Motorno kolo Kawasaki ER 6n: tehnične lastnosti, uglaševanje

Koncern Kawasaki so mnogi razumeli kot klasično japonsko korporacijo z veliko področji razvoja, visokotehnoloških in zanesljivih izdelkov, inovacij in oblikovalskih rešitev, ki so specifične za inženirje iz Rising Sun. Delitev Kawasakija, ki se ukvarja z razvojem motornih koles, potrošnikom zagotavlja edinstvene modele koles, katerih izdelava se ne opira na trende in modo. Eden od predstavnikov edinstvenega razreda motornih koles je motorno kolo Kawasaki ER 6n, prepoznavno po svojem izvirnem videzu.

Oblikovanje motornih koles

V zadnjih nekaj letih je oblikovanje modelov motornih koles tisto, kar posnema tekmovalne basne. Tudi dragi modeli so nevsiljivi, masivni tehtajo, zapirajo motor in voznika. Nasprotje je retro in poudarjen minimalizem, ko so deli in vozli motocikla posebej izpostavljeni in kromirani v skladu s stilom 70-80-ih let.

Danes je na trgu motornih koles skoraj nemogoče zadovoljiti modele z izvirnim, modernim in zadržanim dizajnom. Ustvarjalci Kawasaki ER 6n so poskušali prevzeti to nišo, kar potrjuje inovativen videz. Motorno kolo ni dobilo novoustanovljenih tekmovalnih zakovic, vendar ni videti preveč dolgočasno ali slabo. Zunanji deli motorja Kawasaki ER 6n so pokriti z mat barvo, ki daje motorju originalen in drag izgled. Dizajn je bil dodan in zasenčen - kromirana izpušna cev in jekleni zavorni diski so ugodno izstopalisplošno ozadje.

Prednosti motornega kolesa

Specifikacije Kawasakija ER 6n so odlično uravnotežene, zaradi česar so Japonci odličen prevoz za hitri promet po mestnih cestah. Visoko okretnost pripovedi zagotavlja dobro oblikovana oblika, privlačen in vrtljiv motor, ki vam omogoča hitro premikanje po mestnem toku. Kawasaki ER 6n je opremljen z robustnim in visokotehnološkim zavornim sistemom: 300 mm dvojna kolesa so nameščena spredaj, 200 mm enostransko zadaj. Za tiste motoriste, ki vozijo kolo skozi vse leto, lahko izberete celoten komplet, opremljen s sistemom ABS, ki izboljša ravnanje z motociklom ob slabem vremenu.

Nedvomna prednost Kawasaki ER 6n je njegova vrednost. V primerjavi z glavnimi konkurenti v razredu - Suzuki Bandit in Honda Hornet - je cena te basne vedno bolj dostopna in bolj demokratična.

Slabosti

Sodobno japonsko motorno kolo se ponaša z neprekosljivo kakovostjo in visoko odpornostjo proti obrabi, slabosti pa so tudi tiste, ki v določenem modelu ne marajo voznikov. Kolesarji v primeru Kawasaki ER 6n označujejo izvirno in nenavadno obliko, ki ni vsak okus, in težave pri gibanju po mestu zaradi pomanjkanja masivnih zakovic. V drugem primeru japonsko motorno kolo trpi zaradi standardne "bolezni":
 • Sprednje vzmetenje je preveč mehko za ruske ceste.
 • Trdnost varjenja in togost konstrukcije okvirja sta vprašljivi, kar je še posebej opazno vmodelov, izdanih pred letom 2007.
 • Ko se hitrost 5.000 vrtlja, se pojavijo vibracije.
 • Sedežna gred Kawasaki ER 6n.
 • Specifikacije

  Motorno kolo Kawasaki je opremljeno z dvovaljnim štiritaktnim motorjem z zmogljivostjo 0649 m 3 in močjo 72 konjskih moči. Takšna pogonska enota je dovolj, da doseže največjo hitrost 160 km /h.
  Kljub temu, da z ER 6n lahko stisnete vseh 174 km /h, ni namenjen za dirkanje. Motor je opremljen s klasičnim tekočinskim sistemom, skupaj z deflektorji zraka. Tehnične značilnosti motornega kolesa vključujejo naslednje:
 • injektor EFI z elektronskim vžigom in dušilcem dušilke plina Keihin;
 • električni zaganjalnik;
 • sklopka z več ploščami v oljni kopeli;
 • šeststopenjski menjalnik.
 • Dinamika motornega kolesa ostaja na ravni, saj ni bila izvedena nobena sprememba prenosa motorja za uglaševanje. Nasprotno, zavorni sistem in vzmetenje sta bila bistveno spremenjena in praktično popolnoma obnovljena. Med spremembami so:
 • raztezek zadnjega blažilnika;
 • raztezek gibanja sprednje vilice;
 • Podaljšanje nihala zadnjega vzmetenja.
 • Motorno kolo je postalo bolj uravnoteženo pri upravljanju, vzmetenje je pridobilo večjo stabilnost. Dodatna prednost se lahko upošteva možnost in razpoložljivost tuning Kawasaki ER 6n. Povprečni strošek japonskega motornega kolesa - 6.300 evrov od uradnih trgovcev. Dokončanje z ABS se bo izkazalo za nekoliko dražje. V primerjavi z drugimi napravami iste kategorije, potemKawasaki je bolj dostopen: isti Suzuki SFV650 Gladius ali Ducati Monster bo stala 6960-9000 evrov, Yamaha MT-07 stane približno 8.000 evrov.

  Tuning Kawasaki

  Nastavitev motornih koles je razdeljena na zunanjost, šasijo in motor. Prva vključuje vsako spremembo videza - barvanje, zamenjavo ogledal, nalepke, pisala, flip-flops. To delajo predvsem motoristi, ki niso zadovoljni z oblikovanjem Kawasakija in želijo dati izvirnost. Nastavitev motorja vam omogoča, da povečate moč trika tako, da nadomestite domače dele z drugimi ali jih popolnoma odpravite. Med vožnjo se spremeni zavorni sistem, vzmetenje, sklopka, kolesa ali drugi rezervni deli, kar omogoča izboljšanje tehničnih lastnosti motornega kolesa in njegovih voznih lastnosti. Kawasaki ER 6n je zelo primeren za tuning: lahko spremeni vse - od zasnove do ohišja.

  Ali naj kupim kolo ER 6n?

  Vse japonske basne so brez izjeme kakovostne, zanesljive in zmogljive. Težave pri izbiri določenega modela lahko nastanejo zaradi oblikovalskih preferenc potencialnega kupca in njegovih finančnih zmožnosti. Vsekakor kupite ER 6n, vredno je, če je všeč na prvi pogled. Na splošno je Kawasaki ER 6n odličen način potovanja za motoriste, ki imajo raje hitre vožnje in ne marajo dolgih ur čakanja v mestnih prometnih zastojih. Če se načrtujejo pogoste izletniške poti, je najbolje izbrati modele, opremljene z masivnimi splavi. Isti, ki jeRaje imajo visoke hitrosti na mestnih cestah, prav tako je vredno zavrniti to japonsko, saj so njegove značilnosti zasnovane za premikanje v mestu, ne pa za hitre dirke.

  Sorodne publikacije