Dan Margulis in njegovo orodje za popravljanje

Den Margulis je svetovno znan kot vodilni strokovnjak za korekcijo barv. Je avtor uspešnice "Photoshop for Professionals", ki je od prve izdaje leta 1994 postal neuradna biblijska profesionalna fotografija za retuširanje. Leta 2013 je Don Margulis izdal novo knjigo "Priprava za tisk", ki opisuje pospešene metode tiska in poligrafije.

Biografija čarovnika za korekcijo barv

V preteklosti je bil poklicni manager z več kot 20 letnimi izkušnjami, ki so vodile oddelke za elektroniko v vrhunskih nakupovalnih centrih. Nato je imel na štirih različnih jezikih majhne praktične delavnice o korekciji barv v ZDA, Kanadi in Evropi. Knjiga Dana Margulis "Photoshop for Professionals" še vedno ostaja namizje mnogih fotografov, ki razumejo osnove korekcije barv. Zdaj, ko se je upokojil, še naprej redno poučuje in govori na konferencah. Septembra 2001 je Margulis postal eden prvih ljudi, ki so se pojavili v dvorani slavnih Nacionalne zveze Photoshop Professionals.


Dan Margulis in sodobna tehnologija za korekcijo barv v Photoshopu

Leta 2007 je predstavil korenit korekcijski pristop, imenovan Workflow za razglednice slik (PPW). Namesto tradicionalne metode uporabe samo nizov krivulj za prilagoditev kontrastnih barv, PPW sestoji iz treh glavnih korakov: enega - za odpravo pomanjkljivosti barve, drugi - za dodajanje kontrasta, tretji - za spremembo barve v prijetno. PrvičTo orodje je bilo ustvarjeno za pospeševanje obdelave materialov pri tiskanju. Obstaja potreba po oblikovanju metode za doseganje kakovostnih rezultatov v petih minutah ali manj. Jasno je bilo, da bo to zahtevalo kompromis, saj je tradicionalna korekcija barv zahtevala veliko več časa za obdelavo slike.


Izkazalo se je, da je rezultat navadno boljši od kakovosti tradicionalnih metod. Marca 2013 je Den Margulis objavil svojo knjigo »Predpripravljeni viri«, ki vsebuje podrobne opise parametrov in orodij za predobdelavo.

Panel PPW

Od leta 2007 se osnove te metode niso spremenile, vendar so se v novih različicah pojavile različne dopolnitve. Veliko ukrepov je bilo zmanjšanih na nekaj preprostih korakov, nekateri pa so postali bolj zapleteni. V septembru 2011 je bil izdan poseben panel, ki združuje vsa dejanja in ukaze, uporabljene v delovnem procesu, ki se nahajajo v logičnem vrstnem redu. Vsako dejanje lahko predvajate z enim klikom. Panel vključuje obsežno dokumentacijo PDF za vsako dejanje in pregled celotne plošče. Poleg tega, kljub dejstvu, da nekatera od teh dejanj vključujejo petdeset ali več korakov in zato popolnoma zapolnijo zgodovinski blažilnik podob, so bili vsi napisani na tak način, da se lahko obravnavajo kot eno zgodovinsko stanje, tako da jih je mogoče preklicati s pomočjo ključa Z. Panel vključuje prilagoditve krivulje z uporabo tradicionalnega dialoga v Photoshopovi krivulji namesto predstavitve v Photoshopu CS4.

Zgodovinarazličice plošče PPW

Marca 2012 je bila izdana različica izdaje 202.1. Različica 3.0 je bila uvedena marca 2013, skupaj z objavo knjige o delovnih poteh. Različica 3.3 z manjšimi spremembami je bila izdana 16. oktobra 2013. Po odprtem obdobju beta testiranja je bila 1. januarja 2015 izdana različica 405, prva s podporo Photoshop SS. V poznejših posodobitvah ni novih funkcij, dodana je le združljivost s kasnejšim Photoshopom. Različica 409 je bila prva, ki je podprla Photoshop CC 2014, izdano 18. januarja 2016. Različica 4.1, ki podpira "Photoshop 2015.5", je bila izdana 26. junija 2016. Različica 411, ki dodaja podporo "Photoshop SS 2017", je bila izdana 5. novembra 2016.

Kaj je vključeno v panel PPW

Paket s programom ima namestitveni program, ki prenaša celoten niz dejanj, celotno dokumentacijo vsakega ukrepa in sam panel z operacijami PPW. Plošče ni mogoče uporabljati z različico, ki je izšla prej kot Photoshop CS5, vendar je mogoče nekatere postopke in dokumentacijo prenesti ločeno. Nameščanje Photoshops CS5 CS6 CC zahteva ustrezno različico programa Adobe Extension Manager. Orodje AEM se samodejno namesti v Photoshop CS5 in CS6, vendar je v nekaterih različicah morda zastarelo, zato ga je treba posodobiti. Po namestitvi paketa lahko uporabite operacije za retuširanje fotografij, predpripravo in poligrafijo.

Sorodne publikacije