Roman Bellik: Znak GTA 4

Konec aprila 2018 je bil četrti del GTA star 10 let. Nekoč je postala prelomnica za celotno franšizo. To se je zgodilo ne samo zaradi uporabe novega, bolj tehnološkega motorja. Razlog za to je, da je bil največji del pozornosti razvijalcev namenjen zgodbi. Zahvaljujoč mu, so številni mrzli in kritiki serije spremenili svoj odnos do nje. Za razliko od preteklih iger so se avtorji odločili, da zgodbo naredijo resnejšo in bolj realistično, bolj dovršeno delajo na značaju junakov in njihovega odnosa. Vendar pa RockStar ne bi bil, če bi pozabili na humor. Njegov glavni vir je torej satirični bratranec protagonist - Roman (v izvirniku Roman Bellic).


Spoznavanje

Prvič se boste srečali že na samem začetku igre. Glede na zaplet se protagonist, priseljenec iz Srbije, odloči preseliti v ZDA, kjer misli, da ga bo obdržal dokaj bogat bratranec z lepim domom, avtomobili in poslom, ki ga je opisal v pismih. Vendar, ko je prišel z ladje, mora Niko počakati. In končno, po nekaj urah se na pomolu pojavi stari taksi. In za volanom je isti Roman Bellik iz GTA 4.

Biografija

Roman je rojen v Jugoslaviji. Leta 1998, ko je bil star 21 let, se je preselil v mesto Liberty City in želel doseči iste "ameriške sanje". V pismih bratrancu pravi, da ima razkošno nastanitev, 4 kopalnice s hidromasažno funkcijo, 15 športnih avtomobilov in izpolnjujetakoj z dvema dekleti.


V resnici je roman razkril lastnik majhnega taksija, ki se imenuje Express Car Service in živi v majhnem stanovanju s ščurki v lokalni alternativi Brighton Beachu. Istočasno ima Roman Bellik deklico Mellori. Mimogrede, pogosto boste morali pomagati pri različnih vprašanjih glede skrbi za njo.
Na primer:
 • , da jo pripelje s svojim dekletom na zadeve;
 • Vzemite prstan iz goreče hiše.
 • Trenutno stanje

  Na začetku zgodbe igre ne boste le ugotovili, da je Roman Bellik precej slab, ampak tudi, da ima veliko dolgov, potrebnih za porabo za igre na srečo. Eden od tistih, ki so mu dali denar, je ruska mafijaša Vladimir Glebov. Med igralci je znan po nesmrtni šali "Zakaj jesti zelje, ko je krompir?". Po nekaj časa po tem, ko glavni protagonist ugotovi dolgove, Vlad nima veliko časa za življenje.
  Vendar ne gre za to.

  Kje drugje se pojavi?

  Poleg glavne zgodbe "GTA 4" je v prilogah Roman Bellik. Njihov seznam je naslednji:
 • addon Izgubljeni in prekleti;
 • Balada Gay Tonyja.
 • Niko, to je tvoj bratranec!

  Verjetno najbolj priljubljena fraza iz te igre. Še bolj slavna od vladarske anekdote. Prej je bilo že omenjeno, da so razvijalci veliko pozornosti namenili sistemu odnosov med liki v GTA IV. In pohodništvo v različnih ustanovah z znanci tega dokazila. Vendar pa je najbolj neprijetna stvar pri tej funkciji GTA 4 - Roman Bellik. Celotna šala je, da pogosto kliče največneprimeren trenutek Na primer, ko je Nico na nalogi ali v središču zasledovanja, se skuša skriti pred policijo. En uporabnik YouTuba je celo pesem posnel.
  Kljub temu je vredno omeniti kraje, kjer se spuščate, da bi spremenili raven odnosa z bratrancem in se zabavali:
 • Obiščite restavracijo s hitro prehrano Burger Shot, ki bo povečala raven romanske romance za 7%.
 • Pijače v barih. To bo povečalo stopnjo sočutja za 5%. Priporočljivo je, da ga obiščete na prvem mestu! Igranje za pijanca, ki poskuša priti do avtomobila pod kriki rimskega, ki ga je pobral, neprecenljivo (kot pri Red Dead Redemption).
 • Da bi povečali sočutje vašega bratranca, Rima Bellika, lahko obiščete striptiz klub. Stopnja spremembe je 8%
 • Lahko se tudi igrate pikado. To bo dvignilo sočutje za 4%.
 • Treba je omeniti eno koristno točko. Takoj, ko povečate stopnjo simpatije na 60%, boste prejeli poseben bonus - možnost uporabe brezplačnega taksija iz rimskega taksija.

  Dogodki dogodkov

  Med igro bo moral Nico rešiti svojega bratranca, ki bi želel vrniti dolg ali samo sovražnike protagonista. Na splošno lahko preprosto navedete vsako situacijo. Prvi od teh je na samem začetku. Glavni protagonist pride v rimsko pisarno in se neposredno predstavi z predstavniki albanske mafije. Tokrat se vse konča z majhnim pogromom.
  Naprej zV določenih okoliščinah ste seznanjeni s punco dekleta, Romanom Michelom. In tukaj pride prva izbira. Albanci pridejo do bratranca natanko v času, ko novi poznanik vabi na srečanje. Zdaj obstajata dve možnosti.

  Dobri bratranec

  Namesto, da bi potoval do dekleta, greš na rimsko. Ko ste potovali, najdete naslednjo sliko: Albanci so na športno igrišče napolnili vašega "žalostnega dolžnika". Protagonist pošlje vsaka napadalca na nokat (s tem na roko v roko) in skupaj z bratrancem naleti na enega izmed vrhov albanske mafije. Posledično obstaja ena težava.

  Naj razume sam.

  Odločite se, da boste sprejeli Michelov predlog, ignorirate poziv za pomoč in ugotovite, da je bratranec v bolnišnici. Kot rezultat, čez nekaj časa Nico ponovno prejme klic za pomoč. Toda tokrat ni mogoče prezreti, in zgodba, ki je bila omenjena prej, se ponavlja. Zdaj pa nazaj na dogodke. Roman Bellik se zaveda, da se njegova punca Mallory skrivoma sreča z Vladom Glebom. Prestrašen zaradi tega dejstva, Nico pride iz mafije. Kar vodi do nastanka rimskega paranoida. Precej pošteno. Oba bratranca sta kasneje ukradena po ukazu vodje mafije Faustine - Michael Faustina.
  Posledično mora protagonist opraviti različne naloge novega vodje.

  Brez spojlerjev

  Potem je veliko dogodkov, ki lahko razkrijejo zelo pomembne podrobnosti ploskve. Seveda ni preveč resnih, kot je požar v prvemstanovanje in prehod na nov del zemljevida. Ampak še vedno je skrajnost zelo strašen spojler. Edina stvar za povedati je, da imate zelo pomembno izbiro.

  Zanimivo na koncu

  Treba je omeniti nekaj zanimivih podrobnosti, povezanih s tem značajem.
 • V letih bivanja v Združenih državah je Roman resno pozabil svoj materni jezik. Najprej to sam omenja. Vendar pa se v eni od prizorov zgodi naslednja situacija. Niko sreča bratranca v srbščini. Odgovarja: "Kaj je Emm?"
 • Domnevajo, da je najljubša radijska postaja Roman v igri The Vibe 98.8. Če na skupnem potovanju skupaj z bratrancem to vključite, bo slednji zelo zadovoljen, če bo reagiral pozitivno.
 • Igra ima eno zanimivo lastnost. Po vsakem skupnem potovanju z Romanom ga morate odpeljati domov. Če pa se na vhodu v destinacijo prevaža na označevalnik, se bo zgodilo naslednje: potniška vrata bodo blokirana. V tem primeru bo bratranec udaril protagonista in se pritožil, da je to njegovo vozilo, nato pa se premakne na voznikov sedež. In ko bo tam ostalo nekaj trenutkov, bo avto zapustil.
 • Če se na prijateljskem srečanju poskuša znebiti Rimljana (za sesanje avtomobila, utopitev v prevozu, streljanje z lanserjem granat), bo poklical s prošnjo, naj ga odpelje iz bolnišnice.
 • Leta 2012 so številne izdaje naredile enako napako, ko so imenovale Rima za brata brata protagonista in ne za bratranca.
 • Ime romunskega taksija je omenjeno v petem delu igre. Junak, ki se je spomnil podjetjaimenuje najhujšo taksi službo v zgodovini.
 • Druga objava iz nove igre. V petem delu GTA so skrite lopute pod vodo. Iz enega od njih ugasne Morseova koda. Po dekodiranju mu je uspelo dobiti frazo: "Hej, nikoli ne kliči. Ali gremo na bowling?" To se sklicuje na Roman Bellique.
 • Sorodne publikacije