Kako nastaviti svetlost monitorja? Prilagodite svetlost zaslona monitorja

Nastavitev monitorja, ko je delo z računalnikom eden od najpomembnejših, saj informacije, slikanje, je ravno zaradi take naprave. Med možnostmi svetlost naprav zaslon ne igrajo glavno vlogo, kar pomembno vpliva na vid ljudi. Če želite izvedeti, kako nastaviti optimalne parametre za stacionarne monitorjev in prenosnih zaslonov vgrajenih, potem pa govori. Hkrati poudarkom na nekaj dodatnih možnosti, ki jih ne more ostati brez nadzora.

Nastavitev svetlosti zaslona, ​​morate upoštevati pri določanju optimalnih parametrov

Pred razstavljanju optimalne parametre, da vidimo, kaj drugi dejavniki je treba upoštevati. Eden od glavnih pogojev je pravilna nastavitev hitrost osveževanja, to je tako imenovani bliskavico s hitrim prometom. Da bi razumeli, kaj je to, samo pobegniti od monitorja za nekaj metrov in videli na zaslonu. Utripajoča bo opazna takoj.


Tudi s pravico, da se prilagodi skeniranje nastavitve svetlosti lahko vpliva na udobje ni zelo veliko. Zato, ko razmišlja, kako prilagoditi svetlost zaslona na oko posebej in razpravljali o izbiri optimalne vrednosti skeniranje.

Nastavitev osnovna monitorji

Tako je ločljivost zaslona v tem primeru ne upošteva. Nastavitev teh parametrov - čisto osebno, čeprav so lahkoposredno vplivajo na dojemanje slike. Kot je za svetlost, najprej bodimo pozorni na stacionarne monitorje.
V praktično vseh modelih na sprednji plošči ali na stranskih stenah lahko najdete gumb za klicanje lastnega menija za spremljanje, nato pa lahko prilagodite nastavitve svetlosti posebne gumbe s puščicami, ki se uporabljajo za premikanje po elementih glavnega menija. Na nekaterih monitorjih so gumbi za povečanje in zmanjšanje svetlosti nameščeni na ločeni lokaciji, kar omogoča še lažje prikazovanje zahtevanih parametrov. Vendar pa ima nastavitev parametrov neposredno na monitorju zelo velik korak ali, če želite, ceno delitev, tako da fino nastavljanje ne bo delovalo. Opomba: Za hitro povečanje ali zmanjšanje svetlosti na prenosnih računalnikih lahko uporabite namensko tipko Fn ali kombinacijo tipk.

Kako prilagoditi svetlost zaslona monitorja s standardnimi orodji Windows?

Po drugi strani lahko za izvajanje takšnih dejanj uporabite orodja nameščenega operacijskega sistema. Vzemimo na primer Windows, saj so te spremembe najpogostejše in najpogosteje uporabljene. Kako nastaviti svetlost monitorja? Preprosto preprosto!

Najprej morate poklicati meni PCM na neobjavljenih namiznih programih oken in pojdite na zaslon z nastavitvami postavk. Tu lahko nastavite drsnik v želenem položaju. Če pogledate možnosti, ki so na voljo v sistemu Windows10, je treba omeniti možnost nastavitve nočne lučke, ki je privzeto izklopljena pred 2100.
Če vnesete možnost samega načina, je mogoče ponovno zgraditi tudi barvno lestvico, ki ima toplejše tone v primerjavi z rožnato svetlobo, ki jo oddajajo monitorji v normalnem načinu. Lahko tudi nastavite samodejno preklop na nočni način, tako da izberete želeni čas vklopa in izklopa z nastavitvijo geolokacijskih nastavitev za natančnejše merjenje sončnega vzhoda in sončnega zahoda. Ko že govorimo o tem, kako prilagoditi svetlost monitorja pravilno, je treba opozoriti, da je uporaba lastnosti grafičnega adapterja s prehodom na zaslon monitorja, ki prikazuje pogostost posodabljanja zaslona. Zaželeno je, da nastavite največjo možno vrednost, ki je na seznamu. Če je ni, vendar ste prepričani, da monitor ali zaslon podpira želeno možnost, morate omogočiti vse načine (odstranite potrditveno polje iz skrite nepodprte možnosti).

Nastavitev parametrov napajanja

Zdaj nekaj besed o tem, kako prilagoditi svetlost monitorja, s to možnostjo za napajanje. Treba je omeniti, da ima ta tehnika svoje prednosti v smislu samodejnega preklopa na uporabo samostojne baterije v prenosnih računalnikih ali neprekinjenega napajanja v primeru nepremičnih računalnikov v primeru nenadnega izginotja električne energije. V razdelek napajanja lahko vstopite preko običajne "plošče"upravljanje ». Pri delu z prenosnimi računalniki je dovolj, da uporabite meni, ki se imenuje preko PCM na ikoni baterije v sistemski vrstici. Mimogrede, klic elementa za nastavitev svetlosti, ki je točka napajanja, odpre isti razdelek.

Pri vnosu parametrov trenutne sheme napajanja v glavnem oknu se prikaže drsnik za nastavitev svetlosti za običajni način delovanja iz omrežja in za način delovanja z baterijo (BPP). Če je potrebno, lahko uporabite napredne možnosti in nastavite možnosti za zmanjšan način svetlosti ali aktivirate prilagodljiv način regulacije.

Pripomočki za grafično nastavitev

Kar se tiče nastavitve svetlosti zaslona z orodji, nameščenimi za grafične kartice, ki so priložene gonilnikom, je vse enostavno nastaviti. Vsi povežejo svoje ukaze v kontekstne menije.
Ko že govorimo o nastavitvah samih, so lahko za vgrajene video čipe grafične kartice Intel, NVIDIA in AMD grafične kartice, kot so NVIDIA Panel ali Catalyst. Prednost takšnih programov je, da lahko prilagodijo ne le splošno raven svetlosti, temveč tudi uporabijo posebne barvne nastavitve z nastavitvijo različnih nivojev svetlosti za vsako izbrano barvo standardnega območja RGB.

Adobe Gamma

Nazadnje se bomo na kratko dotaknili, kako prilagoditi svetlost zaslona z dodatnimiuniverzalne aplikacije. Eden od najmočnejših za fino nastavitev je paket Adobe Gamma. Kljub temu, da se ta programski izdelek uporablja predvsem za umerjanje monitorjev in se povprečni uporabnik zdi nekoliko zapleten pri obvladovanju, vključuje razpoložljivost posebnega Mastera, v katerem lahko izvedete namestitev vseh potrebnih parametrov, vključno z definicijo bele točke za dnevno svetlobo , ki ustreza optimalni vrednosti svetlosti.

Sorodne publikacije