Kaj je ogledalo? Funkcije

Kaj je zrcalno mesto? Delni ali polni dvojnik. Koncept je znan tudi webmasters, se uporablja za različne namene, vključno z varnostjo, spremembo virov in optimizacijo.

Kaj je

Delni ali popolni dvojnik internetnega vira je ogledalo spletnega mesta. Kaj je "ogledalo", kakšen je njegov pomen? Pod to pomeni prisotnost dveh različic mesta: z "www" in brez njega. Iskalniki menijo, da sta različici različni, tudi če so naslovi enaki. Ko bo spletno mesto ustvarjeno, bo imelo dva naslova. Izgleda takole: www.free.ru in free.ru. Za odstranitev dvojnika je potrebno lepljenje domene. Zrcalo se prav tako šteje za domeno, povezano z glavno različico spletnega mesta (ko je glavni naslov povezan z "novim").V tem primeru postane ena domena glavna, ogledalo pa preusmeri uporabnika na glavni vir. Ogledalo spletnega mesta se imenuje tudi njegov delni ali polni izvod, ki ima svojo domeno in se fizično nahaja na drugem strežniku. Na primer, delovno ogledalo spletnega mesta "Fonbet" je bilo blokirano v skladu z zahtevami zakonodaje RF, vendar so obiskovalci zainteresirani vedeti, kako se prijaviti na ta vir. Pomoč pri tej kopiji.

Namen

Kaj je ogledalo mesta in zakaj je ustvarjeno? Pogost vzrok za ustvarjanje je želja ali potreba po prehodu na dobro domeno. V ta namen je nova lepljena na že obstoječe, prva domena pa je glavna stvar. Ta postopek ne vpliva na promet, prisotnost in redno bralstvo.Ustvarite ogledalo pogosto z združitvijo podjetij, ki imajo svoje spletno mesto na spletu. Ustvarite ga in rezervirajte podobne ali ciljne naslove. Promocija virov v različnih državah, varnost, odstranitev iz filtra - vse to ustvarja potrebo po ustvarjanju zrcalne kopije. Resen primer je ogledalo spletne strani "Fonbet", katerega glavni vir je blokiran.Načelo dela

Kaj je zrcalno mesto, ki smo ga že ugotovili, kako pa deluje? Po eni strani so potrebna podvojena spletna mesta, če je bil dostop do virov zaradi kakršnega koli razloga omejen. Po drugi strani kopiranje negativno vpliva na optimizacijo (SEO). Iskalnik ne bi smel indeksirati dvojnikov, ampak samo glavno mesto. Če želite ustvariti kopijo zrcala, lahko uporabite poseben program. Prenesite ga brezplačno in dobite dostop do vsebine s strežnika. Če uporabnik ustvari kopijo spletnega mesta, ga je treba redno posodabljati, sicer ga iskalnik ne bo več indeksiral. Kopija spletnega mesta bo priljubljena, če bo optimizirana, kot v primeru delujočega zrcalnega spletnega mesta "Phonbet".

Lastnosti

Delovno ogledalo mesta je kopiranje (delno ali polno). Med strokovnjaki se pojem "ogledalo" uporablja v več kontekstih, zato ima različne pomene.
 • Dvojno različico mesta, za katero se uporabljajo črke "www". Če, na primer, namesto www.13star.ru napišite v iskalni niz 13star.ru, bo iskalnik upošteval, da sta ta dva naslova različna, vendar podobna po vsebini. Zato jih je treba združiti (držati skupaj)za pravilno optimizacijo.
 • Mirror copy predstavlja drugo domeno, pritrjeno na glavno mesto. V tem primeru se dva naslova združita v eno vsebino. Prikazali bodo kopijo glavnega vira, ne glede na to, katera domena bo glavna: stara ali nova. Kopijo lahko shranite na drug strežnik. Na primer, delo brskalnikov "Google" in "Yandex" menijo, ogledala polna kopij, če mesta sovpadajo vsebine na različnih naslovih.
 • Ogledalo spletnega mesta "Vonbet" (pisarna za knjiženje) - ena od možnosti za dostop do nje. Večina kopij je blokiranih zaradi povečanih pravil za spletne igre na srečo. Vendar pa je veliko igralcev zanima, kako priti na "Phonbet". V ta namen je bilo ustvarjenih več ogledal. Z vsako novo blokado se ustvarijo dodatna ogledala, kjer lahko obiskovalec stavi. Podjetje je ustvarilo mrežo zrcalnih spletnih mest. Imajo povezavo za preusmeritev. Ko obiskovalec klikne nanj, se odpre nova delovna stena strani "Vonbet".

  Kako narediti

  Za stabilno delovanje vira se ustvari novo ogledalo. Takšno kopiranje pogosto uporabljajo priljubljena spletna mesta, če želijo povečati prisotnost. Funkcija je, da bodo na več strežnikih. Poleg tega, zrcaljenje daje drugo življenje vira, če je pod "Yandex" filter. Če želite ustvariti zrcalo, uporabite kratko navodilo:
 • registrirajte drugo domeno;
 • med registracijo navediteDNS strežniki;
 • odpre nadzorno ploščo gostovanja;
 • Pojdite v razdelek "Spletno gostovanje" - "Spletna mesta" - "Ime izvornega mesta" - "Sinonim";
 • Kot sinonimsko ime domene navedite z ali brez www;
 • ko se pojavi zeleno opozorilo o vključitvi podpore DNS - strinjam se;
 • Prenos domene traja osem ur.
 • Dober primer kopiranja je delovno ogledalo spletnega mesta "Vonbet".

  Sorodne publikacije