KAMAZ-65225: specifikacije, lastnosti in pregledi

Kama Automobile Plant je eno največjih podjetij v Rusiji. Proizvaja desetine modelov tovornjakov, med katerimi je mogoče poudariti Kamaz-65225. To je traktor s štirikolesnim pogonom. Avto odlikuje posodobljen motor in visoka razdalja. Kaj je KamAZ-65225? Specifikacije in pregled bočnega bremena - vse to je predstavljeno v našem današnjem članku.

Oblika

Zunaj se ta tovornjak ne razlikuje veliko od modela "Kamazo" 5460, razen treh mostov in velikega odmika. V bistvu je kabina ostala enaka. Spredaj je masiven (čeprav že plastičen) odbijač s pravokotnimi žarometi in protivotumankami.
Vetrobransko steklo je sestavni del, brez predelnih sten. Tudi na "Kamazi" se uporabljajo vertikalne "škrge" na straneh, ki so namenjene spreminjanju smeri gibanja zraka. Mnogi ne vedo, kaj iščejo. Toda ravno zaradi "škrg" prahu ne zamuja na stranskih stenah avtomobila. Na ta način traktor ostane čisti že dolgo časa. S strani in nazaj se zasnova kabine ni spremenila od osemdesetih let. Vendar pa je v letu 2010 "KamAZ-65225" doživela restyling. V tej obliki je še vedno na voljo.
Model je prejel indeks "KamAZ-6522543". Pri shranjevanju osnovne plošče je bila kabina posodobljena. Ampak še enkrat, je bil razvit ne iz nič - je bil izposojen iz traktorja model 5460. Ja, je bila precej preoblikovana sprednji del. Kamion je dobil nov odbijač, integrirano optiko in posodobljeno rešetko. Lateralnospremenil se je tudi del. Tako so se obdelovale konture spalne vreče. Sedaj je kabina postala bolj racionalna in moderna. Toda krila in pisala so ostala enaka.

Mere, zračnost

Avto ima pomembne dimenzije. Torej, dolžina avtomobila je 73 metrov, širina - 25 in višina - 31 metrov. Poleg tega ima traktor večjo razdaljo. Najnižja točka so mostovi. Oddaljenost od tal do tal je 31 centimetrov. Ugotavljamo tudi, da ima avtomobil nastavljivo sedlo. Nastavljena je v treh položajih, kar je zelo pomembno pri vleki vlečnih mrež in drugih prikolic z nizkim nakladalnikom.

Kabina

Odvisno od let izdaje je imela drugačno notranjost. Spodnja fotografija prikazuje, kako je izgledal KamAZ-65225 pred objavo leta 2010.
Kabina ima pnevmatski vozniški sedež in izboljšano sprednjo ploščo. Če je bila v prejšnjih različicah "Kamazova" trdna in izdelana iz kovine, potem je zdaj majhen del obrnjen proti vozniku. Tudi plošča "zaraščena" s plastiko, ki mu je dal bolj sodoben videz. Od leta 2010 je bila na tovornjak nameščena nova kabina. Njena zasnova se je nekoliko spremenila in ohranila nekdanje prepoznavne konture. Torej se je v kabini pojavil bolj udoben sedež, volan je dobil regulacijo, armaturna plošča je postala bolj informativna.
Toda vozniki, kot prej, negativno vplivajo na kakovost materialov. Plastika je trdna in sčasoma začne hrustati. Volan nima udobnega oprijema, sedež pa je zelo kratek.

"KamAZ-65225": tehnične značilnosti

Ta traktor ni samo drugačenvisoka prepustnost, pa tudi visoka nosilnost. V zvezi s tem je stroj opremljen z močnejšim dizelskim motorjem. Kot elektrarna se uporablja enota "KamAZ-74063". To je osemvaljni turbopolnilni motor v obliki črke V in vmesno hlajenje zraka. Maksimalna moč tega motorja je 400 konjskih moči. Prostornina valja je 1176 litrov.

Osnovne izvedbe so opremljene z motorjem modela 74060. To je osemvaljni motor s 360 konjskimi močmi z enako postavitvijo valjev in delovno prostornino zgorevalne komore. Motor ima turbino in hladilnik. To je omogočilo povečanje skupnega potiska in navora na 1570 Nm. V prejšnji enoti je ta parameter 1766 Nm.
Motorji so opremljeni z enim od dveh menjalnikov, ki jih je predlagal proizvajalec. Torej, osnova je šestnajststopenjski ročni menjalnik podjetja ZF (tudi glede na prenos je nameščen na nemškem "Mani"). Proizvajalec ponuja možnost namestitve avtomatskega menjalnika pri podjetju "Ellison" v šestih korakih. Toda kot je pokazala praksa, se v težkem okolju samo mehaniki pokažejo vredno. Sklopka na MKPP - enojna, z membranskimi vzmetmi in pnevmatskim ojačevalnikom. V primeru avtomatskega menjalnika se uporablja klasičen hidrotransformator. Motorji imajo sodobno direktno vbrizgavanje in opremo za gorivo iz podjetja BOSH. Ustreza okoljskim standardom Euro-3. Opozarjamo pa tudi, da je vojaška modifikacija modela "Kamazo" 65225 opremljena z mehansko črpalko za gorivo. Menijo, da je ta opremabolj zanesljiva in nezahtevna za kakovost goriva (to je še posebej pomembno za vojaško opremo).

Delovne značilnosti

"KamAZ-65225" ima opremljeno maso 11 ton. Hkrati lahko vleče polpriklopnik s skupno težo 48. Tako skupna teža avtomobilskih vlakov doseže 59 ton.
Največja hitrost viličarja je 80 kilometrov na uro. Poraba goriva - 35 litrov na 100 kilometrov. Toda kot je navedeno v povratnih informacijah, se ta parameter bistveno razlikuje od podatkov o potnih listih. Torej, tovornjak traktor Kamaz-65225 "s prikolico porabi približno 50 litrov na sto. Prostornina rezervoarja je 500 litrov, to je dejanska zaloga tune - 1 tisoč kilometrov.

Runner

Sprednje vzmetenje uporablja pol eliptično vzmet. konfiguracija balanserjev Zaradi pomanjkanja pnevmatskih vzglavnikov, pregledi kažejo na nizko gladkost vožnje, tovornjak pa se obnaša trdo na izboklinah, tudi če je naložen s priklopnikom. Ko se menjalnik uporablja za krmiljenje, je to vezje znano tudi iz modela 5320. dirko pogosto je treba prevarati, kar povzroča utrujenost.
Zavorni sistem - pnevmatski tip. Uporabljajo se sprednji in zadnji mehanizmi bobna. Toda kljub stari zasnovi zavor ima vsaka od osi ABS senzorje (eno na kolo). Pogon je nameščen na vsa kolesa, vendar ga je mogoče izključiti. Mimogrede, vojaške različice traktorjev so opremljene z vitlom, ki ga poganja odgonska gred.

Stroški tovornjaka "KamAZ"

Sprostitev te tehnologije vNaberezhnye Chelny ni ustavljen. Avto lahko kupite v novem in rabljenem stanju. Kot je za slednje, lahko KamAZ-6522522 (predupokojitev) kupili za 1 milijon 800 tisoč rubljev. Toda novi tovornjaki brez prevoženih kilometrov z indeksom 44 stanejo od 32 milijonov do 3 milijone 900 tisoč rubljev (odvisno od spremembe in vrste motorja).

Skratka, ugotovili smo, da gre za ruski tovornjak Kamaz-65225. "Kot lahko vidite, ta tehnika ni brez pomanjkljivosti (zlasti pri udobju), kljub temu pa se aktivno kupuje zaradi nižjih stroškov. in visoko zmogljivostne lastnosti, saj se cena za štirikolesni pogon "Volvo" in "DAFs" začne pri 5 milijonih rubljev, kar bistveno povečuje dobo vračila, kar je nedvomno vodilni v Kamazu.

Sorodne publikacije