Kako deluje primerjalnik napetosti?

Naprava za primerjavo napetosti je precej zanimiva naprava. Kako deluje? Kaj lahko počne s svojimi funkcijami? Nihče ne more omeniti njihovega pomembnega pomena pri številnih gospodinjskih aparatih, ki so v vsaki hiši številni.

Splošne informacije

Za upravljanje elektronskih vezij se uporablja veliko število različnih naprav. Omogočajo prilagajanje vej in tonov. Če želite primerjati dva različna impulza, uporabite primerjalnik. Kaj predstavlja? Napetostni primerjalnik - naprava, ki primerja dve različni napetosti in toka in na podlagi podatkov proizvaja končni signal moči. S svojo pomočjo pokaže višjo pridobljeno vrednost in pokaže razmerje med prejetimi parametri. Naprava ima dva analogna vhodna priključka, ki lahko obdelujejo negativni in pozitivni signal. Prav tako imajo, kot ADC, en binarni digitalni izhod. Na čem temelji njeno delovanje? Za zagotovitev dela je vedno ustvarjen primerjalni tranzistor napetosti.


Kaj se uporablja v sodobnem času

Prvič, široko uporabljani integrirani primerjalniki napetosti. V skladu z značilnostmi njihovega dela so jih imenovali hitri. Zahtevajo diferenčno napetost v določenem območju, ki je veliko nižja od napetosti v napajalniku. Takšne naprave niso dopuščale prisotnosti zunanjih signalov, ki bi presegli uveljavljene okvire. SodobnaAnalogno-digitalni primerjalnik napetosti ima tranzistorski vhod. Praviloma potencialni signal za to ne sme presegati vrednosti iz člena 03. Pogosto lahko najdete primerjalnik napetosti na mikrokrmilniku. V takih primerih se uporabljajo izdelki podjetij Microchip in Atmel. V primeru, da se morate ukvarjati s stereokomparatorjem (imenovani so tudi ultra hitri primerjalniki), zahtevani prag ne presega vrednosti 02 Art. Treba je opozoriti, da je vrednost uporabljenega območja omejena s specifično vhodno napetostjo.


In vse to?

Seveda, ne! Na operacijskem ojačevalniku je tudi primerjalnik napetosti. Predstavlja napravo, katere razlika med vhodno in visoko impedanco signala je zelo subtilna. Zaradi tega se uporabljajo v primerih, ko je potrebno zagotoviti delovanje vezij z majhno napetostjo. Naprave, ki uporabljajo operacijske ojačevalnike, se pogosto imenujejo primerjalni video-spektralni primerjalnik. Teoretično lahko deluje v konfiguraciji, kjer je odprta zanka (to pomeni, da ni negativnih povratnih informacij). Naprava v takih primerih se uporablja kot primerjalnik z nizko produktivnostjo.

Katere so slabosti primerjalnih naprav z operacijskimi ojačevalniki

Imajo naslednje negativne trenutke:
 • Da, njihov glavni namen je delo v linijskem načinu, kadar ni negativnih povratnih informacij. Tudi njihova značilnost je precej pomemben način okrevanja.
 • Skoraj vse delujeOjačevalniki so notranji kompenzacijski kondenzatorji, ki pri generiranju visokofrekvenčnih signalov omejujejo stopnjo povečanja izhodne napetosti. Zato uporaba takšnih tokokrogov vodi do rahle zakasnitve impulza.
 • In končno, primerjalnik nima notranje histereze.
 • Zaradi navedenih pomanjkljivosti uporaba naprav za krmiljenje različnih vezij pogosto odpravlja različne ojačevalnike. Edina izjema je uporaba generatorja.

  Uporaba

  Delo napetostnega primerjalnika se pogosto uporablja med proizvodnimi procesi, kjer je omejena izhodna napetost. Vendar pa je tudi potrebno, da dobro komunicira z digitalno logiko. Zato jih lahko pogosto najdemo v različnih toplotnih napravah. Kot primer lahko nastavite temperaturni rele, termostat itd. Uporabijo se lahko tudi za primerjavo signalov in uporov za naprave, kot so stabilizator, časovnik in podobno. V potrošniških napravah vsebujejo skoraj vsak čip. Primerjalno napetost najdete v mikrovalovni pečici, pečici in mnogih drugih sodobnih modelih tehnologije.

  Kako deluje

  Pojdimo vse do logične "fikcije" te naprave. Torej najprej prejmete analogni signal na pozitivnem vhodu. Imenuje se nesmiselno. Potem ga prenesemo do izhoda. Imenuje se invertibilen in lahko pošilja dva različna polarna analogna signala. Kaj določa "sprejeta" rešitev naprave? Predpostavimo, da je analogni vhod večji izhod. VV tem primeru bomo prejeli logično enoto. Predpostavimo, da bo odprt kolektor tranzistorja vklopljen ali pa bo izdelano drugo delovanje z drugim elementom vezja. In začela bo opravljati funkcije, ki so ji dodeljene. Če je analogni izhod večji od vhoda, naprava deluje v načinu logične ničle in nič se ne zgodi. V takih primerih igra pomembno vlogo referenčna napetost primerjalnika.

  In malo več o strukturi

  Bodimo pozorni na dvo-pragovne in fazne primerjave. Pri njihovi uporabi skoraj vedno delo temelji na vplivu na vhode v logičnih vezjih. In njihovo delovanje je odvisno od ravni napajanja. Lahko rečemo, da so to precej posebni elementi prehoda signala iz analogne v digitalno obliko. Zaradi tega ne morete določiti negotovosti izhodov signala. Zakaj? Dejstvo je, da lahko primerjalnik vedno zagotovi nekakšno zajemanje histerezne zanke.

  Uporaba

  Oglejmo podrobneje, kje in kako se uporabljajo. Torej, v mnogih stavbah je napetost primerjalnik za raven baterije na laptop ali telefon, uteži, senzorji napetosti. Z njimi se lahko srečate v različnih integriranih vezjih, kjer se uporabljajo za nadzor vhodnih impulzov. To podpira povezavo med virom signala in ciljem. Pogosto se uporablja Schimmerjev primerjalni regulator (flip-flop). Ta pomembna prednost je sposobnost za delo v večkanalnem načinu, kadar je primerljivaZnatno število signalov. Zagotavlja precej široko funkcionalnost (v primerjavi s standardnimi primerjalniki). Te naprave se uporabljajo tudi za vizualno določanje stanja obdelane površine. Za te namene se za grobost uporabi primerjalnik.

  Programiranje

  Primerjalniki se uporabljajo kot del električnega tokokroga PWM. Ampak ne samo. Uporabljajo se lahko tudi za pisanje posameznih programov ali njihovih komponent. Da, pogosto se uporabljajo za ustvarjanje zbirk java. Kaj je potrebno za to? Tukaj je majhen seznam odgovorov:
 • Najprej morate skrbeti za razvojno okolje. Lahko priporočamo, da bodite pozorni na Maven. Ustvari projekt v njem in za to so izbrani potrebni elementi.
 • Nato namestite dodatne pripomočke in začnite ustvarjati novo datoteko. Ne pozabite, da je prekinitev postopka nesprejemljiva. Priporočljivo je tudi, da ga obdržite med delom na vseh stopnjah dela.
 • Ko je vse pripravljeno, morate nastaviti potrebne nastavitve.
 • Nato morate ustvariti razred, ki bo uporabljen za preverjanje podatkov, kakor tudi njihovo distribucijo za zahtevane pomnilniške celice. Razred se uporablja tudi za razvrščanje določenih podatkov o določenih parametrih in, če je potrebno, za njihovo zaščito.
 • Kako izbrati napravo pri nakupu

  Nakup pripravljenega primerjalnika je možen v vsaki radijski trgovini. Cena za to bo odvisna od zahtev. Najprej se morate odločitiimenovanje naprave. Potem je treba pozornost posvetiti trenutku, kot je število kanalov. Prav tako morate pazljivo pregledati napravo za prisotnost zunanjih poškodb. Da, lahko trpi med prevozom ali pa je bil slabo izveden.

  Kako preveriti delovanje napetostnega primerjalnika

  Številni začetniki radijskih operaterjev imajo pogosto vprašanje, ali naj uporabijo napravo ali ne. Za to vam ni treba imeti nobenega kompleksnega vezja ali naprave. Dovolj je, da uporabite voltmeter. Istočasno se na vhode uporablja vhodna napetost in ugotovi se, ali deluje ali ne. Prav tako je treba upoštevati, da naprave pogosto vsebujejo izhodni tranzistor. V njih zbiralec in emiter kot "visi v zraku". Zato je potrebno zagotoviti ustrezno povezavo. V tem primeru se vhodna napetost uporabi za inverzni vhod.

  Zaključek

  Tu je bila obravnavana napetostna primerjava. Ta uporabna naprava bo zagotovila delo za veliko število različnih naprav. Primerjalno orodje vam bo omogočilo ustvarjanje številnih različnih shem in močno razširilo področje delovanja radioamaterja. Ne sme se omejiti na obstoječi razvoj. V tem primeru se morate naučiti, kako zagotoviti delo primerjalnika z drugimi elementi.

  Sorodne publikacije