Najboljši programi za pretakanje na "Utube"

KiberSport je že dolgo prenehal biti eksotična destinacija: ljudje so razumeli, sprejeli in občudovalci tega dodajajo vsak dan. Na različnih pomembnih dogodkih v eni ali drugi disciplini nagradni skladi dosežejo mejo v milijonih dolarjev, kar že veliko pove.

Kibernetske govorice se ukvarjajo s pretakanjem, da bi delile svoje izkušnje z občinstvom (in zaslužile denar), kar pomeni, da prenašajo igre /zabavo na specializirane portale in storitve, kot sta Twitch ali Utuba, kjer lahko vsakdo vidi in pasivno sodelovati v ljubljeni igri.


Pretakanje je zelo pogosta med igralci iger, danes pa se celo majhni igralec poskuša o svojih dosežkih povedati drugim podobno mislečim ljudem z uporabo takšnih portalov. O delu z "Yutubom" je prav to, o čemer bomo razpravljali v našem članku. Torej, poglejmo, kateri programi so potrebni za pretakanje na "Utube" in kaj naj bo pozorno najprej pri izbiri takšne programske opreme. Vse spodaj opisane pripomočke je enostavno najti na uradnih virih razvijalcev, kot tudi na specializiranih spletnih mestih in forumih. Tam je praviloma veliko izobraževalnih gradiv v besedilnih ali video formatih, zato ne bi smelo biti težav z namestitvijo in začetkom dela.

Tehnični del

Programi za pretakanje na Utube, tako kot drugi pripomočki, nalagajo procesor in "jedo" RAM, zato morajo tisti, ki želijo to opraviti, skrbeti za tehnično komponento.


Za normalno delovanje takšne programske opreme, kot tudi za nemoteno oddajanje, potrebujete vsaj 8 GB RAM-a, dobro grafično kartico 8-10 tisoč rubljev in stabilen internetni kanal z nizkim pingom. Ko gre za intenzivne igre z močno grafičnim delom, je mogoče minimalne sistemske zahteve, navedene na pokrovu izdelka, varno pomnožiti z eno in pol. To je, recimo, grafična kartica GeForce GTX 750Ti in 4 GB RAM-a, zato potrebujete nekaj od GTX 1050Ti in 6 GB RAM-a. Na primer, če imate v računalniku stabilen 60-80 FPS, potem ko ste zagnali program Utube (Windows 7 8 ali 10), ta številka pade na 40–60 FPS. Torej se prepričajte, da imate ta trenutek v mislih, preden začnete sevati. V nasprotnem primeru bodo vaši gledalci videli nenehno zaostajajočo sliko in bodo šli na tekmece. Potem si poglejmo najboljše programe za pretakanje v Utube.

OBS Studio

Eden izmed najbolj priljubljenih programov za oddajanje na večjih portalih. Soft že ima osnovni nabor nastavitev (prednastavitev) za storitve "Twitch" in "Utoub" vključno. Funkcionalnost ponuja tudi popolnoma nov nadgradni program za Donat na potoku "Utub", ki se odlikuje po enostavnosti in udobju.
Utility omogoča pretakanje videoposnetkov iz računalnika s pomočjo lastnih strežnikov. OBS ima široko funkcionalnost in precej podroben vmesnik. Na voljo je podpora za hotkeys za večjo udobje in zmožnost zapisovanja vaših tokov v lokalni repozitorij.

Značilnosti programske opreme

Program za tokV podjetju Utube, OBS Studio shrani video tokove v več formatih - kot so MP4 MKV, FLV in MOV, zato ne bi smelo biti težav pri branju ali sinhronizaciji z drugimi napravami. Sam vmesnik je intuitiven in ga lahko obvlada tudi novinec. Prav tako ne bo presenetljivo, da ima OBS Studio možnost namestiti vtičnike drugih ponudnikov. Na primer, če potrebujete program za goljufanje gledalcev v toku "Yutub", lahko uporabite amaterske sklope. Najnovejši v širokem asortimanu so predstavljeni na forumih in virih. Poleg tega je programska oprema popolnoma brezplačna in ne tako zahtevna za sistemske vire, kot drug konkurenčni brat, zato program tiho preide na srednje močne računalnike. Brezplačna licenca, seveda, pomeni oglaševanje, vendar slednja ni tako agresivna, kot jo vidimo pri drugih podobnih izdelkih.

XSplit Broadcaster

Še en zelo zmogljiv program za pretakanje na "Utube" in druge storitve. Programska oprema je funkcionalno podobna prejšnjemu anketirancu, hkrati pa se razlikuje po prisotnosti nekaterih zanimivih možnosti za pretočno oddajanje.
Prvič, to je podpora več hitrem portalu hkrati. To pomeni, da lahko enako uspešno oddajate tako "Utube" in "Twiche", in takoj in brez kakršne koli razlike v osebju. Tudi v uporabnem arsenalu obstaja veliko učinkov prekrivanja na video in fantastičen nabor klepetalnice.

Posebne značilnosti pripomočka

V zvezi z enostavnostjo uporabe, nato v tem programu za tok o problemih "Utube"Ni: celotna funkcionalnost je intuitivna in ne povzroča nepotrebnih vprašanj. In če se ta še vedno pojavi, se interpretativni mojster-pomočnik ne izgubi v kotih programske opreme. Program je dober, toda ena žlica katrana, še posebej za domače zastavice, je strošek licence. Cena oznako za največjo različico niha nekje v znamki 15 tisoč rubljev. Če govorite od časa do časa, je smiselno vzeti amatersko licenco z nekaj omejitvami, ki bodo stale dvakrat ceneje. No, lahko poskusite izdelek brezplačno, vendar v podjetju s številnimi oglasi, kot so vodni žig v toku ali pomanjkanje klepeta.

FFsplit

Kljub temu, da ima ta program za pretakanje na "Utube" skromne velikosti, funkcionalnosti programa ni mogoče imenovati omejeno. Osnovna različica vključuje vse prednastavitve za priljubljene storitve in Utub, vključno z, tako da lahko začnete ravnanje takoj po namestitvi izdelka in brez dodatnih obremenitev.
Funkcionalnost se je razlikovala po prisotnosti interpretabilnega snemalnika, zmožnosti vsiljevanja besedila, fotografije ali celotne konzole na videu, pa tudi podrobne statistike vaših tokov, ki vam omogočajo sledenje obiskovalcem, klepet in sliko na izhodu. Med slabostmi pripomočka, uporabniki opazijo preveč zmedeno vmesnik in težko zaznati menija veje. Tudi program shrani vaše oddaje v samo enem formatu - FLV, ki za dobro polovico strime ni zelo primeren. Poleg tega namestitev programa traja zelo dolgo (mojster preveri nekajrazpoložljivosti in celovitosti vseh knjižnic DirectX), sam namestitveni program pa ni preveden v ruski jezik. No, kot med je tu popolnoma brezplačna licenca za distribucijo, brez namigovanja o oglaševanju, in zavidljivo funkcionalno za tovrstne izdelke.

GeForce Experience

To je zanimiv in bogat program za pretakanje iger in drugih pretočnih aplikacij. Izdelek je označen z blagovno znamko, tako da lahko delate z njim le, če imate nameščeno "zeleno" (GeForce) kartico, vendar z "rdečo" (Radeon), žal ne bo izklopljena.
Programska oprema ima dobre osnovne prednastavitve za oddajanje na Utube, Twitch in Facebook Live. In za vsako storitev lahko popolnoma spremenite nastavitve in jih prilagodite posebej za sebe. Lahko govorite samo za en vir, tako resni tračni pogoni, ki želijo pokriti več storitev, je bolje ostati na zgornjih predlogih. Med drugimi koristmi uporabnost ni vredno omeniti relativno majhno obremenitev kode na sistemu in široko podporo vročih tipk. Kot žlico katrana je pomanjkanje sposobnosti govoriti na lastne vire in željo po video adapterjih.

Wirecast

Ta programska oprema se pogosto uporablja v telekomunikacijski industriji, ko je treba obdelati poročilo s prizora. Torej obstaja dobra osnovna zaloga programa in s preostalimi igrami se šteje odlično. V bistvu je Wirecast močan studio za organizacijo oddaj.
Utility daje uporabniku možnost dela z velikim številom virov signalov, med katerimi so lahko tudiposebno opremo, kot so kamere in druge profesionalne zunanje naprave. Tako je tukaj lahko enostavno uporabljati kromatico in druge učinke na video tok, kot tudi določiti parametre slike na izhodu za vsak vir.

Značilnosti programa

Z eno besedo imamo cel kompleks za oddajanje vsega in vsega, tako da je vrednost izdelka ustrezna - približno 30 tisoč rubljev za osnovni komplet. Razširjena različica programa bo stala kar 60 tisoč evrov, slednja pa je značilna širša podpora zunanjega obrobja in ima funkcionalno nameščanje tabel na tok, kar močno poenostavi nadaljnjo obdelavo videa. Ta programska oprema očitno ni za začetnike in ljubitelje, zato se raje preizkusijo v pripomočkih, kot sta FFsplit ali OBS Studio. Še posebej, ker je programski vmesnik zasnovan za dobro usposobljeno osebo in obstaja veliko preprostih nasvetov, ki jih tam ne najdete. Prav tako je treba opozoriti, da je programska oprema izjemno zahtevna za sistemske vire računalnika, zato tudi na povprečnih strojih, ki jih poganjajo, nima smisla: potrebujete zmogljiv procesor, vrhunsko grafično kartico in 16 GB RAM-a, skupaj s kapacitivnim in shustry (SSD) ) Trdi disk.

Sorodne publikacije