Kaj je deskriptor? Opis strukture atributa

Deskriptorji so na splošno nekateri atributi objektov, za katere je določeno vedenje. Ko so dostopni, se podani atributi pridobijo, namestijo ali izbrišejo iz slovarja. V preprostem jeziku so to posebne ključne besede, ki določajo obnašanje predmeta, njegove lastnosti ali strukturo. Članek bo obravnaval več različic deskriptorjev. To bo bolj natančno razumelo njihovo bistvo in namen.

HTML

V hipertekstualnem označevalnem jeziku, ki se uporablja za ustvarjanje statičnih spletnih strani, deskriptorji niso nič več kot oznake. V tem okolju delujejo kot oznake, preko katerih je besedilo, ki se nahaja med njimi, prikazano na določen način. Na ta način se oblikujejo in oblikujejo elementi na strani.


Jezikovna specifičnost praviloma določa prisotnost deskriptorja za odpiranje in se zapre. Vse med njimi se lahko spremeni.
Deskriptor ima lahko atribute, to je določene lastnosti. Njihova skladnja izgleda takole: ime atributa = njegova vrednost. V skladu s splošno logiko so deskriptorji HTML oznake identifikacije objektov. Z njihovo pomočjo lahko upravljate videz, komunicirate s stranjo in ji pripisujete poseben pomen.

Arhitektura x86

V procesorjih, deskriptorjih - to je posebna struktura, skozi katero se izvajajo različni prehodi. Njegova struktura izgleda takole:
 • Offset. Lahko premakne kodo.
 • Izbirnik. Prikaže vrsto oznake, kjermora potekati postopek.
 • Število parametrov.
 • Dovoljenja.
 • Java

  Java EE ima koncept deskriptorja uvajanja. Določa, kako bo strežnik razmeščen. V bistvu gre za konfiguracijsko datoteko, ki vsebuje parametre, lastnosti in zahteve za del strojne opreme.


  V spletnih aplikacijah bi bilo treba datoteko s pravili imenovati web.xml in se nahajati v določeni mapi.

  Deskriptorji datotek

  V operacijskih sistemih za delo z datotekami je treba najprej dostopiti do njih. To lahko storite z deskriptorjem datotek. V tem primeru deluje kot nekakšna oznaka, ki se odraža v procesu, ki je ustvaril tok vhodno-izhodnih podatkov. Operacijski sistem Windows omogoča dostop do deskriptorja s funkcijo CreateFile. Uporabite ga lahko pri delu z želeno datoteko.
  V sistemih Unix deskriptor datotek uporablja številske zapiske. 0 - standardni vnos terminalskega procesa, 1 - njegov zaključek, 2 - tok diagnostike. Poleg numeričnih predstavitev lahko uporabite tudi simbolične konstante, ki jih določa specifikacija.

  Deskriptor okna

  Ko je v sistemu ustvarjeno katero koli okno, mu je dodeljen poseben deskriptor. Vrste podatkov, ki se uporabljajo v njem, so HWND. Pri programatorju jih morate pri ustvarjanju programa pravilno uporabiti za dostop do elementov okna. Program lahko dobi ročico tako, da se obrne na funkcijo FindWindow. Ona bo lahko našla in vrnila vrednost deskriptorja z imenom razreda ali predmeta okna.Funkcijo IsWindow je treba uporabiti za preverjanje pravilnosti ali pravilnosti identifikacije.

  Številka napake 1400

  Ta težava je pogosta v družini operacijskih sistemov Windows. Ko pride do tega, lahko obstaja tudi kratek opis - neveljavni deskriptor okna. In morda obstaja taka formulacija - "Error_invalid_window_handle" ali 0h578.
  Kako se boriti in kaj pomeni napačen opisnik? Odvisno od konteksta predmeta morate sprejeti različne ukrepe.
  V vsakem primeru je vredno prebrati standardne ukrepe, sprejete za vse sistemske težave:
 • znova zaženite računalnik;
 • Sprožitev napak in skeniranje z uporabnostjo preverjanja integritete sistemskih datotek;
 • preverite, ali ima računalnik viruse.
 • Če osnovni koraki niso pomagali, boste morda morali odstraniti in znova namestiti aplikacijo, ki se sesuje. Še en zanesljiv način za hitro obnovitev delovanja sistema je, da se vrne z uporabo standardnih orodij. Po uporabi obnovitve sistema se bo vrnila na zadnjo aktivno varnostno kopijo, če je bila prej ustvarjena.

  Če pride do napake

  V večini primerov je prišlo do napake v napačnem deskriptorju zaradi pomanjkljivosti v nameščeni programski opremi. Zato je vredno paziti na dejstvo, da se programska oprema prikaže na računalniku. Prav tako je treba redno posodabljati vso razpoložljivo programsko opremo in spremljati njen status. Opremljena mora biti z dobro protivirusno programsko opremo.

  Zaključek

  UV prispevku so predstavljena splošna načela deskriptorjev v različnih programskih jezikih in operacijskih sistemih, njihove funkcije, lastnosti in vrste. Praviloma ta izraz večinoma uporabljajo programerji in razvijalci za identifikacijo objektov in elementov za nadaljnji dostop in upravljanje. Prav tako je postalo jasno, da je to neveljaven opisnik. Kot se je izkazalo, je to pogosta težava v okolju Windows, v večini primerov lahko rešite preproste manipulacije.

  Sorodne publikacije