Vrste prenosnih računalnikov, funkcije, funkcije in nasveti za izbiro

Koliko proizvajalcev tablet in pametnih telefonov ne bi napovedalo smrti prenosnih računalnikov, vendar še vedno živijo in se še naprej hitro razvijajo v tehničnem smislu. Kar zadeva prodajo, je to tudi dobro, in če sodimo po statističnih podatkih, je ta segment stabilen. To pomeni, da ljudje tako kot pred nekaj leti kupujejo vse vrste prenosnih računalnikov, vendar mirno in brez razburjenja. Slednje je bolj očitno v segmentu pametnih telefonov, vsi prenosniki pa so tihi, izmerjeni in stabilni. Kljub takšni tišini in zmožnosti temeljitega premisleka o izbiri, proučevanju pregledov in ocen, mnogi potrošniki postavljajo bolj splošna vprašanja: kakšni so prenosni računalniki ali kateri tip je boljši od drugega in zakaj. Zaznano z več globalnimi merili, lahko že poiščete podrobnosti.


Poskusimo ugotoviti, kakšne vrste prenosnih računalnikov obstajajo, na kaj morate biti pozorni, preden kupite napravo in katere proizvajalce je bolje, da ostanejo v enem ali drugem primeru. Začeli bomo z opisom situacije okoli priljubljenih blagovnih znamk in bomo nadaljevali z glavnimi vrstami naprav.

Proizvajalci

Obstajajo številna sporna vprašanja v zvezi z izbiro blagovne znamke, vendar se praktično vsi potrošniki strinjajo, da se je treba ustaviti ob dokazanem času proizvajalca in tistih, za katere je proizvodnja prenosnih računalnikov glavna vrsta poslovanja, in za to polne transportne naprave. vrstice.
Seznam priljubljenih in preverjenih blagovnih znamk izgleda takole:
 • Lenovo;
 • HP;
 • Dell;
 • "Aser";
 • "Asus";
 • MSI;
 • Apple.
 • Kar se tiče najnovejšega proizvajalca, so vse vrste prenosnih računalnikov Apple ločene, saj se ne razlikujejo le po kakovosti modelov in razpoložljivosti lastnega operacijskega sistema, ampak tudi po neverjetno visokih cenah. Po analogiji med tehničnimi značilnostmi naprav iz zgoraj omenjenih podjetij in napravami "jabolka" lahko rečemo, da v slednjem primeru za blagovno znamko plača dobro polovico stroškov, ne pa delne kakovosti.


  Razmere na trgu računalniške tehnologije

  Ob upoštevanju mnenja potrošnikov in statistike neodvisnih pregledovalcev je jasno, da so bile dobesedno vse vrste prenosnih računalnikov "Asus" najboljše razmerje med ceno in donosom. To pomeni, da v tem primeru uporabnik plača točno tisto, kar prejme. Medtem ko se mnogi potrošniki pritožujejo nad že tako frustrirajučo klasično zasnovo večine modelov podjetja, ni nobenih pregledov o nepotrebnih visokokakovostnih napravah. Tako so skoraj vse vrste prenosnih računalnikov Asus odlično ravnotežje v ceni in kakovosti. Naprave "Lenovo" in "Aser" so bile vedno označene kot zelo produktivne in zato upravičujejo njihovo ceno. Seveda, pametni prenosniki s precej ustrezno vrednostjo - le izgovor za potrošnika, vendar pa ni vse tako rožnato, kot se zdi na prvi pogled. Skoraj vse vrste prenosnih računalnikov "Aser" in "Lenovo" niso zelo ugodne ocene o kakovosti montaže. Če ne upoštevate vodilnih modelov in drugih premium razreda, potem zanesljivost naprav podjetij, natančnokot tudi njihova pričakovana življenjska doba, nekoliko nižja od drugih znanih blagovnih znamk. Tako lahko rečemo, da praktično vse vrste prenosnih računalnikov Acer in Lenovo niso namenjene za potovanja in resne teste, večinoma pa so to "domače" naprave.
  MSI in Dell prav tako naletita na težave, vendar pri uporabnikih ni bilo izrazitih napak. Treba je omeniti izdelke podjetja Hewlett Packard. Tiste vrste prenosnih računalnikov HP, ki se nahajajo v premium segmentu, so se odlično pokazale v vseh pogledih: tehnična komponenta je dobra, stroški pa so bolj ali manj sprejemljivi.
  Vendar pa pregledi modelov iz proračuna in kategorij s srednjimi cenami še zdaleč niso najboljši. Vtis je, da podjetje računa samo na premijski segment, naprave pa za druge, manj plemenite kategorije, kar se imenuje. Torej, za nekatere poceni vrste prenosnih računalnikov HP, morate skrbno paziti in z večjim deležem skepticizma, ne da bi iskali blagovno znamko. Kar se tiče drugih proizvajalcev, se tukaj uporablja predvsem načelo loterije. To pomeni, da je treba značilnosti vsakega modela skrbno pretehtati in analizirati ter ga primerjati z napravami iz zgoraj navedenih blagovnih znamk. Na primer, nekateri modeli in celo celotne vrste prenosnih računalnikov Samsung so lahko popolnoma uravnoteženi glede cene in kakovosti. Vendar je to bolj izjema kot pravilo. Zato je za naprave, tudi od uglednih, vendar uspešnih na drugem področju podjetij, vredno pozornosti.
  Nato preberite glavne vrste zvezkov, ki jih lahko najdete na trguračunalniška tehnologija.

  Netbook

  To so majhne naprave, ki jih odlikuje njihova kompaktnost in enostavna uporaba. Ta vrsta prenosnega računalnika (slika spodaj) je primerljiva z veliko tableto, ki je sestavljena iz tipkovnice. Zaradi visokih, v primerjavi z istimi tabletami, stroškov netbookov je nizko povpraševanje med navadnimi uporabniki.
  V zvezi s specifikacijami je ta vrsta prenosnika omejena z zaslonom velikosti 125 palcev in vmesnim kompletom čipov. Seveda, resne igrače za igranje na netbook ne more iti ven, vendar on ni namenjen za to. Glavna prednost takšnih pripomočkov je mobilnost, enostavnost uporabe in dolgo življenjsko dobo baterije. Slednje je doseženo na račun skromnega procesorja in iste grafične kartice. Glavni potrošniki te vrste zvezkov so študenti, dekleta in poslovneži. To pomeni, da so uporabniki, ki jih zanima kakovost gospodinjstva: napisati predavanje, sedeti v družabnih omrežjih ali brskati s statistiko zalog. Cene za model se začnejo z oznako 15.000 rubljev.

  Začetna raven

  Tukaj imamo najcenejše in povprečne prenosne računalnike. Zgoraj opisane blagovne znamke raje obidejo stranko in dobra polovica proizvajalcev ni dobro znanih ali splošno znanih podjetij.

  Začetna raven - samo v primeru, ko je beseda "Slabo plača dvakrat" resnična kot še nikoli prej. Če prihranite 15-20% denarja in ne kupite običajne naprave, tvegate, da boste dobili veliko težav, pri čemer je dobra polovica kritičnih in zagotovljena nizka kakovostizdelkov. V tem segmentu gre vse v dobesedni meri za vse: povprečen zaslon, zmogljivost je še en čas nižji od tistega v tablicah, sam primer pa se zruši in se zlomi pri šivih. Seveda se lahko v tem utoru srečate z bolj ali manj smiselnim zvezkom, toda tukaj vam bo pomagalo le veliko sreče in preučevanje povratnih informacij na vseh modelih, tukaj pa jih je veliko. Najpomembnejši dejavnik, ki prispeva k nakupu prenosnih računalnikov, je potrošnik z zelo omejenim proračunom in ljubitelji tveganih poskusov. Cena se bo začela z oznako 9.000 rubljev.

  Proračunski modeli

  To je množični segment in večina čarovnikov skuša predstaviti svoj model za vzorčenje peresa. Proračunski prenosni računalniki so večinoma tihi, saj tam ni ničesar hrupa. Kljub temu je zmogljivost naprav opazno več kot isti netbooki.
  Proračunski modeli so zasnovani za opravljanje enostavnih domačih in pisarniških opravil. Nekatere naprave so dražje za obvladovanje resnih iger, tudi pri minimalnih grafičnih prednastavitvah. Iz tega sledi druga značilnost te vrste prenosnih računalnikov - pomanjkanje diskretne grafične kartice.
  Potrošnike v tej kategoriji je težko določiti, ker proračunski prenosniki kupujejo skoraj vse, od študentov in drugih domačih /pisarniških uporabnikov do ljubezenskih avdiofilov s podjetniki. Cene za model se začnejo z oznako 17.000 rubljev.

  Univerzalne naprave

  To je nekaj med proračunskimi in igralnimi zvezki. To jetukaj imamo zelo dobre rezultate, dober matriks z normalnim odzivom in prostorno napajanje. Takšne naprave je mogoče varno uporabljati ne samo za brskanje po spletu in multimediji, temveč tudi za reševanje zahtevnejših nalog. Zaradi prisotnosti diskretne grafične kartice vam univerzalni prenosni računalniki omogočajo delo z zmogljivimi grafičnimi fotografijami in video urejevalniki, kot tudi igranje iger s srednje grafičnimi nastavitvami. Modele iz tega segmenta zahtevajo tisti, ki ne želijo plačati za nepotrebne igralne zmogljivosti, vendar se še vedno želijo pridružiti igralniški industriji. Univerzalni prenosni računalniki so v poklicnem okolju uporabnikov, kot so medijski načrtovalci, zelo iskani. Cena v tem segmentu se bo začela z oznako 30.000 rubljev.

  Igralni modeli

  Tukaj imamo brezkompromisne možnosti za najzahtevnejšo kategorijo uporabnikov. Modeli imajo visoko zmogljiv procesor, zmogljivo diskretno grafično kartico in veliko količino pomnilnika RAM. Vse to je potrebno za igranje sodobnih iger pri srednjih in visokih nastavitvah.
  Toda z zavidljivo produktivnostjo je negativna. Gaming prenosniki so glasni in segrejejo, in mnogi uporabniki raje overclock procesor in RAM, kar spet vpliva na hladilni sistem. Zato boste v dobro polovico primerov morali kupiti dodatno posebno hladilno blazinico. Prav tako je treba omeniti, da gaming prenosniki niso rešitev zazahtevne igre. Stacionarni računalniki istega razreda so približno 1,5-krat močnejši od svojih mobilnih spremljevalcev. Namizni računalniki sprejmejo zmogljivejše in produktivnejše procesorje, matična plošča pa deluje z dvema ali več diskretnimi grafičnimi karticami. Da, in težave s pregrevanjem na stacionarnih računalnikih je veliko manj. Nekateri dragi uporabniki v priljubljenih forumih in sploh ne mislijo, da kot razred, polni gaming prenosniki preprosto niso sposobni. Za denar, ki ga porabite za zmogljiv gaming laptop, lahko kupite "vsejedi" stacionarni računalnik, in dajo na nekaj proračuna model za mobilnost. Ceniki za to skupino se bodo začeli z oznako 40.000 rubljev.

  Naprave za dotik

  To je ločena vrsta prenosnika, ki je sicer aktivna, vendar jo slabo poznajo znani proizvajalci računalniške opreme. Kot taka, praktično ni uporabe zaslona na dotik s faktorjem podatkovnega formata. Strokovnjaki tega področja imenujejo ta segment vmesni in vredni pozornosti le delno. Torej bo naslednja generacija naprave verjetno lahko dodala senzor za vsak resen "čip", vendar imamo doslej samo prvotno kontrolo in veliko s tem povezanih težav. Slabosti senzoričnih modelov odtehtajo njihove prednosti. Tukaj imamo naprave z veliko težo, skromen nabor čipov, dostojno debelino, občutljivost zaslona in veliko število ranljivosti. Takšna tehnika je našla svojo uporabo v rokah umetnikov, oblikovalcev in uporabnikov drugih podobnih področij, kjer je senzor še posebej pomemben. In zanavadni potrošniki je igrača in nič več kot to. Stroški modelov se bodo začeli z oznako 13.000 rubljev.

  Ultrabooki

  To skupino najdemo predvsem v premium segmentu. Ultrabooki se razlikujejo predvsem s tankim telesom in brezšumnostjo. Poleg tega vsak proizvajalec poskuša v zunanjost modela prinašati nekaj novega in lepega izvirnika, tako da dobra polovica ultratankih prenosnih računalnikov opazno lepši od svojih kolegov iz drugih kategorij.
  Plačilo za ekskluzivnost modela, kot vedno, je padlo na ramo cene. Če pogledate samo specifikacije, potem lahko za isti denar kupite razumljivo univerzalno napravo z dobro zmogljivostjo. Toda za tiste, ki imajo pomembno podobo, ni treba govoriti o tem. Glede na posebne kazalnike uspešnosti se takšne naprave popolnoma in popolnoma spopadajo s pisarniškimi in vsakodnevnimi nalogami. Na njih lahko vodite tudi sodobne igre, vendar bodite pripravljeni na ponastavitev grafičnih nastavitev na najnižje vrednosti, saj se bolj ali manj močna diskretna grafična kartica ne prilega v tako tanko telo. Ultrabooke večinoma kupijo poslovni ljudje, ki imajo zelo pomembno podobo, in druge uporabnike, ki skrbijo za ekskluzivnost in izjemno estetiko. Cene za take naprave začnejo z oznako 20000 rubljev.

  Če povzamemo

  Če izberemo tehniko takšnega načrta, morate najprej določiti obseg nalog, ki jih nameravate dati na prenosni računalnik. Če potrebujete napravo za brskanje po spletu, ki dela s pisarniškimi aplikacijami,večpredstavnostnih ali začetek nezahtevnih iger, možnost "dražji, boljši" bo očitno nepraktična. V tem primeru ni treba preveč plačati za niz čipov z visoko zmogljivostjo. Poleg tega moramo razumeti, da močan procesor in dobra grafična kartica samodejno zagotavljajo enako zmogljivo napajanje. In to pripomore k povečanju teže naprave in glasnosti. Igralec bo nosil slušalke in bo igral svoj užitek in ne bo imel opravka z nepotrebnimi decibelovami, toda pisarniško delo - tiskanje in deskanje, ki se spreminja v glavobol. Prav tako je vredno posvetiti pozornost strukturnim komponentam. V izrecnih pluseh lahko napišete kovinski kovček (ali vsaj z aluminijastimi vložki) in odpornost proti obrabi, to je praske in druge mehanske poškodbe. Če iščete potovalnega partnerja, je bolje, da popolnoma opustimo čisto plastiko, ki se pregiba in zlomi. In kar je najpomembnejše, ne pozabite, da razumna in kakovostna tehnika v vseh pogledih ne more biti preprosto poceni, in nakup povprečnih modelov iz ultraproračunskega sektorja je dražji.

  Sorodne publikacije