Glavne vrste povezav in njihov opis

Vsak uporabnik, ki je del svojega zavestnega življenja posvetil internetu, kdaj ga zanimajo, delijo (ali celo ustvarjajo) zanimive informacije. Povezava je najlažji in najhitrejši način, da ugotovite ali govorite o nečem zanimivem v globalni mreži. Vse vrste povezav so lahko aktivne in neaktivne. Če želite uporabiti aktivno povezavo, jo kliknite. Če želite preskočiti neaktivno povezavo, jo morate označiti z miško in jo kopirati s tipkami Ctrl + C, nato pa jo v iskalnem polju brskalnika kopirati s tipkama Ctrl + V.

Med uporabniki je veliko ljudi, ki niso zainteresirani za branje zanimivega članka, ki ga je napisal neznani bloger ali "jezero" pod zanimivo sliko. Čeprav vse vrste internetnih povezav ne vodijo do katere koli spletne strani, vse pa se ne uporabljajo za privabljanje prometa.


Včasih oseba ne ve za raznolikost povezav, izgubi veliko več, na primer priložnost za ustanovitev podjetja ali za dobro plačano delo.

Kako se nanašajo na celice v Excelu. Vrste povezav

Povezave, ki jih lahko pošljete v celice v Excelu, so razdeljene na absolutne, relativne in mešane.
Povezava, ki vodi v Excel, je v bistvu naslov ene ali več celic. Povezave, ki so v programu Excel, so prav tako razdeljene na vrste. Označeni so kot A1 (klasični slog) in R1C1 (Row1Column1) - String-Column. Vključitev slednjega se izvaja v letu 2006. \ TZavihek »Formula« (v meniju »Možnosti programa Excel«) ». Ta program ponuja tri vrste povezav. Vsaka celica v Excelu se lahko nanaša na vsako celico. Absolutna vrednost je povezava, katere vrednost se ne spremeni, tudi če se premakne celica, na katero se sklicuje. Za razlikovanje relativne povezave od drugih dveh je označena s simbolom $.


Relativne povezave so spontane spremembe. Z drugimi besedami, vrednost povezave se spremeni zaradi prilagoditve prvotne formule. Vsaka relativna povezava je lahko absolutna z označevanjem $. Mešana povezava je lahko absolutna in relativna (50x50). Uporablja se v primerih, ko je treba blokirati naslov celice samo v vrstici ali samo v stolpcu.
Na primer: podjetnik je kupil blago in ga bo z vsako nadaljnjo prodajo prodal z maržo, pri čemer se poveča marža. Z mešanimi povezavami bo lahko vnaprej izračunal vrednost sproščenega blaga, pri čemer bo upošteval vsako vrsto pribitka.

Crowd Marketing je eden od načinov za spodbujanje spletnih povezav

. Cilj obrtnega marketinga je prepričati obiskovalce na spletno stran (ne glede na to, ali namerno pridejo na projekt ali po naključju), da je izdelek ali storitev namenjena njim.

Kaj je crash-link

Tako imenovane vrste povezav,vodi do oglaševanega projekta ali ene od njegovih strani. Množice lahko pustite na primer na specializirani e-platformi, kot tudi v komentarjih ali pogovornih krogih, objavljenih na blogih in forumih.
Konkurenčna podjetja se ukvarjajo z razširjanjem svojih kulturnih referenc v komentarjih pod fotografijami in opisi lastnosti priljubljenih prodajnih predmetov. Cilj strahopetnega tržnika je preusmeriti potencialnega kupca iz "sovražnih" vsebin na svoje. Kultni tržnik pred začetkom dela spremlja forume in druge spletne strani za prisotnost razprav. Nato strokovnjak izbere podjetja, katerih komercialne ponudbe lahko uporabi za promocijo blaga, ki mu je zaupano. Če pustite komentar katere koli vsebine (samo ne negativno!), Mu pripiše povezavo do spletne strani podjetja, ki jo oglašuje. Pomembno je, da povratne informacije sodelavca niso poudarjene glede na pripombe uporabnikov, ki so po nesreči vstopili na spletno mesto.
Največji "plus" kultnih referenc je zvestoba iskalnim robotom. Priljubljenost množice-Marketing je povezana z uvedbo iskalnika "Yandex" in "Google" filtrirnih sistemov "Minusinsk" in "Penguin".

Glavne vrste povezav html

Za ustvarjanje html-povezav so specializirani elementi, imenovani oznake. Hiperpovezave se na primer oblikujejo z uporabo oznak . Uporabniki, ki so ga odkrili, vidijo samo frazo "dobrodošli", s klikom na katero se nahaja na glavni strani.stran http://site.com. Glavne vrste povezav, ki obstajajo na spletu, lahko razdelimo v več kategorij:
 • notranji in povratni vodnik do strani tega spletnega projekta;
 • zunanje "prevzemanje" na straneh projektov tretjih oseb;
 • Povezave ugriz kažejo na neobstoječe ali izbrisane strani;
 • se nanašajo na povezave, ki se nahajajo na vseh straneh spletnega projekta.
 • Sidrna povezava

  Sidra se imenujejo povezave, na katere se klikne, na katerega se prenese uporabnik na del trenutne spletne strani. S sidri, na primer, lahko hitro krmarite po elektronski strani, vsebuje preveč informacij tako, da preskočite področja, ki trenutno niso zanimiva. Tudi sidro, kot vsaka druga notranja povezava, se ustvari z oznako. Referenčno "sidro" ima eno značilno razliko. Element href namesto url vsebuje ime kazalca "sidro" (označeno z ikono #). Sidrna povezava lahko izgleda takole:

  tukaj je treba določiti besedo ali frazo, na katero je pritrjeno sidro

  Sidrna povezava

  Sidrne povezave so lahko zunanje (tj tujih elektronskih projektov) in notranjih (navedite eno od strani trenutnega projekta). Vloga sidra opravlja besede: "tam", "tukaj", "tukaj", "ti tukaj" in tako naprej. Na primer: tukaj. Nekateri blogerji, ki ne želijo zamašiti mreže z monotono "tam", "tukaj", "tukaj", dajejo volji svoje domišljije, izumljajo nove in nove vrste referenc in privabljajo bralce.

  Slikovne povezave

  Da bi slika postala referenca, se namesto sidrnih besed uporablja njen naslov. Če želite na sliko, shranjeno na osebnem računalniku, priložiti naslov URL, morate narediti sliko spletnega mesta World Wide Web - prenesti jo na katerokoli socialno omrežje ali gostovanje medijev. Če želite najti URL prenesene slike, kliknite nanj in v kontekstnem meniju izberite ukaz »Odpri sliko«. Ko kopirate URL slike, ki se pojavi v iskalni vrstici brskalnika, se vstavi v del povezave, kjer je bila prej najdena beseda "sidro".

  Sorodne publikacije