Motorno kolo "Kawasaki Nindza 1000": fotografija, specifikacije

Nedavno je eden od voditeljev v industriji motornih vozil Kawasaki v Kölnu Intermot dobesedno izstrelil pištolo celotnega arzenala in predstavil več novih izdelkov naenkrat, od katerih je bil vsak zanimiv in koristen. Pomembna značilnost je, da številna podjetja prikazujejo izključne modele, ki niso namenjeni splošni javnosti. Za razliko od svojih konkurentov, Kawasaki proizvaja resnično priljubljena motorna kolesa, ki so cenovno ugodna in niso slabša od specifikacij (in nekoliko boljša od analogov). Kawasaki Ninja 1000 je eden najsvetlejših predstavnikov Kawasakijeve palete.

Motorno kolo ni za vsakogar

V nasprotju z navedenim, da podjetje proizvaja ljudska motorna kolesa, Kawasaki Ninja 1000 ni na vseh ramenih. Do 160 km /h na merilniku hitrosti, da bi pogledal prazno - puščica se dvigne tako hitro, da se ne spremlja. Plus, 13 konjskih moči do črede, ki je bila pred nadgradnjo modela, razprši kolo v samo nekaj trenutkih. 210 kilometrov na uro - in to samo pri drugem prenosu.

"Kawasaki Ninja 1000" je prvi "liter" iz celotnega hleva "zelen". Prvo kolo je bilo izdano leta 2009 kot zamenjava za Kawasaki Ninja ZX9R. V bistvu je to rezultat hitre dirke do popolnosti. Kaj lahko rečemo o tej zgodbi? Prvič, samo to, da je to motorno kolo namenjeno tistim, ki so samozavestno sedeli v sedlu, ne potegne ročaja plina ob prvi priložnosti in strogo nadzoruje vedenje svojega konja na cesti.

FolkMisel

Malo verjetno je, da bo eden od lastnikov hitrega in močnega "Kawasaki Ninja 1000", ki opisuje svojega konja, uporabil epitehe iz kategorije "mirno", "uravnoteženo", "vedro" in "tiho". Najverjetneje bo to samo eksplozija čustev z izraznim besediščem in nekaj klicajev. Nekdo je bil zelo uspešen glede modela iz leta 2004: "Ta motor je ustvarjen samo za nenormalne ljudi. "Kawasaki Ninja 1000" nikomur ne daje nasprotnikovega udarca - natančno in nemudoma udari. "

Kljub temu je v samo nekaj letih ZX-10R postal izjemno priljubljen model, ki je bil poln izkušenih in povsem "zelenih" kolesarjev. Dinamično futuristično oblikovanje, poenostavljeno telo in dostojne tehnične lastnosti - vse to je predpogoj za popularizacijo tega modela.

Moč in največja hitrost "Kawasaki Ninja 1000"

Štirivaljni motor z zmogljivostjo 998 cm 3 ustvarja moč 175 litrov. ki je dosežena pri 11700 vrt /min. Številke izgledajo zelo lepo, še posebej, če menite, da teža motornega kolesa ni zelo velika - samo 170 kg. Ampak to ni šokantno. Presenetljivo je, kako Kawasaki Ninja ZX-10R razvija to moč. Da bi si ga lahko res zamislili, je dovolj, da si predstavljate naslednje: predstavljiva restavracija, kupec naroči natakarja, ki se hrani v plemiški jarebici in steklenico vrhunskega vina. Garson namesto daja posodo na zlati pladenj, okrašen z bujnim zelenjem in jabolčnimi jabolki, v obrazovi osebi vrže prepelico in steklenico obreže okoli glave. ZX-10R bo razvil svojo moč.
Leta 2006 je bil predstavljen posodobljen model, ki je postal mehkejši in skladnejši. Čeprav je verjetno v tem primeru novost izgledala kot slab tiger po tedenski dolgi jogurt. "Kava" je ostala ostra in prodorna. Toda ob izboljšanju drugih kazalnikov - povečana stabilnost motornega kolesa pri visoki hitrosti in sekundarnih cestah. Poleg tega se je pojavila ohlalnik za krmiljenje Ohlins, kar je zelo dobro za lastnike. Navsezadnje je bil prvi na seznamu potrebnih nakupov. Razvijalci trdijo, da je motorno kolo "Kawasaki Ninja 1000" zelo prijazno. Ali lahko ta izjava velja, če ZX-10R pride v položaj Power Wheelie na tretjem prenosu pri srednjih vrtljajih? Naj ostane na njihovi vesti.

Prizadevanje za najboljše

Izkušeni piloti so še vedno opazili izboljšanje na bolje. In vse zato, ker razvijalci niso povečali moč motorja, ampak šel na drugačen način - so začeli "vlak" nebrzdano moč "Kavi". Eksplozivni značaj motorja prvega modela je precej zapletel postopek pilotiranja, ki se je še posebej občutil na vogalih. Zadnje kolo lahko zlahka odtrgate z močnim padcem plina. Tudi zdrsna sklopka, ki je bila nameščena v standardni konfiguraciji, ni veliko prihranila situacije. Pregled "Kawasaki Ninja 1000" v letu 2009, vam omogoča, da vidite vse inovacije z lastnimi očmi.

V tem primeru bi lahko položaj popravil le zmerno težek vztrajnik, ročična gred in izboljšan sistem vbrizgavanja. Posledično se je vrednost povečalanavor v srednjem območju vrtenja. Moč in navor sta začela postopoma naraščati, brez ostrih izborov in histeric. Tako je pilot lahko varno odvije ročaj plina na turnu, brez strahu pred okvaro zadnjega kolesa. Mimogrede, težki vztrajnik je olajšal postopek zaviranja z motorjem.

Vzmetni zavorni sistem

Za model iz leta 2006 je značilno izboljšano vzmetenje, zaradi česar kolo ne zaustavi le gladkih prog, temveč tudi ceste drugega reda z luknjami, grbinami in brezna. Prejšnja različica v takih pogojih bi lahko prehitevala resen strah (kot da motor še ni naredil!). Sprednje 4-batne čeljusti, ki dobesedno ugrabijo na dva diska s premerom 300 mm, so učinkovitejše, čeprav zahtevajo uporabo nesmrtonosne sile. Zadnje zavore se odzivajo na željo pilota. Namestitev ojačanih zavornih cevi v tem času je seveda optimalna rešitev za ta model. Posodobljen model je pridobil akutni rep, pod katerim je uspešno vozil dvojni izpuh. Mimogrede, to ni imelo velikega vpliva na turbulenco modela.
Razmeroma majhni žarometi z lečami "sluzastih" oblik in močnim dovodom zraka, ki lahko sesajo vrano, so imeli rad vsi tisti, ki so menili, da je prvi model preveč preprost in neobičajen. Privlačen poudarek je bila zadnja zavorna luč na LED in smernih kazalnikih.

Specifikacije "Kawasaki Ninja 1000" 2008

To je točno to, kar potrebujete. Podjetje je leta 2008 predstavilo resnično dobronamerno Kawasaki ZX-10R. Ta model se je pojaviltako karizmatična in za razliko od svojih predhodnikov, da je na prvi pogled ni mogoče pripisati drugim konjem iz hlevov Ninja. Torej z vidika obnašanja na cesti je bilo popolnoma drugačno kolo. Šasija z odlično povratno informacijo in praktično žensko občutljivostjo, ergonomsko pristajanje pilota, posebna ugnezdenja na rezervoarju, kar je zelo priročno pri vožnji - in to še ni popoln seznam prijetnih presenečenj. Nova "Kawasaki Ninja 1000", katere specifikacije si zaslužijo posebno pozornost, je nova zasnova vzmetnih vilic z spodnjimi vzmetmi in popolnoma potopljena v olje, pri čemer se zadnje dušilke lahko prilagodijo različnim hitrostim.

Pustitev Honda Fireblade v prahu

Pri dirkah v Katarju je bil skupaj s Kawasaki ZX-10R predstavljen še en super-bike Honda Fireblade 2007. Kljub temu je "kava" dvignila svojega tekmeca in pustila neznanega Blada za seboj. To še posebej velja za tahometer - gre samo za prečkanje cenjene meje, saj se zeleni žrebec hitro premika naprej, hitro se obrne na točko na obzorju. Odlična zasluga v tem, seveda, pripada motorju. Vendar pa obstaja še en "vendar" - poseben sistem oprijema koles s cesto, ki se imenuje KIMS (Kawasaki sistem za upravljanje vžiga). Smiselno je obiti vse tržne lupine in pojasniti načelo delovanja s preprostimi besedami. Možno je takoj opaziti, da to ni neposredno oprijem koles s cesto - za to ni dovolj posebnih senzorjev hitrosti koles. Poleg tega bo motorno kolo potisnite vse enako. In zadnje kolo boNosite z ostrim padcem plina na zavojih. In lahko odletite z avtoceste pri visoki hitrosti. Vse to pa se izogne ​​z edinstvenim sistemom Kawasaki Ignition Management System, ki si zasluži posebno pozornost.

KIMS

Sistem deluje na naslednji način: računalnik spremlja odčitke neposredno iz vseh senzorjev in jih združi v eno sliko. To se zgodi vsakih 200. sekundo. Zaradi prejetih informacij računalnik prejme informacije o tem, kaj se trenutno dogaja na cesti. Sistem pravzaprav napoveduje nadaljnje pilotsko obnašanje. Delovanje računalnika na vozilu je namenjeno pripravi motornega kolesa za nadaljnje spremembe. Če pilot želi zdrsniti - bo to naredilo kolo. To pomeni naslednje: če na izhodu iz strmega in ozkega zavoja ob prvem prenosu dobite vozovnico za razstavo, med katero motorno kolo pade na stran, motorist pa katapultira neposredno v bolnišnico z zlomom medenice. Da bi se temu izognili, moramo razumeti, da je polni plin naročilo za motorno kolo, da aktivira vso svojo moč in moč. Eksperiment s sistemom sklopk ni vreden - to je pravica profesionalnih dirkačev, v katerih je zavarovana peta točka, za podvodnike pa posebna pot z odporno proti udarcem ograji.

Običajne "rane"

Pri nakupu modelov iz leta 2003-2004 je treba skrbno pregledati vsak centimeter okvirja. Prvi modeli so pogosto dali razpoke v šive. Kawasaki ZX-10R 2003-2005 ne uživa v vožnji v hladnem obdobju. Kapriciozne dame kažejo značaj s pomočjo zavornega sistema -skoraj povsem spremeniti, če greste na vožnjo pri nizkih temperaturah. Prvi modeli "Kawasaki Ninja" (1000 kock) so se slabo razlikovali - lak je uspel vzpenjati skupaj z nalepko ali etiketo. Sčasoma so bila ta vprašanja popravljena. Sedaj posodobljeni modeli lahko zadovoljijo popolno delo motorja in relativno mirno obnašanje na cestah. Včasih motoristi v enem glasu pravijo, da trenutna "Kava" ni "krožnik" modelov, ki so bili izdani v 90-ih.

Motorcycle Mean Green

Fotografija "Kawasaki Ninja 1000" je zgovoren dokaz, kako dober je koncept oblikovanja. Slab pogled in agresiven oris - dovolj, da si predstavljate, kaj se dogaja v srcu basne. In tam - neverjetno močan motor, ki je bil v prvem modelu samo divji, že drugič je postal bolj skladen, v poznejših spremembah pa - poslušen, a še vedno "izjemno močan" motor. Kawasaki Ninja ZX10R je popolnoma primeren za vsakodnevno delovanje. Res je, da začne prevarati na prepogostem jahanju na cestah drugega reda.

Koliko je zdaj "liter"?

Modele 2004-2005 v zelo dobrem stanju lahko kupite za 6-7 tisoč dolarjev. Konji malo mlajši bodo prihodnjemu lastniku stali okoli 10.000 dolarjev. Seveda bo šestletni Kawasaki Ninja ZX-10R stala vsaj 14 tisoč enot. Cena je odvisna od stanja motornega kolesa in njegove kilometrine. Potencialni kolesar bi moral razumeti, da je nakup ZX-10R za vožnjo v trgovini za kruh podoben nakupu 50-kubičnega skuterja zaokrog svetovnega potovanja. Preden vzamete sumljivo poceni kolo, si ga oglejte za skrito videokamero, ki vzame smešno zgodbo o naivnem motoristu. To je vse, kar morate vedeti o močni, divji in agresivni Kawasaki Ninji. Upamo, da bo vsak sproščeni model našel svojega lastnika z glavo in zavarovano peto točko.

Sorodne publikacije