Motorno kolo IZH "Yunker": tehnične lastnosti, fotografije in ocene

Med vsemi modeli motornih koles domače proizvodnje je dodeljen IZh "Yunker". Fotografije tega motocikla kažejo svoj prvotni videz, ki spominja na ameriške basne. Trenutno je motorno kolo že umaknjeno iz proizvodnje. Izdan je bil za pet let (od 2000 do 2005).

Videz

Želja proizvajalcev, da naredijo nekaj posebnega, za razliko od prejšnjih različic, je privedla do nastanka basne IZh "Juncker". Lahko se šteje za enega najbolj opaznih osebkov.


Zunanja zasnova spominja na ameriška motorna kolesa. To poudarjajo visoki upogibni volan, padec v obliki rezervoarja za gorivo, nizek voznikov sedež in tudi kromirani elementi, ki so prisotni v presežku.
Okvir motornega kolesa je ostal cevast z zvari. Nekoliko je spremenila geometrijo, da bi spustila sedlo. Okvir je tradicionalno ožičen. Skriva se pod rezervoarjem za gorivo. Opozoriti je treba, da cisterna ni celovita, ampak je sestavljena iz dveh polovic. Vsak od teh predelkov ima 75 litrov goriva. Vsak del je opremljen s kokpitom, pokrovom in filtrom. In za dolivanje goriva, seveda, morate vsak posebej. Zakaj je to storjeno, ni jasno. Nad sprednjim delom rezervoarja je merilnik hitrosti in okna za signalne lučke. Ti elementi so ostali nespremenjeni. Spredaj je majhen žaromet okrogle oblike.


Za razliko od prejšnjih modelov Izewskih motornih koles, je na Ich Yunkerju stopalo osredotočeno na okvir, vendar ne bližje koncu. Za takelokacijo, na katero se morate navaditi. Stojala za noge voznika so naprej. To je storjeno za izboljšanje pristanka. Sedeži so na voljo za dve osebi. Za voznika se izpusti del. Vendar je potniški sedež nekoliko višji. Ima hrbet, ki gre v podnožje s kolesom. Z zadnje strani je pritrjena zadnja svetilka.

Mere motornega kolesa

Dolžina motornega kolesa "Juncker" je 2.400 milimetrov. Njegova širina ne presega 900 milimetrov. Višina, merjena na stranskih ogledalih od zadaj, bo 1520 milimetrov. S takšnimi dimenzijami je osnova motornega kolesa 1600 milimetrov. Odmik od ceste - 175 milimetrov. Tara teža je 205 kilogramov.

Ich "Juncker": tehnične značilnosti

Poleg zunanje zasnove so proizvajalci pozorni tudi na tehnično stran motocikla. V tej smeri je Yunker zelo podoben drugim modelom podjetja. Vendar pa obstajajo tudi njihove posebnosti.
Upravljanje kolesa se izvaja v skladu s standardno shemo. Ročaj je pritrjen na ročaj. Desno je odgovorno za sprednje zavore. Tukaj sta dva gumba: "Ustavi motor" in "Svetloba /Daljina svetlobe". Zadnje zavore in sklopka na levi strani. Očitno je podobnost značilnosti motornih koles IZh "Jupiter-5" IZh "Juncker". Zamenjave v njih so zamenljive. To olajša postopek iskanja ustreznih delov med popravilom. Motorno kolo je primerno za terensko vožnjo. Toda proizvajalcem tega ne priporočamo.


Dvotaktni dvotaktni agregat. Pred njimi je na okvir nameščen radiator za vodno hlajenje. Odpoškodbe so zaščitene z loki na obeh straneh. Za zagon motorja je zaganjalnik, ki se nahaja na levi strani. Napaja ga stopalo. Razvijalci podjetja niso mogli najti starter za ta model motornih koles. Iz vsake jeklenke je ločena izpušna cev. Nahajajo se na straneh. Poleg funkcionalnosti imajo tudi estetsko funkcijo. Izpušne cevi izgledajo kot kromirani elementi. Tip prenosa mehanski. Ima štiri določbe. Deluje v povezavi z verižnim pogonom, ki se nahaja na desni strani.

Vzmetenje

Sprednje vzmetenje motornega kolesa IZH "Yunker" je predstavljeno s teleskopsko vilico. Slednje deluje zaradi hidropnevmatske teleskopske vilice. Zagotavlja gladko gibanje.
Zadnje vzmetenje ostaja enako. Predstavlja ga nihalo z dvema amortizerjema. Razlika je v tem, da niso ravno nameščeni, temveč pod kotom.

Zavorni sistem

Zavore predstavljajo dve vrsti naprav. Hidravlične sprednje zavore z enim diskom. On je vzet iz motocikla japonske zbirke "Yamaha". To je postala resna izjava proizvajalcev. Res je, da ideja ni bila izvedena do konca. Zadnje vzmetenje bobenskega tipa.

Pogonski agregat

Vsi modeli zadnjih let, ki izvirajo iz transportne naprave, so bili opremljeni z motorji J6. Vključno z IZh "Juncker". Značilnosti so znane vsem ljubiteljem domačih motornih koles. To je dvotaktni dvocilindrični motor. Delovna prostornina je le 347 centimetrov. Proizvaja moč 24konjskih moči Pogostost, navedena v potnem listu, presega frekvenco, ki jo je prikazal motor med delovanjem. Teoretična vrednost je 6 tisoč vrtljajev na minuto. V praksi ta vrednost ne presega 5 tisoč vrtljajev na minuto.
Motor je bencin. Toda za bencin je treba dodati določeno količino olja. To je potrebno za mazanje motorja. Največja hitrost motornega kolesa IZh "Juncker" je 115 kilometrov. Pri hitrosti 60 kilometrov na uro poraba goriva znaša -4 litrov. Pri povečanju hitrosti se poveča poraba goriva. Pri vožnji 90 kilometrov na uro se poraba goriva poveča na 57 litrov. Te številke so značilne za vožnjo po poti. Glede gibanja mesta, ocenjeni stroški ne presegajo 7 litrov na 100 kilometrov poti.

Preskusna vožnja

Opravljeni preskusi kažejo dobre rezultate. Motorno kolo IZH "Yunker" je enostavno upravljati. Dobro se obračajo. Toda hkrati ni velika hitrost. Po tehnični dokumentaciji je ta kazalnik 115 kilometrov na uro. Toda z resničnimi potovanji lahko motorno kolo pospeši do 120 kilometrov na uro.
Motor proizvede 24 konjskih moči pri 6.000 vrt /min.

Ich Yunker: pregledi in cene

O čem govorijo lastniki tega modela? Kot kažejo ocene, je motocikel IZh "Juncker" dobra izbira. Če se pravilno uporablja, bo služila dolgo časa. Mnogi uporabniki motorja niso ves čas vozili. Dovolj je le, da zamenjate potrošni material (filtri, olja in. \ Ttako naprej). Bili so primeri, ko se številka telesa, nameščena na motornem kolesu, s podatki, navedenimi v dokumentih, ni ujemala. Zato, nakup motornega kolesa, strogo preverite vse dokumente.
Na hrbtnem krilu ni nepravilnosti. Za nekatere lastnike je to problem. Mnogi lastniki motornih koles ne marajo lokacije pedala (v sredini). Taka zasnova je seveda podobna ameriškim modelom. Vendar ga morate uporabljati zelo previdno. Prepovedano je sedeti na kolesu, če je na podu. Pogosti primeri, ko edini preprosto upogibajo. Pomembna prednost modela je njegova podobnost z drugimi motorji tega proizvajalca. Zamenjava rezervnih delov za alternativo drugih motornih koles bistveno olajša proces delovanja in popravila. Proizvodnja motornih koles se je ustavila leta 2005. Zato nakup novega modela ne bo več mogoč. Še vedno so na voljo samo tisti stari, ki so na voljo na trgu. Glede na splošno stanje, se lahko stroški motornega kolesa IZh "Juncker" razlikujejo v razponu od 30 do 90 tisoč rubljev. Ne glede na to, ali boste izbrali ta motor, se odločite za vse. Nekateri ga kupijo v dobrem stanju in plačajo malo dražje. Drugi dobijo cenejše možnosti. V tem primeru se motorno kolo popravi ali uglasi.

Sorodne publikacije