Razširitve MDB: Odpri?

Pri uporabi sodobnih računalniških sistemov uporabniki pogosto naletijo na neznane oblike datotek, katerih odkritje povzroča nekatere težave. Eno od teh se lahko imenuje dokumenti z razširitvijo .mdb. Vsak uporabnik ne razume, kako odpreti takšen objekt, saj je ta razširitev lahko registrirana v sistemu in se nanaša na programe tretjih oseb. Kako narediti v tem primeru? Tu je nekaj možnosti za rešitve, ki vam bodo, odvisno od situacije, pomagale odpreti, si ogledati ali urediti datoteko te vrste. Nekatere rešitve za navadne uporabnike se morda zdijo precej nestandardne, vendar jih ni mogoče izključiti iz računov.


Kako odpreti datoteko MDB: osnovni pojmi formata

Na splošno uporabniki računalniških sistemov, ki temeljijo na operacijskem sistemu Windows in imajo nameščen glavni pisarniški paket, ne potrebujejo veliko. Vprašanje, kako odpreti MDB format, je rešeno z osnovno uporabo programa Access.
On je tisti, ki je bil preslikan v to vrsto datotek, ki so privzeto registrirane v sistemu. Upoštevajte, da ko boste onemogočili razširitve datotek v istem Explorerju, boste lahko videli samo ikono datoteke. Ampak tukaj ni tako preprosto. Problem je, da se format MDB ne nanaša na urejevalnike tabel, temveč na medijske podatke, ki se uporabljajo v Avidovih programskih izdelkih (in ne samo). Zato se vprašanje, kako odpreti razširitve .mdb, zmanjša napravilna izbira glavne aplikacije, ki je odgovorna za uporabo podatkov te vrste.


Urejevalniki tabel

Če izhajamo iz dejstva, da je sprva tak predmet tabela, je vprašanje za odpiranje omejeno na uporabo ustrezne pisarniške aplikacije.
Privzeto se ta vrsta datotek odpre v programu Access, vendar zaradi priročnosti lahko uporabite Excel, da izberete obliko objekta, ko jo odprete. Načeloma sta oba programa zelo podobna drug drugemu, vendar le z razliko, da je Excel še vedno matematično ali logično orodje, Access pa je orodje za baze podatkov (celo SQL). Mimogrede, namestitev strežnika SQL lahko pogosto reši problem odpiranja datotek te vrste, mimo izvirne aplikacije iz pisarniškega paketa.

Kako odpreti MDB poleg Accessa?

Toda v primeru, ko ni na voljo nobenega urada, lahko uporabite druge, ne manj priljubljene in napredne programe. Na primer, ena od možnih rešitev je uporaba urednikov iz zbirke Open Office, ki po svojih zmožnostih ne le slabše od zbirke MS Office, ampak v nekaterih primerih celo presežejo.
Če prihaja iz uporabe Microsoftovih sistemov, bo Visual Studio ustrezal tukaj. Format lahko pretvorite s pretvorniki, kot je Freewind MDB Converter. Vsebino datoteke si lahko ogledate z običajnim pogledom, recimo MDB Viewer Plus. Takšne aplikacije se lahko uporabljajo v drugih operacijskih sistemih (to bo navedeno posebej).

Multimedijska vprašanja

Na žalost,vprašanje, kako odpreti MDB datoteko, ima nasprotno stran medalje. Glavni problem je, da nekatere multimedijske aplikacije, kot so Avid Pro Tools, ki so bile prvotno zasnovane za računalnike Mac, kasneje pa prilagojene za Windows (različice 9 in 10), prav tako uporabljajo to obliko za shranjevanje svojih podatkov kot projektne datoteke.
V tem primeru je vprašanje, kako odpreti datoteko MDB, izbrati ustrezen program. V "Raziskovalcu" lahko na primer takšno datoteko označimo kot objekt Access, čeprav dejansko predstavlja popolnoma drugačno vrsto podatkov. Tukaj (če ste prepričani, da gre za medijsko datoteko), boste morali uporabiti odpiranje ročno izbranega menija PCM, tudi če ni na seznamu potencialno primernih aplikacij. Gre za izbiro Avid Pro Tools.

Vozniki

Toda vprašanje, kako odpreti objekt MDB z zgornjim programom, ni vedno rešeno pozitivno. Dejstvo je, da brez potrebnega zvočnega gonilnika program preprosto ne bo deloval. V postopku namestitve glavnega paketa se boste morali strinjati z namestitvijo določenega gonilnika Avid za navidezno avdio napravo, čeprav je v sistemu morda gonilnik ASIO4ALL. V nekaterih primerih ga bo treba znova namestiti, potem ko je že naložena najnovejša različica.
Seveda se nastavitve ne bodo spremenile, vendar bo za normalno delo s projektom potrebno povečati medpomnilnik na 2048 vzorcev, ker najprej Pro Tools sam z nastavljeno vrednostjo 512 vzorcev, kar ustreza zakasnitvi 10 ms,lahko samo zavre. Programska oprema FL Studio v10 in novejša različica lahko priporoči uporabo posebne programske opreme v obliki gonilnika za nizko latenco gonilnika, ki za razliko od izvirnega ASIO4ALL porabi ne toliko sistemskih virov kot enega od najbolj zaželenih, če ga uporabljamo na računalniku ali prenosnem računalniku. Vgrajena zvočna kartica z visoko ločljivostjo zvoka, vgrajena neposredno v matično ploščo.

Kaj lahko še uporabljam?

Načeloma so to glavne točke, povezane z odkrivanjem datotek te vrste. Včasih lahko uporabljate programe, kot sta Wolfram Research Mathematica za sisteme Windows. Za "makove" je primeren MDB Viewer, za Linux - SAS Institute SAS ali MDB Export. V vsakem primeru, če je datoteka registrirani predmet, boste najprej morali oceniti njeno vsebino, saj tudi standardni paket Access ne more vedno odpreti datotek te vrste (še posebej, če se nanašajo na večpredstavnost). V nasprotnem primeru, kot je bilo pričakovano, ne bi smelo biti težav, saj najprej takšni predmeti od uporabnikov, ki ne uporabljajo programov za pisanje glasbe, snemanje "živih" instrumentov ali vokalov v samem sistemu inicializirajo tako kot baze podatkov.

Sorodne publikacije