Motorno kolo Kawasaki Ninja 600 (Kawasaki Ninja): specifikacije, opis, pregledi

Poleg civilnih motornih koles je japonski proizvajalec Kawasaki izdelal športne modele. Eden od njih je motorno kolo "Kawasaki Ninja 600", ki naj bi se udeležilo obročnih dirk. Ta model je bil izdelan od leta 1985 do 1995. Avto ima vse značilnosti dirkalnega avtomobila. Motor, ki je nameščen na motornem kolesu in so ga razvili japonski inženirji, lahko razvije hitrost do 280 kilometrov na uro. Model ima izjemne tehnične lastnosti. Poglejmo jih.

Tekmovalci

Japonski inženirji so se odločili ustvariti kolo, ki bi lahko imelo resnično zmožnost sprinta. Potem je prišlo do velike konkurence med proizvajalci dirkalnih in športnih motornih koles.
Čeprav je japonska blagovna znamka Kawasaki najbolj prevladujoči proizvajalec, je italijanska družba "Aprilia Tuno" ali Nemci iz BMW, ki so bili motorji z dvema cilindroma, dihali v ozadje za Japonce. Slednji je imel v primernem trenutku premoženje, da dvakrat poveča hitrost.

Zmanjšanje mase

In zdaj, leta 1985, se na svetlobi pojavi "Kawasaki Ninja 600", katere tehnične značilnosti so zdaj precej visoke. Začetna faza del je bila precej uspešna, oblikovalci pa so že čakali na zmago. Toda, ko so se prve kopije dobro pokazale na progi, je postalo jasno, da je model nekoliko pretežek na maso v zavojih in strmih zavojih. Za tekmovalno opremo je to resna pomanjkljivost.
Inženirji nisoustavi tekočo linijo in hkrati sodeluje pri razvoju programa, ki postopoma zmanjšuje težo avtomobila. Hkrati so skušali težišče avtomobila postaviti čim nižje. Rezultati so bili opazni takoj. Uspelo nam je zmanjšati naloženo težo s 190 kg na 180 kg. Motorno kolo je dobilo to manevrsko sposobnost, ki mu je manjkalo. Toda to se ni končalo. Poleg tega, da so inženirji znižali težo, so se izboljšali. Model je imel tako odzivnost krmiljenja, ki je bil le lahka oprema do 125 kubičnih /cm. Torej, iz toka industrijske montaže začel iti "Kawasaki Ninja 600" prve generacije, ki bi lahko zagotovo zagotovili zmago v konkurenci. Toda to ni bilo dovolj za inženirske enote in še naprej so izboljševale delovanje motornega kolesa.

Opis modela

Pri izdelavi tega avtomobila so japonski inženirji dobro delali in sestavljali stroj, ki v veliki meri združuje in dopolnjuje ogromno moč in izjemno okretnost. Na račun motorja prostornine 06 litrov je to kolo sposobno razviti izjemno hitrost: "Kawasaki Ninja 600" se lahko hitro pospeši na 280 km /h. Zahvaljujoč svoji majhni teži se dobro upravlja in zlahka premaga tudi najbolj zapletene obrate. Ta model temelji na "Ninja ZX-6RR", ki je prejel ne samo idealno maso in dobro hitrost, ampak tudi druge osnovne parametre. Okvir dirkalnega avtomobila je ustvarjen čim bolj harmonično - tukaj je togi pristanek in precej prilagodljiv nadzor. Zaradi značilnostiOblika na začetku zavoja lahko opazuje absolutno sinhronizacijo z volanom. Da bi ustvarili takšno ravnotežje, japonski inženirji natančno in skrbno izračunali lokacijo nihala, kot tudi položaj motorja.
Okvir je sestavni del. Ta funkcija vam omogoča, da večjo težo premaknete enakomerno, hkrati pa dosežete največjo hitrost. V zvezi z elektrarno "Kawasaki Ninja 600", potem lahko ločite zdrsa sklopko kot glavni vidik oblikovanja. V trenutku ostrega trzaja na obratu se pilot morda ne boji padanja.

Vzmetenje je prilagojeno vrsti ceste, po kateri bo morala potovati japonska hitra pošast. Vključene so tudi zelo močne zavore in športno pristanek.

Oblikovanje

Motocikl Kawasaki Ninja 600 je poleg tehničnih lastnosti impresiven tudi z zunanjimi podatki. Seveda je stil popolnoma športen. Prva stvar, ki se takoj spusti na videz - je sprednja optika visoke svetlosti. Poleg tega je športni stil dopolnjen s sistemom zajemanja zraka - nahaja se v sredini sprednjega dela.
Sprednja vrv je opremljena s smernimi kazalci. Prednje krilo se razlikuje aerodinamično. Kar se tiče zadnjih smernikov, so majhni, v obliki stožca. Zadnjo svetilko so že namestili japonski LED.
Na armaturni plošči, ki je prav tako izdelana v športni dirki, lahko vidite indikatorje prestav, merilnik hitrosti, tahometer, termometer.Tudi za udobje voznika na armaturni plošči je ura in štoparica. Za nadzor stanja glavnih komponent motorja na plošči so indikatorji luči. Izpušni sistem je izdelan iz nerjavečega jekla. Elemente športnega stila si lahko ogledate na potniških stojnicah.

Navodilo

"Kawasaki Ninja" (600 kock) ima zelo drzno in agresivno zasnovo. Njegova teža se je zmanjšala, dolžina izpušne cevi pa se je skrajšala. Oblikovanje okvirja je bilo večkrat spremenjeno in nadgrajeno. Kar se tiče motorja, je bil tudi večkrat spremenjen.

Največje ravnovesje motorja omogoča veliko boljši prenos moči v različnih načinih delovanja in pri različnih hitrostih. Ni treba posebej poudarjati, da je enota izdelana samo za tekmovanja. To pravijo najnovejši deli opreme. Torej so nekateri elementi motorja izdelani iz magnezijeve zlitine. To pozitivno vpliva na težo enote.
Zaradi edinstvene zasnove, ki so jo razvili najboljši inženirji, lahko kolesar z visokimi hitrostmi zlahka premaga obrate in zavoje kakršne koli kompleksnosti. Motocikel Kawasaki Ninja 600 se hitro odzove na reakcijo. To je posledica popolnega ravnovesja med togostjo okvirja in značilnostmi vzmetenja. Zasnova uporablja najnovejšo nastavljivo vilico in posebno montažno loputo. Visokozmogljive radialne zavorne čeljusti, skupaj s sklopko za zdrs, poenostavljajo postopek vožnje te dvokolesne pošasti.

Specifikacije motornega kolesa

Enota ima digitalno armaturno ploščo. Z močjo 128 konjskih moči razvije maksimalno hitrost 280 kilometrov na uro. Navor motorja je 67 Nm pri 13500 vrtljajih na minuto (motor je zelo močan). V tem primeru je poraba goriva do 6 litrov na 100 kilometrov. Rezervoar za gorivo ima prostornino 18 litrov. Nevihta brez dolivanja goriva - 300 kilometrov. Motor se zažene z zaganjalnikom. Kot pogonska enota se uporablja štiritaktni motor. Sprednji zavorni sistem je opremljen z dvema diskoma. V zadnjem vzmetenju je nameščen samo en amortizer za olajšanje teže. Motorni motor deluje v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Konstrukcija škatle je kaseta, ki jo preklopi nožni mehanizem. Grip sistem - multidisk, drsni.
Vzmetenje uporablja mehanizme s povečanimi gibi. Tako je sprednja vožnja predstavljena z vilicami teleskopskega sistema povratka s standardnim vzletom. Zadnje vzmetenje je nihalo s hidravličnim blažilnikom in vzmeti, katerega naloga je pogasiti nihanja. Kot je navedeno v pregledih, je motorno kolo zelo togo. Toda ravno zaradi tega je zadovoljen s svojo vodljivostjo in okretnostjo. Visokohitrostna enota ni primerna za neravne ceste. Njen element je ring dirke. Tukaj Japonci razkrivajo svoj polni potencial.

Stroški

Model cene "Kawasaki Ninja 600" je leto izdaje in tudi tehnično stanje. V povprečju na vzorecv dobrem stanju zahtevajo od 100 do 300 tisoč rubljev. Novi motocikel sodobne generacije bo stala 615 tisoč rubljev.
Pri nakupu starih modelov je pomembno opraviti temeljit pregled "Kawasaki Ninja 600". Navsezadnje je življenjska doba motorja morda že na robu.

Pregledi lastnikov

Lastniki takih motornih koles so profesionalni športniki, ki radi vozijo po avtocestah ali tekmovalcih v obliki zvonjenja. Tako prvi kot drugi govorita o "Kawasakiju", ki je dovolj vzvišen. Zmogljiv motor vam omogoča, da pospešite avto na 100 km v 36 sekundah. Kolo se dobro obnaša na zavojih. Krmiljenje je precej predvidljivo. Zavore so tudi zelo učinkovite.

Zaključek

Nihče ni mogel ponoviti možnosti te basne. In vsi tisti, ki so potovali po njem, trdijo, da potencial motornega kolesa ni v celoti izveden. "Kawasaki Ninja 600" je prava legenda v motošportu.

Sorodne publikacije