Kaj so e-pošte: seznam, priljubljenost, prednosti in slabosti

Pomembna storitev na internetu je elektronska pošta. Omogoča vam pošiljanje in prejemanje pisem iz različnih koncev planeta. E-pošta ni ena sama storitev. Ta izraz združuje široko paleto storitev, ki jih ustvarjajo različna podjetja. Kaj je e-pošta, je zanimivo vprašanje za uporabnike interneta.

Vrste e-poštnih sporočil

E-pošta dela veliko. Njihova podobnost je sprejemanje in pošiljanje pisem. V tem primeru obstajajo razlike med e-pošto. Povezane so z razpoložljivostjo dodatnih funkcij, potrebo po plačilu za opravljeno storitev. Prisotnost razlik vodi k ideji o tem, katere vrste e-poštnih sporočil obstajajo. Prva vrsta je poštna storitev ponudnika. Ustvarjajo jih podjetja, ki uporabnikom zagotavljajo dostop do interneta. Na primer, "MTS Post" je obstajal pred nekaj leti. Storitev se je začela leta 2011. Naročniki operaterja lahko brezplačno ustvarijo nabiralnike z domenami @ mymts.ru, @ mtsmail.ru. V letu 2014 je projekt prenehal obstajati.


Druga vrsta - običajne brezplačne storitve na internetu. Prebivalci naše države najbolj priročno uporabo pošte iz Yandex, Mail.ru Google (Gmail), Microsoft (Outlook.com). Vmesnik teh storitev je predstavljen v ruskem jeziku. Tretja vrsta - poslovna pošta. Od navadne pošte se razlikujejo v tem, da njihov naslov določa domeno določenega podjetja in ne vse znane brezplačne storitve. Pošta podjetja je ustvarjena na različne načine.Eden od njih ponuja "Yandex". To podjetje ponuja brezplačno storitev za ustvarjanje pošte z določeno domeno. To storitev lahko uporabljajo navadni ljudje, organizacije, portali. Delovna pošta ne zahteva vzdrževanja. Inženirji Yandex samostojno opravljajo potrebno delo.


E-pošta od "Yandex"

Razumevanje, katere e-pošte obstajajo, je treba najprej posvetiti pozornost storitvi "Yandex". Je ena izmed najbolj priljubljenih v naši državi. Storitev deluje od leta 2000. Elektronska pošta ima več pomembnih prednosti:
 • Ustvarjena je bila zanesljiva zaščita pred virusnimi grožnjami. Antivirus Dr.Web se uporablja pri preverjanju črk.
 • Zahtevna zaščita pred neželeno pošto. Podjetje je razvilo poseben izdelek. Imenuje se "Spam Defense".
 • Obseg nabiralnika ni omejen. To je zelo pomemben plus, ker manjka v številnih elektronskih sporočilih drugih podjetij.
 • V e-poštnem sporočilu lahko ustvarite mape za razvrščanje črk in določite določena pravila (od katerih zbirajo črke v tej mapi na katero temo). Storitev ima tudi več razdelkov za samodejno razvrščanje:
 • "Komunikacija" za e-pošto navadnih ljudi.
 • "Nakupovanje" za dopisovanje s spletnimi trgovinami.
 • "Izleti" za vozovnice za rezervacijo pisem, hotelske sobe.
 • "Socialna omrežja" za samodejna sporočila, ki prihajajo iz, na primer, VKontakte.
 • Storitev Mail.ru

  Kakšne e-pošte obstajajo v Rusiji? Seznam, poleg "Yandex", vključuje Mail.ru. TaStoritev obstaja že od leta 1998. Danes je Mail.ru najbolj priljubljena pošta v Rusiji. Prav tako zagotavlja zaščito pred virusi in neželeno pošto.
  Če pogledate v nastavitve pošte, lahko tam vidite "Anonymizer". To je mlada služba, ki je začela delovati leta 2015. Ta storitev vam omogoča uporabo anonimnega naslova. Zahvaljujoč podjetju Anonymizer uporabniki zaščitijo svojo glavno pošto pred neželenimi e-poštnimi sporočili, ki se pogosto pojavijo po prijavi na različnih spletnih mestih.

  Značilnosti, ki so postale mail.ru Mail priljubljene

  Nekateri ljudje so tako zainteresirani za Mail.ru, da jih niti ne zanima vprašanje, kateri e-poštni seznam obstaja. Priljubljenost je posledica ne le zgoraj omenjenih plusev. Veliko število ljudi uporablja to storitev iz dveh razlogov. Prvič, Mail.ru ima socialno omrežje My World. Dostop do njega se odpre po registraciji e-pošte. V "My World" lahko najdete prijatelje, se seznanite z novimi ljudmi, si postavite svoje in si ogledate fotografije drugih ljudi, igrate igre itd. Drugič, podjetje upravlja Mail.ru Agent. To je poseben program za takojšnje sporočanje, video klice in pošiljanje sporočil SMS. Mail.ru Agent je izdan v več različicah. Ena je posebej zasnovana za računalnike, druga pa za mobilne naprave.

  Google Postal Service

  Seznam vseh elektronskih sporočil na internetu vključuje Gmail. Tako deluje Googlova poštna storitev. Aktivno ga uporabljajo državljani Rusije. Prav tako velja za najbolj priljubljeno na svetu.Koristi te poštne storitve so:
 • prisotnost filtra za neželeno pošto;
 • razpoložljivost mobilne različice, v kateri je pošta na voljo v več kot 40 jezikih;
 • preverjanje vhodne in izhodne pošte skupaj s prilogami virusom.
 • Gmail podpira preverjanje v dveh korakih. Če želite, lahko omogočite izboljšanje varnosti računa. Ko je aktivirana avtentikacija v dveh korakih, vsaka prijava na pošto ne zahteva samo prijave in gesla, ampak tudi kodo za preverjanje, ki pride na številko priključenega telefona. Pomanjkanje poštne storitve za Gmail je omejeno. V času, ko je bila storitev samo ustvarjena (in to se je zgodilo leta 2004), je bila na voljo samo 1 GB uporabnikom za shranjevanje e-poštnih sporočil. Vendar, ko se je podjetje razvijalo, se je ta kazalnik povečal. Od leta 2015 uporabnikom ponujamo 15 GB in možnost povečanja do 30 TB.

  Microsoft Outlook.com Mail

  Odgovor na vprašanje, kaj so e-poštna sporočila, je lahko še vedno Outlook.com. Ustvaril jo je Microsoft. V posredovani pošti lahko določite dodatne naslove (na primer za nakupe, delo). Glavna se lahko uporablja za komuniciranje s prijatelji. Črke, ki pridejo na glavni naslov, spadajo v mapo Prejeto ali Nezaželeno pošto. Črke, ki prihajajo na dodatne naslove, so shranjene v dodatnih mapah.

  Pred več leti ni bilo nobenega oglaševanja v poštnih storitvah. Trenutno je, vendar ga lahko izklopi vsak uporabnik. Podjetje ponuja 2 plačani različici pošte:
 • outpomanjkanje oglaševanja;
 • večja zaščita pred lažnim predstavljanjem in zlonamerno programsko opremo;
 • vrhunska podpora strankam;
 • 1 TB Cloud Storage OneDrive.
 • Druge prednosti pošte Outlook.com

  Po registraciji pošte vsak uporabnik odpre dostop do zgoraj navedenega oblaka OneDrive. Brezplačna različica Outlook.com ima samo 5 GB. Skladišče je namenjeno shranjevanju različnih datotek, fotografij. Uporabljajo jih lahko ne le brskalnik, temveč tudi posebna aplikacija za računalnik. Microsoft je razvil in druge storitve, do katerih je mogoče dostopati prek pošte, so Opravila, Koledar. Obstaja dostop do ustvarjanja datotek (Word, Excel, PowerPoint, itd.). Neposredno vgrajeni Skype, ki vam omogoča, da se povežejo s prijatelji, znanci, sodelavci, sorodniki, klicati.

  Brezplačna dostava elektronske pošte

  Vsa ta e-poštna sporočila, ki obstajajo na internetu in so navedena zgoraj, so že dolgo predstavljena v posameznih nastavitvah ozadja. Standardno temo lahko zamenjamo z lepim dizajnom. Na primer, post "Yandex" zagotavlja več ducat tistim, ki zahtevajo določeno ozadje. Izberete lahko vremenske, multiplikacijske, otroške tematske igre.
  Gmail ima tudi veliko tem za objavo. Obstaja tudi možnost namestitve katere koli slike. Uporabnik lahko prenese lepo sliko iz interneta, ki mu ustreza, ali katero koli osebno fotografijo, nepozabno sliko.

  Druga brezplačna pošta

  Obstajajo tudi druge zgoraj navedene storitve. Vendar pa pokažite vsemE-pošta ni mogoča, saj se njihovo število izračuna v več desetih. Drug primer je naslednji:
 • ProtonMail. To je švicarska pošta. Na voljo je v različnih jezikih. Med njimi je tudi ruski jezik. Pošiljana in prejeta sporočila v švicarski pošti so šifrirana s posebnim algoritmom. Ta funkcija zagotavlja visoko stopnjo varnosti.
 • ​​
 • AOL Mail. To je varna poštna storitev. Podjetje, ki ga je razvilo, deluje v Ameriki. Poštna služba ima večjezično podporo, neomejeno zmogljivost. Podprto je več imen domen (@ aol.com, @ games.com, @ love.com itd.).
 • GMX Mail. Brezplačna e-poštna storitev v lasti nemškega podjetja. Njegove glavne funkcije so neomejena velikost poštnega predala, zaščita pred neželeno pošto in virusi ter seznam stikov, kjer lahko določite naslov, fotografijo in telefonsko številko za vsako drugo osebo.
 • Na vprašanje, katera e-poštna sporočila obstajajo, ni mogoče kratko odgovoriti. Torej ne poznam vseh storitev. Vse elektronske pošte kakovostno opravljajo svoje osnovne funkcije, tako da jih lahko uporabite. Priporočljivo je, da pri prijavi vedno zapišete uporabniško ime in geslo, navedete resnične informacije o sebi, da ne boste izgubili dostopa do pošte in da boste lahko hitro izterjali hake.

  Sorodne publikacije