPress. Med pomanjkljivostmi je pomanjkanje integracije z 1C, ruskimi plačilnimi sistemi in storitvami dostave. Ko je plugin nameščen, lahko pride do konflikta vzorca.

NetCat

Platforma omogoča razvoj portala v mobilni različici. Podprta je prilagodljiva zasnova. Najboljši CMS bi moral imeti dobro funkcionalnost za promocijo iskalnikov in integracijo spletnih strani s koristnimi storitvami. Ta motor izpolnjuje vse zahteve. Vmesnik je intuitiven. Platforma deluje z 1C osnovnim in elektronskim plačilnim sistemom. Pri delu s platformo ni potrebno uporabljati kompleksnih tehnoloških rešitev. Vmesnik lahko razdelimo na dva dela: za uporabnike in razvijalce.

HostCMS

Motor ni zahteven za gostovanje in strežnike. Ta platforma je najboljši CMS za SEO. Uporabnik ima možnosti za ustvarjanje kratkih naslovov strani, navodila za metaoznake itd. Motor odlično deluje z visoko prometnimi spletnimi viri. Platforma deluje s sistemom 1S. Strošek licence je 6 tisoč rubljev. Naročnik prejme dovolj funkcionalno platformo z možnostjo razširitve funkcionalnosti z namestitvijo dodatnih modulov.

CS-Cart

Pri izbiri najboljšega CMS-a mnogi uporabniki upoštevajo prednosti tega motorja. Ustvarjalci programske opreme strankam ponujajo široko paleto orodij. Za platformo je značilna primerna organizacija internetnega marketinga, dobra oblika dela z naročili, SEO optimizacija virov, integracija z 1C instoritev «Yandex.Market». Uporabnik ima možnosti za ustvarjanje prilagodljivega oblikovanja in enostavno dodajanje materiala.

Amiro.CMS

Ta platforma se imenuje univerzalna. Motor je primeren za ustvarjanje strokovnih virov različnih stopenj kompleksnosti. Razvijalci ponujajo več kot 60 dodatnih modulov, ki razširjajo funkcionalnost. Uporabnik lahko zažene kakovostno spletno stran skoraj vseh vrst smeri.

LPgenerator

Spletni generator spletnih strani je odlična rešitev za začetnike in strokovnjake. Na osnovi motorja lahko ustvarite vizitko spletnega mesta ali majhno trgovino. Nekateri uporabniki preprosto dodajo materiale za predstavitev izdelka /storitve. Stranke lahko uporabljajo priročen urejevalnik in več sto modelov v LPStore. Uporabnik ima možnosti za povezovanje nove domene in sinhronizacijo spletnega mesta z uporabnimi storitvami. Če želite, lahko svoje modele reciklirate. Razvijalci nudijo tudi orodja za SEO optimizacijo.

Sorodne publikacije